YDÜ hata yapmadı: 56-58

YDÜ hata yapmadı: 56-58

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin 21. haftasında deplasmanda Mersin BŞB ile karşılaşan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı maçı 56-58’lik skorla kazandı.

A+A-

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin 21. haftasında deplasmanda Mersin BŞB ile karşılaşan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı maçı 56-58’lik skorla kazandı. Yakın Doğu Üniversitesi bu maçla ligde 19. mağlubiyetini alarak liderliğini sürdürdü. Mersin BŞB’de ligde 8’inci mağlubiyetini aldı. Yakın Doğu Üniversitesi Spor Kulübü’nden verilen bilgiye göre, Mersin Edip Buran Spor Salonu’nda oynanan maça, Yakın Doğu Üniversitesi; Courtney Vandersloot, Olcay Çakır, Cansu Köksal, Jantel Lavender ve Sandrine Gruda beşiyle başladı. Maçta periyotlar 19-12, 35-24, 44-44 ve 56-58 tamamlandı.

Maça hızlı başlayan ev sahibi ekip Mersin ilk çeyreği 19-12 üstünlükle tamamladı. Aynı hızını ikinci çeyrekte de devam ettiren ev sahibi ekip devreyi 35-24 üstünlükle tamamladı. Üçüncü çeyrekte kendine gelen Yakın Doğu Üniversitesi, rakibini yakalamayı başardı ve bu çeyrek 44-44 eşitlikle tamamlandı. Son çeyreği de heyecanlı geçen karşılaşma 56-58 Yakın Doğu Üniversitesi üstünlüğüyle tamamlanmış oldu.

 

Öne çıkanlar…

Mersin BŞB’de; Bria Hartley 23 sayı, 6 asist, Asena Yalçın 10 sayı, 5 asist,  Krystal Thomas 8 sayı, 13 ribaunt, Aija Puttina 9 sayı kaydetti.

Yakın Doğu Üniversitesi’nde; Courtney Vandersloot 17 sayı, 5ribaunt, 14 asist, Jantel Lavender 13 sayı, 8 ribaunt, 3 asist, Sandrine Gruda 12 sayı, 7 ribaunt, Bahar Çağlar 3 sayı, 8 ribaunt, Cansu Köksal 6 sayı, Elin Eldebrink 3 sayı, Quanitra Hollingsvorth  3 sayı, 7 ribaunt ile oynadı.

 

Zafer Kalaycıoğlu; “Güzel bir mücadele izlettirdik”

Maç sonrası kısa bir değerlendirmede bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu, güzel bir mücadele olduğunu söyledi.

Amerika’da olan Kayla McBride’ın eksikliğini hissettiklerini dile getiren Kalaycıoğlu şu şekilde konuştu; “Öncelikle Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde buraya maçı oynamaktan büyük gurur ve mutluluk duyduk. Güzel bir mücadele izlettik. Euroleaguede final four’a kalan tek Türk temsilcisi olarak yükümüz arttı. Bütün çalışmalarımızı final four’a hazırlık olarak artırdık, takıma yükleme yapıyoruz. Hücumda eski gücümüze taşımak için çalışacağız. İnşallah Türk halkına bir gurur yaşatırız. Mersin ekibini de verdiği mücadeleden dolayı kutluyorum.”

Bu haber toplam 1407 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.