“Hiç mi futbolcular lehine bir karar verilmez?”

“Hiç mi futbolcular lehine bir karar verilmez?”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (133) – MEHMETCAN GÜMÜŞOLUK

A+A-

“SÖZLEŞME ÇIKACAK DİYE BİZİ KANDIRDILAR”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Mehmetcan Gümüşoluk; “Ambargolar ile boğuşurken birde bu yeni kararların alınması birçok gencin futbolu bırakmasına sebep oluyor. Anlamıyorum, hiç mi futbolcular lehine bir karar verilmez? Yazık...”

BÜYÜK SORUNLAR VAR”… Mehmetcan Gümüşoluk; “Ülke futbolunun en büyük sorunu ambargolardır. Öncelikle sen kendini dünyaya tanıtmak istiyorsan sahaları doğru düzgün bakım, ışıklandırma, temizlik, malzeme gibi her şeyine önem göstermen gerekli. Hep bir şey eksik oluyor. Bunlar düzeltilmesi gerekiyor büyük sorunlar bunlar.”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Birinci Lig ekiplerinden Yalova’nın gelecek vadeden oyuncularından biri olan Mehmet Gümüşoluk… Şu anda 18 yaşında olan Gümüşoluk, geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? Hangi maçtı ve duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım geride kalan sezonda Bostancı Bağcıl ile oynadığımız derbi maçıydı. Biraz heyecan vardı sahaya girince o heyecanı atmıştım ve mükemmel bir geri dönüştü bizim için o maç ve çok mutlu olmuştum...

İyisiyle, kötüsüyle bir sezonu daha geride bıraktık. Sizin ve takımınız adına nasıl bir sezon geçti?

Yalova köklü çok büyük bir camia bu sezon istediğimiz sonuçlar alamadık ve hak ettiği yerde olmasına yardımcı olamadık ama son haftalarda iyi sonuçlar alarak kendimize geldik. Bizim için inişli çıkışlı bir sezon oldu.

“Birçok gencin futbolu bırakmasına neden olacak”

Futbolcularla ilgili bazı kararlar alındı. Alınan kararlar birçok oyuncu tarafından tepkiyle karşılandı. Siz ne söyleyebilirsiniz?

Ambargolar ile boğuşurken birde bu yeni kararların alınması ve oyunculara köle gibi hiçbir yere çıkamadan sözleşmeleri doğru düzgün olmadan oynaması birçok gencin futbolu bırakmasına sebep oluyor. 3 yıldır sözleşme getirilecek diye oyuncuları bizi kandırdılar. Anlamıyorum, hiç mi futbolcular lehine bir karar verilmez? Yazık...

“İlk önce kulübümde sonra da Türkiye’de oynamak istiyorum…”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Gelecek için hedeflerim kendimi daha çok geliştirip, daha çok çalışarak önce kulübümde, sonra da Türkiye'de futbol oynamak istiyorum. Bu sporu profesyonel olarak yapmak istiyorum.

Saha dışındaki Mehmetcan Gümüşoluk’u tanıyabilir miyiz?

Ülkedeki her genç oyuncu gibi daha çok çalışarak bir yerlere gelmeye çalışıyorum hedeflerim var. İşten çıkıp antrenman yapıyorum. Bu süreçler hiç kolay olmuyor ama elbet bir gün meyvesini daha çok alacağım.

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim için çok şey anlam ifade eder futbolsuz bir hayat düşünemiyorum. Küçüklüğümden beri futbolun içindeyim futbol oynayarak, izleyerek büyüdüm. Futbol, sahaya adım atınca tüm dertlerimizi sıkıntıları unutturacak bir spor.

“Kulüpler tonla para ödemekten kurtuldu”

Yabancı oyuncu kuralının değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Yabancı oyunculara tonlarca para dökülmesindense alt yapıdaki oyuncular daha çok göz önünde olmaya başladı ve daha çok süre almaya başladı. Yabancı kuralının değişmesiyle bir nebze olsun kulüplere maddi olarak etkisi oldu.

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Bana göre başarılı olmanın sırrı yılmadan çok çalışarak hedeflerimiz doğrultusunda ilerlemektir.

“Hep bir şey eksik kalıyor…”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Ülke futbolunun en büyük sorunu ambargolardır.  Öncelikle sen kendini dünyaya tanıtmak istiyorsan sahaları doğru düzgün bakım, ışıklandırma, temizlik, malzeme gibi her şeyine önem göstermen gerekli. Ülke futbolunun gelişmesi için öncellikle sahaların güzel olması bir iki tanesinin değil hepsinin güzel olması gerekiyor. Maçlarda doğru düzgün sedye vs. yok hep bir şey eksik oluyor. Bunlar düzeltilmesi gerekiyor büyük sorunlar bunlar.

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisidir?

Çok beğendiğim ve izlemekten zevk aldığım çok isim var ama benim en çok etkilendiğim futbolcular Mithat Küçükakçalı ile Çağan Ayatay'dır. Yeri gelince, stoper yeri gelince forvet, takıma o dakika ne gerekiyorsa yapabilecek oyunu çok iyi yönlendirecek oyuncular... İlerleyen yaşlarına rağmen takıma katkı sağlıyorlar. Umarım onlar gibi uzun yıllar oynarım.

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Genç oyuncuların fikirlerini önemsemeniz bizler için çok önemli. Umarım her genç hayalleri peşinde koşup yurt dışında futbol oynar ülkemizi en iyi şekilde temsil eder. Teşekkürler bana bu fırsatı verdiğiniz için…


A takım seviyesine yeni yeni yükseldi

AKSA 1. Lig ekiplerinden Yalova’nn altyapısından yetişen ve yeni yeni A takım seviyesine yükselen Gümüşoluk, ilerleyen süreç içerisinde sürekli olarak A takım formasını terletmek istiyor. Geride kalan sezonda daha çok A2 1. Lig’de mücadele eden genç oyuncunun ligde 2 de golü bulunuyor.

Bu haber toplam 5810 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.