“Gençler kötü futbolcu olmadıklarını gösterdi”

“Gençler kötü futbolcu olmadıklarını gösterdi”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (134) – ZAFER EMRE TAŞKIN

A+A-

“YABANCI KURALINUN DEĞİŞMESİ BÜYÜK ŞANS”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Zafer Emre Taşkın; “Yabancı kuralının değişmesi gençler için inanılmaz şans bence. Herkesin kendisini kanıtlaması için bir şans doğdu ve gençler olarak kötü futbolcular olmadığımızı gösterdik”

FUTBOLCU SÖZLEŞMELERİ… Zafer Emre Taşkın; “Çok yanlış ve gereksiz bir karar bence. ‘Biz ne istersek o olur’ anlayışı hoş değil. Eğer futbolcular olarak kendi hakkımızı aramazsak, bu düzenin devam edeceğini düşünüyorum”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig ekiplerinden Yenicami’nin gelecek vadeden oyuncularından biri olan Zafer Emre Taşkın… Şu anda 18 yaşında olan Taşkın, geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? Hangi maçtı ve duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım Yenicami -Gençlik Gücü maçında 6-3 kazandığımız maçtı. Sonradan oyuna girmiştim ve çok heyecanlı olmama rağmen soğukkanlılığımı korudum. Asla unutamayacağım bir maçtı. İlkler hiçbir zaman unutulmaz.

İyisiyle, kötüsüyle bir sezonu daha geride bıraktık. Sizin ve takımınız adına nasıl bir sezon geçti?

Devre arasında Girne Halk Evi’ne kiralık olarak gittim. Gerçekten çok genç bir kadro vardı ve elinden geldiğinin en iyisini yapıyordu. Çok çalıştık, çabaladık ama olmadı. Ligden düşeceğimiz 4 hafta önce kesinleşti ve biz antrenmanları dahi bırakmadık.

“ ‘Biz ne istersek o olur’ anlayışı hoş değil”

Futbolcularla ilgili bazı kararlar alındı. Alınan kararlar birçok oyuncu tarafından tepkiyle karşılandı. Siz ne söyleyebilirsiniz?

Çok yanlış ve gereksiz bir karar bence. ‘Biz ne istersek o olur’ anlayışı hoş değil. Eğer futbolcular olarak kendi hakkımızı aramazsak, bu düzenin devam edeceğini düşünüyorum. MTG Başkanı Koral Bozkurt başkana da teşekkür ediyorum futbolcuların haklarını savunduğu için.

“Adanın en iyilerinden olmak istiyorum”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Adanın en iyilerinden olup, kendimi de geliştirip daha çok çalışarak milli takım forması giymek istiyorum. Hedeflerimden hiç bir zaman vazgeçmeyeceğim ve çok çalışmaya devam edeceğim.

Saha dışındaki Emre Taşkın’ı tanıyabilir miyiz?

Saha dışında iş hayatım var. Ailemle vakit geçirmeyi seviyorum, gezmeyi seviyorum ve spor salonuna vaktimi ayırıyorum.

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim her şeyim dersem yeridir. Saha içinde ve saha dışında sürekli aklımda futbol var.

Yabancı oyuncu kuralının değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Gençler için inanılmaz şans bence. Herkesin kendisini kanıtlaması için bir şans doğdu ve benim düşüncem liglerimizdeki bütün gençler kendisini ispatladı. Gençler olarak kötü futbolcular olmadığımızı gösterdik.

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Kendini futbola adamak ve çok sıkı çalışmak bir hedef belirleyip o hedef in arkasından gitmek başarıyı getirecektir.

“Ambargolar, tesisler, altyapılar…”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Ülke futbolunun bence birçok sorunu vardır sahalar, ligimizin tanınmaması, alınan kararlar… Ambargolar olmasa gençler çok daha iyi yerlerde olacaktı. Altyapılar ve tesis sıkıntıları da bunlarla beraber gelişmedi.

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisidir?

Şu an için İnal Kaya’dır. Sert ve lider bir kişilik… Geçmiş yıllarda ise ben çocukken izlediğim en çok zevk aldığım Gönyeli efsanesi Ali Kanlı ve Erkan Taşkın’dır.

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Gençlerin sesi olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Herkese sakatlıksız bir sezon dilerim.


Son olarak Girne Halk Evi’nde oynadı

Yenicami’nin altyapısından yetişen genç oyuncu, geride kalan sezonun ikinci devresinde Gire Halk Evi’ne kiralanmıştı. Girne Halk Evi’nde tecrübe kazanan Taşkın, önümüzdeki sezonlarda A takımın değişmez oyuncularından biri olmak istiyor. Zafer Emre Taşkın, geride kalan 2021-2022 sezonunda A2 ve A takımlarda olmak üzere toplam 11 gol kaydederek dikkat çeken genç oyunculardan biri oldu.

Bu haber toplam 6919 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.