“Yerimizde sayıyoruz, kendimizi geliştirmiyoruz”

“Yerimizde sayıyoruz, kendimizi geliştirmiyoruz”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (135) –MERTKAN KAYA

A+A-

“AMATÖRÜZ”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Mertkan Kaya; “en büyük sorun amatör olmaktır. Çoğu futbolcu, futbolu ekstra iş olarak görüyor bu yüzden Kıbrıs Türk futbolu olarak yerimizde sayıyoruz ve kendimizi geliştiremiyoruz”

“REHAVETE KAPILMAMALIYIZ”… Mertkan Kaya; “Yeni kurallar genç futbolcuların gelişmesi açısından çok iyi bir durum… Bu, ülke futbolunda yaş ortalamasının düşmesi ve çoğu takımın gençleşmesi anlamına geliyor. Ama bu durumu artı yönlü kullanabilmek çok önemli”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig’in yeni ekiplerinden Miracle Değirmenlik’in gelecek vadeden oyuncularından biri olan Mertkan Kaya… Şu anda 21 yaşında olan Taşkın, geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? Hangi maçtı ve duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım BTM 1. Lig’de Zümrütköy’e karşı oynadığımız maçtı. İlk 11 başlamıştım, çok heyecanlıydım. Ne de olsa altyapısından çıktığım takımla ilk A takım maçına çıkmıştım. Kafamdaki tek düşünce iyi oynayarak kendimi göstermek ve takımda kalıcı bir oyuncu haline gelmekti. Kendimi geliştirebilmek açısından bana göre çok büyük bir adım atmıştım.

Takımınız yıllar sonra Süper Lig'e geri döndü ve sizde bu ekibin bir parçasıydınız. Düşüncelerin nelerdir?

Çok mutluyum… Sezon başında belirlediğimiz Süper Lig’e çıkma hedefimizi gerçekleştirebilmemiz ve benim de bu hedefe giden yolda bu takımın bir parçası olmam benim açımdan çok büyük bir başarı. Futbolda kendimi bir üst seviyeye çıkarabilmek için bir fırsat olduğunu düşünüyorum.

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

İlk başta bulunduğum takımda Süper Lig’de süre alarak adımdan sıkça çalışkan ve en önemlisi karakterli bir futbolcu olarak söz ettirmek istiyorum. Gerekli imkanlar sağlanırsa adadaki her genç futbolcunun hayalindeki gibi Türkiye'de top koşturmak istiyorum.

Saha dışındaki Mertkan Kaya’yı tanıyabilir miyiz?

Öncelikle bir muhasebe bürosunda çalışıyorum ve aynı zamanda çalıştığım iş üzerine üniversitede bir bölüm okuyorum. Boş zamanlarımı arkadaşlarımla ve ailemle geçiriyorum. Hedeflerim ise, çok çalışmak ve hayalini kurduğum düşünceleri gerçekleştirebilmektir.

“Futbol, beni ben yapıyor”

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim için hayatıma anlam katan tek şey… İzlemekten de, oynamaktan da çok keyif alıyorum. Beni ben yapıyor, tüm dış dünyadan ve kafamı meşgul eden sorunlardan kendimi koparabildiğim tek aktivitedir.

“Rehavete kapılmadan çalışmamız lazım”

Yabancı oyuncu kuralının değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Genç futbolcuların gelişmesi açısından çok iyi bir durum… Bu, ülke futbolunda yaş ortalamasının düşmesi ve çoğu takımın gençleşmesi anlamına geliyor. Ama bu durumu artı yönlü kullanabilmek çok önemli. Rehavete kapılmayıp sürekli başarı için çalışmak en doğrusu olacaktır.

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Çok çalışmak ve her gün kendin için yeni hedefler ortaya koymak…

“Amatörüz…”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Bence en büyük sorun amatör olmaktır. Çoğu futbolcu, futbolu ekstra iş olarak görüyor bu yüzden Kıbrıs Türk futbolu olarak yerimizde sayıyoruz ve kendimizi geliştiremiyoruz. Futbola yeterli destek mi yok? Yoksa yetersiz ilgiden mi kaynaklanıyor bilmiyorum. Bu yüzden futbolcu ve hocalar profesyonelleşemiyoruz.

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

İlk önce bu röportaj için Yenidüzen Spor Servisi’ne teşekkür ederim. Temennim, bundan sonrası için ülke futbolunun iyi yerlere gelmesidir.


A takım forması için çalışıyor

Miracle Değirmenlik’in altyapısından yetişen genç oyuncu, son yıllarda A takım seviyesine kadar yükselmeyi başarsa da, henüz sürekli olarak A takım formasını almış durumda değil. Kaya, Değirmenlik’te A takım formasını sürekli olarak giymek ve bu formayla başarılar yakalamak istiyor. 

Bu haber toplam 5575 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.