“Tecrübe kazandığım bir sezon oldu”

“Tecrübe kazandığım bir sezon oldu”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (132) – UMUT GURBAN

A+A-

“ÖNEMLİ OYUNCULARDAN BİRİ OLMAK İSTİYORUM”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Umut Gurban; “İlk kez kupada Çetinkaya’ya karşı A takımda oynadım. Benim adıma çok güzel, baya tecrübe kazandığım bir sezon geçti.

“GENÇLERE YÖNENİLMESİ GÜZEL”… Umut Gurban; “Yabancı kuralının değişmesi çok iyi bir kural bana göre. Bu sebeple takımlar daha çok gençlere yöneliyor ve yabancıların alacağı tonla para daha çok kulübün kasasına giriyor. Böylece takımlarda parasızlık bir nebze ortadan kalkıyor”


Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig ekiplerinden Lefke’nin gelecek vadeden oyuncularından biri olan Umut Gurban… Şu anda 18 yaşında olan Gurban, geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? Hangi maçtı ve duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım, 2021-2022 sezonunda Çetinkaya ile Lefke arasında oynanan kupa maçıydı. Oyuna sonradan dahil olmuştum çok heyecanlıydım. Kısa sürede heyecanımı yendim.

İyisiyle, kötüsüyle bir sezonu daha geride bıraktık. Sizin ve takımınız adına nasıl bir sezon geçti?

Benim adıma çok güzel, baya tecrübe kazandığım bir sezon geçti. İlk devre beklenenin üstünde ikinci devre bir tık aşağıda olan bir takım vardı bana göre ve buna rağmen çok güzel giderken son maçta ikincilik şansımızı kaybettik.

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Gelecek için hedefim ilk önce Lefke’de kendimi kanıtlamak sonra her gencin hayali olduğu gibi benimde yurt dışı hayalim var.

Saha dışındaki Umut Gurban’ı tanıyabilir miyiz?

Sessiz ortamda takılan ve vakit buldukça bireysel antrenman yapıyorum. Liseyi yeni bitirdim şuan üniversiteye hazırlanıyorum. Lisede Bilişim teknolojileri bölümü bitirdim. Üniversitede Hemşirelik okumayı düşünüyorum.

“Saha içerisinde tüm sıkıntılarımı unutuyorum”

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim için gelirini düşünmeden ve çabanın karşılığını veren bir spordur. Saha içinde tüm sıkıntılarımı unuttuğum aynı zamanda zevkle yaptığım meslektir.

“Gençlere şans verilerek yabancıların aldığı tonla para çöpe gitmiyor”

Yabancı oyuncu kuralının değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Yabancı kuralının değişmesi çok iyi bir kural bana göre. Bu sebeple takımlar daha çok gençlere yöneliyor ve yabancıların alacağı tonla para daha çok kulübün kasasına giriyor. Böylece takımlarda parasızlık bir nebze ortadan kalkıyor.

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Bana göre başarının sırrı çok çalışmak, yaptığın işe saygı duymak ve özen göstermektir...

“Birçok sorun var. Tanınmama, yatırımsızlık ön planda”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Ülke futbolunun birçok sorunu var. En başta saha sorunu çoğu Süper Lig maçları resmen toprak sahada oynanıyor. İkincisi taraftar sorunu… Çoğu Süper Lig maçları neredeyse seyircisiz oynanıyor. Maddi sıkıntı çoğu futbolcu 1’inci mesleği gördüğü futboldan para alamıyor. Tanımama sorunu… Başka ülkeler bizi bilinmeyen ülke olarak biliyor. Yani bana sorarsanız çok sorunu var. Fakat bu ülke futbolu sevdiği için her şeye rağmen devam ediyoruz.

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisidir?
Benim idolüm hala daha oynayan ve tecrübesini hayran kaldığım Aykut Esmeraslan, Yakup Esmeraslan, Kaan savaşkan ve Armstrong’tur. Aykut Esmeraslan’ın tecrübe ve sakinliğini, Kaan Savaşkan’ın hava topu hakimiyetini, Yakup Esmeraslan’ın hırsını ve Armstrong'un top hakimiyetini çok beğeniyorum.

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

İlk önce beni böyle bir yazı dizisinde yer verdiğiniz için Yenidüzen Spor Servisi’ne teşekkür ederim. Herkesin istediği gibi benimde tek isteğim ilerde ülke futbolunu güzel yerlerde görmektir.


Küçük yaşlarda başladı, A takıma kadar yükseldi

Süper Lig’in tek batı ekibi Lefke’nin altyapısından çıkan ve menekşe beyazlı ekibin A takım seviyesine kadar yükselen genç oyuncu, geçtiğimiz sezon A takımda sonradan oyuna girerek de olsa oynama fırsatını yakaladı. Şu anda 18 yaşında olan Umut Gurban, gelecekte Lefke’nin değişmez oyuncusu olmayı hedefliyor.

Bu haber toplam 6381 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.