“Gençlerin üstüne düşülse ülke futbolu güzelleşecek”

“Gençlerin üstüne düşülse ülke futbolu güzelleşecek”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (136) – NEHİR CANTAŞ

A+A-

> “ALTAYAPILARA DAHA FAZLA ÖNEM VERİLMELİ”… Geleceğin Kramponları yazı dizisinin bu haftaki konuğu Nehir Cantaş, “Ülke futbolunun en büyük sorunu alt yapıya verilen şansın az olmasıdır. Bence gençlerin üstüne düşülse ülkede futbol daha da güzelleşecek”

>“HEDEFİM ADIMDAN SÖZ ETTİRMEK”… Mağusa Türk Gücü futbolcusu Cantaş, “Adımı söz ettirebilecek bir futbolcu olmak istiyorum. Takımdaki büyüklerimi dinleyerek onların yolunda ilerleyerek iyi yerlere gelmek için çok çalışıyorum”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig’in son şampiyonu Mağusa Türk Gücü’nün genç oyuncularından Nehir Cantaş… Şu anda 17 yaşında olan Cantaş, geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

Yaşınız çok genç hiç A takım maçına çıktınız mı?

Hayır, henüz A takımda resmi çıktığım maç yok. Ama geçen sezonda 3 maçta kadroya çıkarılmıştım. Kadroda olmak bile çok heyecan ve mutluluk vericiydi.

Mağusa Türk Gücü’nün takımının bir parçasısınız… Yaşınız küçük olmasına rağmen birçok şampiyonluklara tanık oldunuz, düşünceleriniz neler?

Mağusa Türk Gücü’nde A takımda olsun, A2 takımında olsun şampiyonluk yaşadım ve şahit oldum. Benim için çok büyük şans, anısı ve hatırası olacak şeyler yaşadım. Bunun için çok mutlu olduğumu söyleyebilirim.

“Şampiyonluk için her şeyimizi vereceğiz”

Yeni sezona kısa bir süre kaldı, yeni sezon hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yeni sezona kısa bir süre kaldı. Sezon hazırlıklarımız devam ediyor. Sezona çok konsantreyiz. Yine şampiyonluk için her şeyimizi vermeye hazırız.

“Adımdan söz ettirmek istiyorum”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Adımı söz ettirebilecek bir futbolcu olmak istiyorum. Takımdaki büyüklerimi dinleyerek onların yolunda ilerleyerek iyi yerlere gelmek için çok çalışıyorum.

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim içim bir yaşam kaynağı… Futbol olmazsa olmazım. Her zaman hayatımın köşesinde her ne olursa olsun futbolu devam ettireceğim.

“Gençler için iyi bir tecrübe”

Yabancı oyuncu kuralının değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Yeni kurallara göre gençlerin daha çok şans bulması tüm genç futbolcular için bir tecrübe ve çok iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum.

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Bana göre başarılı olmanın sırrı çok çalışıp sabretmektir.

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Bence ülke futbolunun en büyük sorunu alt yapıya verilen şansın az olmasıdır. Bence gençlerin üstüne düşülse ülkede futbol daha da güzelleşecek diye düşünüyorum.

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisidir?

Ülkeye bu zamana kadar çok futbolcu damga vurdu ama benim idol olarak aldığım Uğur Gök abimdir. Uğur abimle beraber oynama şansı bulduğum içinde ayrıca çok mutluyum.

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bu röportaj için sizlere teşekkür ediyorum.


Mağusa Türk Gücü’nün gelecek vadeden oyuncularından…

Nehir Cantaş henüz 15 yaşında… Henüz resmi bir karşılaşmada A takım forması giymedi. Yeni sezon hazırlıkları kapsamında MTG teknik direktörü Ali Oraloğlu tarafından hazırlık maçlarında denenmesi dikkat çekiyor. Genç oyuncu, ilerleyen süreçte Mağusa Türk Gücü’nün değişmez oyuncularından biri olmak istiyor.

Bu haber toplam 5443 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.