“Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar” projesi başladı

“Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar” projesi başladı

Kuzey Kıbrıs'ta “Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar” projesi ile kız çocukları futbolla buluşuyor

A+A-

Kuzey Kıbrıs'ta spora yeni bir soluk getiren "Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar" projesi, 9 Eylül İlkokulu'nda başladı. İlkokul düzeyindeki kız çocuklarına futbol oynama imkanı sunmayı hedefleyen proje, spor aracılığıyla kız çocuklarının güçlenmesini amaçlıyor.

Uzman spor bilimci Simay Kanan tarafından yönetilen proje, Family Health International (FHI 360) tarafından finanse ediliyor ve ABD Devlet Departmanı Eğitim ve Kültürel İşler Bürosu (ECA) ile Spor Diplomasisi tarafından destekleniyor.

d4d0b846-d7ed-41ab-a4b7-87ccb08c2d2f.jpg

Futbol önemli bir araç olarak kullanılıyor

Futbol, projede kız çocuklarında özgüven, mutluluk ve topluma dahil olma duygularını pekiştirecek bir araç olarak kullanılıyor. Sporun, fiziksel sağlık ve güç kazandırmanın yanı sıra liderlik, takım çalışması ve özgüven gibi kritik becerilerin gelişimine olan katkısına vurgu yapılırken, kız çocuklarına güçlü rol modeller sunarak toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesine katılımlarını teşvik edilmesi hedefleniyor.

ddd02a58-8d9c-48d9-91be-e88f65bda70c.jpg

Proje, kızların spora katılımını teşvik ederek fiziksel aktiviteye olan ilgilerini artırmayı ve genç yaşlardan itibaren güçlü, sağlıklı ve özgüvenli bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamayı hedefliyor. Bu sayede, kız çocuklarının gelecekteki başarılarına olumlu yönde etki edilmesi planlanıyor.

Bu haber toplam 491 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.