Figo, Limasol’da ilkokullu çocuklarla maç yaptı

Figo, Limasol’da ilkokullu çocuklarla maç yaptı

UEFA Grassroots Haftası etkinliğinde Dünya futbolundan önemli isimler Kıbrıs’taydı

A+A-

Dünya futbolunun önemli isimleri, UEFA’nın altyapıların gelişimine yönelik organizasyonu olan Grassroots Haftası etkinliği için Kıbrıs’taydı. Bu isimler arasında başta eski futbolcular Lius Figo, Zvonimir Boban, Aljosa Asanovic, Nadine Kessler ve UEFA Başkanı Alexander Ceferin de yer aldı.

UEFA internet sayfasında yer alan habere göre UEFA ve Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP), Salı sabahı özel etkinlikte 90 ilkokul çocuğu ile birlikte Limasol’da bulunan Alfamega Stadı’nda eski yıldızların da katılımı ile maç düzenledi.

 

Ceferin: Futbolu Kıbrıs'taki her okula götürmek istiyoruz

UEFA’nın 2024-28 yılları arasında hayata geçirmeyi planladığı ve 11 milyon Euro kaynak ayırdığı “Okullarda Futbol” inisiyatifi kapsamında yapılan müsabakada konuşan UEFA Başkanı Ceferin, bu etkinliğin UEFA takviminde özel bir etkinlik olduğunu, Kıbrıs’a gelerek çocukları mutlu etmenin harika olduğunu belirtti.

Futbolun kendi için her zaman sadece elit seviye bir oyun olmadığını, futbolun temel değerinin önemi açısından çocukların bu değerleri benimsemesinin önemine değinen Ceferin, “Bu etkinliği düzenlemekten büyük gurur duyuyoruz. Futbolu Kıbrıs'taki her okula götürmek istiyoruz ve federasyon olarak her okula futbol topu bağışladık, çocukları eğitebilmeleri için öğretmenler için antrenörlük akademileri açtık” dedi.

 

Figo’dan övgü

Organizasyonda konuşan Luis Figo da yeniden Kıbrıs’ta olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, tesisler, organizasyon ve çocukların coşkusundan övgü ile bahsetti.

Figo ayrıca kulüplerin ve milli takımın yararına kamu veya özel girişimler aracılığı ile futbolu teşvik etmenin önemini vurguladı.

Bu haber toplam 5308 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.