Mesarya ilk devreye damga vurdu

Mesarya ilk devreye damga vurdu

Birinci Lig’de ilk devre tamamlandı, ilk devre istatistiklerine Mesarya damgasını vurdu

A+A-

MESARYA İSTATİSTİKLERİ ALTÜST ETTİ… İlk devreyi 36 puanla lider tamamlayan Mesarya, liderliğinin yanı sıra, en çok gol atan takım ve hem iç saha, hem de deplasmanda en iyi performans gösteren takım olarak göze çarptı.

Yenidüzen Spor Sevisi

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) tarafından organize edilen K-Pet 1.Ligi’nde ilk devre tamamlandı. Devrenin tamamlanmasının ardından sezon istatistikleri de ortaya çıktı.

 

349 gol atıldı

K-Pet Birinci Lig’de kağıt üstünde 120 karşılaşma oynandığı gösterilse de, Doğancı’nın lige katılmadığından dolayı, batı ekibinin oynadığı tüm karşılaşmalar hükmen mağlubiyetle sayıldı. Birinci Lig’de 15 karşılaşmada Doğancı maçları da dahil olmak üzere toplamda 349 gol atıldı. Ligin ilk devresinde 2,90 maç başına, 23,2 de hafta başına gol ortalaması olarak düştü.

 

En çok gol sevinci yaşayan takım Mesarya…

Ligde ilk devreyi lider olarak tamamlayan Mesarya, en çok puana sahip olduğu gibi, 38 golle en çok gol atan takım unvanını da elinde bulunduruyor. Ligde en az gol atan takım, lige katılmayan Doğancı’nın yanı sıra 14 golle Karşıyaka olarak göze çarpıyor. Ligde en az gol yiyen takım ise 4 golle Yonpaş Dumlupınar olurken, en çok gol yiyen takımlar lige katılmayan Doğancı’nın yanı sıra 31’er golle Ozanköy ve Mormenekşe takımları oldu.

 

Gollerin %74’ü ayaklardan

Ligin ilk devresinde atılan 349 golün 22’si ayaklardan, 47’si kafa vuruşlarından, 30’u penaltı atışlarından 2’si de rakip oyuncuların kendi kalelerine attığı gollerden geldi. Buna göre; gollerin %74’ü ayak, %16’sı kafa, %10’u penaltı atışlarından %1’i de kendi ağlara yollanan toplardan oluştu.

 

En başarılı takım Mesarya…

Yaz döneminde Süper Lig hedefiyle sezonu açan ve önemli transferlere imza atan Mesarya, lige de fırtına gibi başladı. İlk 8 maçta 8 galibiyet alarak yoluna kayıpsız devam eden sarı kırmızılı ekip, ilk puan kaybını 9’uncu haftada Girne Halk Evi maçında yaşadı. Girne Halk Evi karşısında son onlarda aradığı golü bulan Mesarya, 2-2’lik eşitliği yakaladı ve önemli 2 puanı kaybetti.  Sonraki haftalarda da performansı düşen sarı kırmızılı ekip, 15 maçlık periyot sonunda 11 galibiyet, 3 beraberlik 1 de mağlubiyetle 36 puan toplayarak devreyi lider tamamlayan ekip oldu.

 

Gol Krallığı zirvesinde Halil Turan…

Mesarya’nın tecrübeli golcüsü Halil Turan, 18 golle ilk devresinin Gol Krallığı yarışı zirvesinde yer aldı. Yarışta Halil Turan’ı 12 golle Görneç oyuncusu İlyas Yılmaz, 10’ar golle de Lapta ve Gençler Birliği oyuncuları Ömer Kaygusuz ve Bülent Çakmak takip ediyor.

 

Goller ikinci yarıda… 

Ligin geride kalan ilk devresinde goller ikinci yarılarda geldi. 129 gol maçların ilk yarılarında kaydedilirken, 172 gol de maçların ikinci yarılarında atıldı. Maçların son 15 dakikalık bölümü ve uzatma anlarında toplam 70 gol atılması dikkat çeken bir diğer unsur oldu.

 

En çok gol 8. Haftada, en az gol 1. Haftada

K-Pet Birinci Lig’in geride kalan 15 haftasında en çok gol, ligin 8’inci haftasında kaydedildi. En az gol ise ligin 1’inci haftasında atıldı. En çok gol atılan 8’inci haftada 29, en az gol atılan 1’inci haftada ise 11 gol kaydedildiği gözlemlendi.

 

Evinde en iyi takım Mesarya, en kötü takım Ozanköy…

1. Lig’de ilk devreyi 36 puanla lider tamamlayan Mesarya, iç sahadaki en iyi performansı gösteren takım oldu. Kendi sahasında 7 maça çıkan sarı kırmızılı ekip, bu maçların 5’ini kazanan taraf oldu. Ligin ilk devresinde evinde en kötü performansı gösteren takım ise lige katılmayan Doğancı’nın yanı sıra Ozanköy oldu. Ozanköy, evinde çıktığı 8 maçta sadece 1 galibiyet alabildi.

 

Deplasmanda en iyi takım Mesarya, en kötü takım Bostancı Bağcıl…

Ligin ilk devresinde dış sahada gösterilen performansın en iyi sonuçlarını, tıpkı iç sahadaki maçlarda olduğu gibi yine lider Mesarya elde etti. Deplasmanda 8 maça çıkan sarı kırmızılılar, 6 galibiyet elde etti. Deplasmanda en kötü performansı ise lige katılmayan Doğancı’nın yanı sıra Bostancı Bağcıl elde etti. Yeşil beyazlı ekip, dış sahada oynadığı 8 maçın hiçbirinde de kazanma başarısı gösteremedi.

 

Hakemler 553 kez kartına başvurdu

K-Pet Birinci Lig’in ilk devresinde oynanan karşılaşmalarda hakemler toplam 553 kez kartına başvurdu. Bu kartların 517’si sarı kart, 36’sı ise kırmızı kart olarak gösterildi.

Bu haber toplam 1683 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.