İlişkiler daha da gelişecek

İlişkiler daha da gelişecek

Uluslararası North Cyprus Open Turnuvası’nın gerçekleşmesinde büyük katkısı olan British Darts Organisation’ın başkanı Des Jacklin şampiyonadan memnun.

A+A-

Kuzey Kıbrıs Darts Federasyonu, bir yıldan fazla bir süredir yürüttüğü çalışmalar neticesinde ülkemizde ilk kez bir Uluslararası North Cyprus Open Turnuvası gerçekleştiriliyor.

Dünyanın en büyük dart örgütü ve Dünya Dart Federasyonu’nun kurucu üyesi olan British Darts Organisation (BDO) ile yapılan görüşmeler neticesinde, 15-22 Ekim tarihleri arasında yapılan Uluslararası North Cyprus Open Turnuvası’na katılan ülkeler ve temsilcileri organizasyonun kusursuz ve mükemmel olduğunu söyledi.

 

Başkanlar buluştu

Kuzey Kıbrıs Darts Federasyonu Başkanı Gürtap Davutoğlu, turnuvanın düzenlenmesinde büyük katkı koyan ve ülkemize uygulanan spor ambargosuna karşısı duruşu ile takdir toplayan British Darts Organisation Başkanı Des Jacklin ile 16 Ekim Çarşamba günü bir araya geldi.

Bir haftadan beridir North Cyprus Open’ın yapılacağı Kaya Artemis’te büyük emek sarf ettiklerini söyleyen Gürtap Davutoğlu, bunun karşılığını Des Jacklin’den aldık dedi.

Des Jacklin’in organizasyondan büyük mutluluk duyduğunu belirtiğini ve kusursuz bir işin başarıldığını kendilerini söylediğini belirten Gürtap Davutoğlu, “Ortaya konulan emeğin karşılığını gelen yabancı ülke sporcuları ve temsilcilerinden alıyoruz” dedi.

“Des Jacklin ile yaptığımız görüşmelerde, son yıllarda katıldıkları en güzel organizasyonun North Cyprus Open olduğunu bize söyledi” diyen Gürtap Davutoğlu, “Bu gelişmeler hem ülkemiz gem darts sporcu için güzel gelişmeler. Dünya Darts Federasyonu’nun kurucu üyesi olan British Darts Organisation ile ilişkilerimizi daha da artıracağız. Bu konuda başkan Des Jacklin’den gerekli sözleri aldık” dedi.

 

Bizimkiler yarın sahne alacak

Bine yakın sporcunun katıldığı North Cyprus Open’a 18 Ekim Cuma günü yapılacak tek bayanlar ve tek erkekler B kategorisi ile devam edilecek.

Şampiyonada ülkemizi geçtiğimiz yıl Efes Pilsen Darts Süper Ligi’nde şampiyon olan Minareliköy’ün sporcuları Halil Kara, Kurtuluş Gamla, Cemal Gingi, Salım Özeren, Hasan Yıldıran, Salahattin Tok, Özdem Özdemir, Hasan Avukat’ın yanı sıra ferdi şampiyonada başarılı olan Tanser Tilki, kadınlarda Samiran Çoban, Cemre Kara, genç erkeklerde ise Bekir Meşe ve Eray Tok temsil edecek.

North Cyprus Open’ın ilk gününde ısınma turu amaçlı karışık çiftler müsabakaları yapıldı. Ülkemizin yanı sıra Hollanda, İngiltere, İran, Belçika, Galler, İskoçya, Macaristan, Türkiye, Faroe Adaları, Almanya gibi ülkelerden gelen sporcuların katıldığı şampiyonanın tüm finalleri 20 Ekim Pazar günü yapılacak. 

Bu haber toplam 1881 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.