Elçilikten kulüplere malzeme yardımı

Elçilikten kulüplere malzeme yardımı

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyeti geçmiş yıllarda belli başlı kulüplere yaptığı yardımı bu yıl genişletti. Söz konusu malzeme yardımının bu yıl tüm kulüplere yapılacağı öğrenildi.

A+A-

KULÜP SAYISI ARTIRILDI… TC Lefkoşa Büyükelçiliği, her yıl belli başlı kulüplere verdiği malzeme desteğinin kapsamını bu yıl arttırdı, daha fazla kulübe kaktı yaptı

Yenidüzen Spor Servisi

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyeti geçmiş yıllarda belli başlı kulüplere yaptığı yardımı bu yıl genişletti. Söz konusu malzeme yardımının bu yıl tüm kulüplere yapılacağı öğrenildi. Malzeme kapsamının azaltılarak daha fazla kulübe yardım yapıldığı bilgisi edinilirken, konuyla ilgili bazı kulüp başkanları YENİDÜZEN’e değerlendirme yaparak, yapılan destekten memnun olduklarını dile getirdi, teşekkür etti.

 

Ali Vehid: “İlk defa yardım alıyoruz, teşekkür ederiz”

Yenicami Kulüp Başkanı Ali Vehid, böyle bir yardımın kendilerine de yapıldığını, kulüp olarak böyle bir yardımı ilk kez aldıklarını söyledi. Vehid, teşekkürlerini de iletti.

 

Mehmet Evram: “Spor kulüplerine yapılan bu tür destekler için teşekkür ederiz”

Süper Lig’in yeni ekibi Yonpaş Dumlupınar Başkanı Mehmet Evram, belli başlı kulüplerin daha önce bu yardımı aldığına vurgu yaparak, kendilerinin bu yardımı ilk kez aldığını dile getirdi Evram; “Yıllardır yapılan yardımlardandı. Birçok kulüp alıyordu. Üniversitelerimiz de bu tarz yardımları yıllardır zaten alıyor. Daha önce belli başlı kulüplere yapılıyordu, biz ilk defa alıyoruz. Bu yıl belli bir çerçevede daha çok kişiye yaptılar. Gençliğe hizmet veren biz spor kulüplerine yapılan bu tür destekler için teşekkür ederiz” dedi.

                                                                                     

Ahmet Arslan: “Keşke bu tür yardımlar daha da sistemli yapılsa”

Türk Ocağı Başkanı Arslan, yapılan yardımların gençler ve kulüpleri düşünerek yapıldığının vurgusunu yaparak, bu tür yardımların daha sistemli olmasını istedi. Arslan şunlara değindi:  “Malzeme yardımı yapılacağı bizlere iletildi. TC Elçiliği Spor Müşavirliği’nin bizleri düşünerek malzeme yardımı yapması güzel… Gençliğe, spora katkı ve kulüp başkanlarının yükünü aldılar. Keşke bu tür yardımlar daha da sistemli yapılsa. Antrenman malzemeleri şeklinde de gelse. Hatta maddi destek de olsa. Çünkü kulüpler maddi desteğe muhtaç. Bu tür girdilere Kıbrıs Türk futbolu muhtaç... Olumlu olarak bakıyorum. Düşünenlere teşekkür ediyorum.”

 

Akay Aşina: “Kulüplerin yükü azalacak”

Küçük Kaymaklı Başkanı Akay Aşina, kendilerine de bu yardımların iletildiğinin vurgusunu yaptı ve kulüpler açısından bunun iyi bir gelişme olduğunu dile getirdi. Aşina; “Yapılan yardımı biz de Küçük Kaymaklı aldık. Bence bu güzel bir şey... Maddi anlamda sıkıntı yaşayan kulüpler in yükü azalacak. Umarım, bu yardımlar her yıl yapılır” dedi.

 

Adnan Doğruyol: “Maddi sıkıntı yaşayan kulüpler bu destekle biraz olsun rahatlayacak”

Lefke Başkanı Adnan Doğruyol da yaptığı değerlendirmede, maddi anlamda sıkıntı yaşayan kulüplerin biraz rahatlayacağını ifade etti. Doğruyol; “Biz henüz gidip paketi almadık. Ben bu işin doğru buluyorum. Maddi sıkıntı yaşayan kulüpler bu destekle biraz olsun rahatlayacak. Türkiye Cumhuriyeti yine yanımızda oldu” şeklinde konuştu.

 

Futbolcular Derneği: "Yapılan yardımlar için teşekkür ederiz"

Futbolcular Derneği de yapılan yardım konusunda açıklama yaparak teşekkür etti.

Futbolcular Derneği'nden yapılan açıklama şöyle;
"Futbolcular derneği olarak, son günlerde aldığımız haberler doğrultusunda TC elçiliğinin futbol klüplerine yönelik yapmış olduğu eşofman, ayakkabı ve bunun gibi malzeme yardımları için, futbolcular olarak teşekkürü bir borç biliriz.

Bu yardımların manevi anlamda bizleri ne kadar mutlu ettiği konusunda hemfikiriz ancak gerek sezon planlamasının federasyon tarafından halen açıklanmaması, gerekse yapılacak olan protokolün halen daha sonuçlanamaması bizleri bir o kadar tedirgin etmektedir.

Özellikle protokol için görevlendirilen Spor Dairesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Kemal Deniz Dana ve ilgili kurumların çok özlediğimiz futbola biran önce başlamamız için gerekli adımların atılmasını bekliyoruz."

Bu haber toplam 5022 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.