Düzkaya tarihinde ikinci kez

Düzkaya tarihinde ikinci kez

Düzkaya tarihinde ikinci kez Bölgesel Terfi Müsabakaları (BTM) Ligi’ne düştü.

A+A-

Hüseyin Özbarışcı

Düzkaya tarihinin en kötü sezonlarından birini geride bıraktı. K-Pet Birinci Lig Kırmızı Grup’tan küme düşen kırmızı beyazlılar, tarihinde ikinci kez Bölgesel Terfi Müsabakaları (BTM) Ligi’ne düştü.

 

27 sezon sonra yeniden en alt kademeye

Yücel Hatay’ın ‘Futbolumuzda 50 Yıl’ Kitabı’ndan alınan bilgilere göre, Girne ekiplerinden Düzkaya, tarihinde 2’nci kez ülke futbolumuzun en alt kademesi olan BTM Ligi’ne düştü. 1988-89 sezonunda dönemin adıyla Üçüncü Lig’de sadece 13 puan toplayarak BTM Ligi’ne düşen Düzkaya, BTM’de oynadığı ertesi sezon şampiyon olarak yeniden Üçüncü Lig’e yükselmişti. Kırmızı beyazlılar, geride bıraktığımız sezon K-Pet Birinci Lig Kırmızı Grup’ta 23 puan toplayarak, Dipkarpaz’ın ardından direkt düşen ikinci takım oldu. Girne ekibi, futbol liglerimizin en alt kademesi olan BTM Ligi’ne tam 27 sezon sonra yeniden düşmenin üzüntüsünü yaşadı.

 

İki kez Süper Lig’e yükseldi

Ligin son 15 yıllık arşivine bakıldığı zaman Düzkaya iki kez en üst kademe olan Süper Lig’e yükseldi. Kırmızı beyazlılar, 2002-2003 ve 2009-2010 sezonlarında iki kez dönemin adıyla Birinci Lig’e yükselmişti.

Girne ekibi Düzkaya, son yıllarda mücadele ettiği Birinci Lig’de rahat bir görüntü çizdi. 2013-14 sezonunda Birinci Lig’de Play-out’lara kalarak, oynadığı Play-out maçlarında ligde kalmayı başaran kırmızı beyazlı ekip, 2014-15 ve 2015-16 sezonunda ligi 7’nci sırada tamamlamıştı.

Bu haber toplam 2366 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.