Lefke’den Budesliga’nın zirvesine

Lefke’den Budesliga’nın zirvesine

Bir dönem Lefke forması terleten Nijeryalı santrfor Victor Boniface, Bundesliga’da tarih yazan Leverkusen ile şampiyonluğa ulaştı.

A+A-

Bu sezon attığı gollerle de adından söz ettiren Boniface, şampiyonluğun önemli isimlerinden oldu.

Victor Boniface, 2017-18 sezonunun devre arasında Lefke’ye transfer olmuştu. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu kayıtlarına göre 20 Ocak 2018’de Lefke’ye imza atan oyuncu, menekşe beyazlılarla biri kupa, ikisi lig olmak üzere üç maça çıkarken, ligde 2, kupada 1 gol kaydetmişti. Üç maçın ardından Lefke’den ayrılan oyuncu, Nijerya ekiplerinden Real Sapphire takımına transfer oldu. Burada bir yıl forma giydikten sonra Norveç’in Bodo/Glimt takımına transfer olan ve 3 yıl görev yapan Boniface, 2022 yaz transfer döneminde Belçika’nın Union SG takımına transfer oldu. 2023 yaz transfer döneminde ise tarih yazacağı Leverkusen’in yolunu tutan Boniface, hem kulüp ve Bundesliga tarihinin şampiyonluğuna attığı gollerle imza attı.

Şu anda Bundesliga’da 19 maçta 11 gol kaydeden Boniface, ayrıca takımı ile Avrupa Ligi’nde yarı finale, Almanya Kupası’nda da finale yükseldi. Leverkusen ile Boniface üç kupayla sezonu tamamlar mı bilinmez ama bir dönem Lefke’den yolu geçen oyuncu, şu sıralar Avrupa’nın gözde oyuncuları arasında.

Bu haber toplam 1093 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.