DÜNYA KUPASI HEYECANI... B GRUBU

DÜNYA KUPASI HEYECANI... B GRUBU

Milli takım bazında en üst düzey turnuvası olan Dünya Kupası Rusya’nın ev sahipliğinde 14 Haziran 2018 tarihinde başlıyor.

A+A-

dunya-kupasi-turu-003.jpg

Milli takım bazında en üst düzey turnuvası olan Dünya Kupası Rusya’nın ev sahipliğinde 14 Haziran 2018 tarihinde başlıyor. Bu önemli organizasyon öncesinde SPORYENİ.COM turnuvaya katılan takımları irdeliyor.

bayraklarr-002.jpg

B GRUBU

(İSPANYA)

if_es_53160.png

Dünya futbolunun parmakla gösterilen takımı İspanya, 2018 Dünya Kupası'nda B grubunda Portekiz, Fas ve İran ile karşılaşacak. İspanya, tarih boyunca düzenlenen 20 Dünya Kupası'nda da mücadele etme hakkı kazandı. 1930, 1934, 1938, 1950, 1954, 1958, 1962, 1966, 1970, 1974, 1978, 1982, 1986, 1990, 1994, 1998, 2002, 2006, 2010 ve 2014 yıllarında Dünya Kupası’nda mücadele eden matadorlar 2010 yılında tarihinde ilk Dünya Kupası şampiyonluğunu elde etti. Tamamen bir yıldız topluluğu olan İspanya’nın turnuvadaki en kozları şüphesiz ki Diego Costa, Iniesta, David Silva gibi isimler olacak. İspanya, mücadele ettiği FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nu 28 puanla lider tamamladı ve Rusya’da oynanacak olan turnuvaya katılmaya hak kazandı.

spain.jpg

İşte İspanya’nın Dünya Kupası’ndaki kadrosu:

Kaleci: Kepa Arrizabalaga (Athletic Bilbao), David De Gea (Manchester United), Pepe Reina (Napoli)

Savunma: Jordi Alba (Barcelona), Cesar Azpilicueta (Chelsea), Marcos Alonso (Chelsea), Dani Carvajal (Real Madrid), Nacho Fernandez (Real Madrid), Gerard Pique (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Alvaro Odriozola (Real Sociedad)

Orta Saha: Francisco “Isco” Alarcon (Real Madrid), Thiago Alcantara (Bayern Munich), David Silva (Manchester City), Andres Iniesta (Barcelona), Saul Niguez (Atletico Madrid), Dani Parejo (Valencia), Jorge “Koke” Resurreccion (Atletico Madrid), Rodrigo Hernandez (Villarreal), Marco Asensio (Real Madrid)

Forvet: Iago Aspas (Celta Vigo), Rodrigo (Valencia), Diego Costa (Atletico Madrid), Lucas Vazquez (Real Madrid)

Teknik Direktör: Julen Lopetegui

ispanya.png


(PORTEKİZ)

portugal_voiceover.png

Cristiano Ronaldo ve arkadaşları 2018 Dünya Kupası'nda B Grubu'nda İspanya, Fas ve İran ile mücadele edecek. Portekiz tarihinde 1966, 1986, 2002, 2006, 2010, 2014, 2018 yılları olmak üzere 7. kez Dünya Kupası'na katılıyor. Portekiz, yedi kez katıldığı Dünya Kupası'nda en iyi derecesini 1966 yılında üçüncü olarak yaşadı. Portekiz’in aynı zamanda 2016 Avrupa Şampiyonası’nda kupanın sahibi olmanın moraliyle Dünya Kupası’na başlayacak. Portekiz Milli Takımı'nın kaptanı olan Cristiano Ronaldo, Portekiz'in en fazla milli olan oyuncusu (147 maç) ve en fazla gol atan oyuncusu (79 gol) konumunda. Portekiz, FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Grubu’nu 27 puanla lider tamamladı.

portugal.jpg

İşte Portekiz’in Dünya Kupası’ndaki kadrosu:

Kaleci: Anthony Lopes (Lyon), Beto (Göztepe) , Rui Patricio (Sporting)

Savunma: Bruno Alves (Rangers), Cedric Soares (Southampton), Mario Rui (Napoli), Joao Cancelo (Inter), Jose Fonte (Dalian Yifang), Raphael Guerreiro (Dortmund), Rolando (Marsilya), Luis Neto (Fenerbahçe)

Orta Saha: Adrien Silva (Leicester), Andre Gomes (Barcelona), Bruno Fernandes (Sporting), Joao Mario (West Ham), Joao Moutinho (Monaco), Manuel Fernandes (Lokomotiv), Ruben Neves (Wolverhampton), William Carvalho (Sporting)

Forvet: Andre Silva (Milan), Bernardo Silva (Manchester City), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Gelson Martins (Sporting), Gonçalo Guedes (Valencia), Ricardo Quaresma (Beşiktaş)

Teknik Direktör: Fernando Santos

portekiz.png


(İRAN)

if_ir_53198.png

Asya temsilcilerinden İran, 2018 Dünya Kupası'nda B Grubu'nda İspanya, Fas ve Portekiz ile mücadele edecek. İran tarihinde 4 kez Dünya Kupası'na katıldı. 1978, 1998, 2006, 2014 yıllarında Dünya Kupası’na katılan İran’ın şu ana kadar turnuvada başarısı bulunmuyor. Katıldığı 4 turnuvada da 1’er puanla grubunu son sırada tamamlayan İran, bu kez daha başarılı olmayı hedefliyor. Rus ekiplerinden Rubin Kazan forması giyen 23 yaşındaki golcü oyuncu, İran futbolunun yükselen değerlerinden birisi. Milli forma altında çıktığı 30 maçta attığı 22 golle dikkatleri fazlasıyla üzerine çekti. FIFA Dünya Kupası Asya Elemeleri A Grubu’nda, grubunu 22 puan toplayarak lider tamamlayan İran, Dünya Kupası’na katılmaya hak kazanmıştı.

iran_3.jpg

İşte İran’ın Dünya Kupası’ndaki kadrosu:

Kale: Alireza Beiranvand (Persepolis), Mohammad Rashid Mazaheri (Zob Ahan), Hossein Hosseini (Esteghlal), Amir Abedzadeh (Maritimo)

Savunma: Jalal Hosseini (Persepolis), Pejman Montazeri (Esteghlal), Morteza Pouraliganji (Al Sadd), Ramin Rezaeian (Oostende), Vouria Ghafouri (Esteghlal), Milad Mohammadi (Akhmat Grozny), Mohammad Reza Khanzadeh (Padideh), Rouzbeh Cheshmi (Esteghlal), Saeid Aghaei (Sepahan)

Orta Saha: Ehsan Hajsafi (Olympiakos), Masoud Shojaei (AEK Atina), Alrezza Jahanbakhsh (AZ Alkmaar), Vahid Amiri (Persepolis), Omid Ebrahimi (Esteghlal), Saeid Ezatolahi (Amkar Perm), Mehdi Torabi (Saipa), Ali Karimi (Sepahan), Saman Ghoddos (Östersunds)

Forvet: Karim Ansarifard (Olympiakos), Reza Ghoochannejhad (Heerenveen), Sardar Azmoun (Rubin Kazan), Mehdi Taremi (Al-Gharafa), Kaveh Rezaei (Charleroi), Ali Gholizadeh (Saipa)

Teknik Direktör: Carlos Queiroz

iran_duee19bnr7oh1nxoa64j090jd.png

 


(FAS)

if_ma_53227.png

Fas, 2018 Dünya Kupası'nda B Grubu'nda İspanya, İran ve Portekiz ile mücadele edecek. Fas, şu ana dek 1970, 1986, 1994, 1998, 2018 yılları olmak üzere toplamda 5 kez Dünya Kupası'na katıldı. Fas Milli Takımı, şu ana dek mücadele ettiği 4 Dünya Kupası'nda en büyük başarısını 1986'da Meksika'da elde etti. O yıl İngiltere, Portekiz ve Polonya'nın yer aldığı grubu lider bitiren Fas, son 16 turuna yükseldi ama bu turda Almanya'ya 1-0 mağlup olarak elendi. Fas, en son 1998 yılında katıldığı Dünya Kupası’na 20 yıl sonra ilk kez katılmanın mutluluğunu yaşadı. Kadrosunda Belhanda, Dirar, Hakimi, Amrabat ve Boussoufa gibi önemli isimler barındıran Fas'ın şüphesiz en önemli oyuncusu Medhi Benatia. Daha önce Roma, Udinese ve Bayern Münih gibi takımlarda oynayan başarılı savunmacı, iki sezondur Juventus forması giyiyor. Medhi Benatia hem maçların genelinde hem de savunmada takımın liderliğini üstlenecek. Fas, FIFA Dünya Kupası Afrika Elemeleri C Grubu’nda 12 puan toplayarak, grubu lider tamamladı.

fasss.jpg

İşte Fas Dünya Kupası’ndaki kadrosu:

Kaleci: Munir Mohamedi (Numancia), Yassine Bounou (Girona), Ahmed Reda Tagnaouti (IR Tanger)

Savunma: Medhi Benatia (Juventus), Manuel da Costa (Başakşehir), Romain Saiss (Wolverhampton), Hamza Mendyl (Lille), Badr Banoun (Raja Casablanca), Achraf Hakimi (Real Madrid), El Hajjam (Amiens), Mohamed Nahiri (Wydad Casablanca)

Orta Saha: Nabil Dirar (Fenerbahçe), Moubarak Boussoufa (Al Jazira), Karim Al Ahmadi (Feyenoord), Younes Belhanda (Galatasaray), Nordin Amrabat (Leganes), Faycal Fajr (Getafe), Youssef Ait Bennasser (Caen), Sofiane Boufal (Southampton), Zakaria Labyad (Utrecht), Sofyan Amrabat (Feyenoord), Amine Harit (Schalke), Yassin Ayoub (Utrecht)

Forvet: Khalid Boutaib (Yeni Malatyaspor), Aziz Bouhaddouz (St. Pauli), Ayoub Al Kaabi (RS Berkane), Yacine Bammou (Nantes), Walid Azaro (Al Ahly)

Teknik Direktör: Herve Renard

fas-muhtemel-11_1iqb4ls8ybkql1k5zb5u45jpjv.png

Bu haber toplam 2308 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler