DÜNYA KUPASI HEYECANI... C GRUBU

DÜNYA KUPASI HEYECANI... C GRUBU

Milli takım bazında en üst düzey turnuvası olan Dünya Kupası Rusya’nın ev sahipliğinde 14 Haziran 2018 tarihinde başlıyor.

A+A-

dunya-kupasi-turu-004.jpg

Milli takım bazında en üst düzey turnuvası olan Dünya Kupası Rusya’nın ev sahipliğinde 14 Haziran 2018 tarihinde başlıyor. Bu önemli organizasyon öncesinde SPORYENİ.COM turnuvaya katılan takımları irdeliyor.

bayraklarr-003.jpg

C GRUBU

(FRANSA)

if_fr_53168.png

Avrupa temsilcilerinden Fransa, 2018 Dünya Kupası'nda C Grubu'nda Avustralya, Danimarka ve Peru ile mücadele edecek. Fransa, tarihinde 14 kez Dünya Kupası'na katıldı. Daha önce 1930, 1934, 1938, 1954, 1958, 1966, 1978, 1982, 1986, 1998, 2002, 2006, 2010, 2014 yıllarında bu organizasyonuna katılan Fransa, en büyük başarısını 1998 yılında kupayı kazanarak yaptı. Şu anda Dünya Kupası’nın en pahalı kadrosuna sahip olan Fransa, Dünya Kupası tarihinin en başarılı takımları sıralamasında ise 7’nci sırada bulunuyor. Fransa'da 'takımın yıldızı' sıfatıyla anılacak birçok oyuncu var elbette. Ancak en büyük beklentiler, bu sezon formunu zirveye taşıyan ve adı Barcelona ile anılan Antoine Griezmann'ın üzerinde olacak. FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri A Grubu’nda mücadele eden Fransa, Hollanda ve İsveç’in yer aldığı grupta 23 puan toplayarak lider çıkmayı başardı.  

fransa.jpg

İşte Fransa’nın Dünya Kupası’ndaki kadrosu:

Kale: Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Marsilya), Alphonse Areola (PSG)

Savunma: Lucas Hernandez (Atletico Madrid), Presnel Kimpembe (PSG), Benjamin Pavard (Stuttgart), Benjamin Mendy (Manchester City), Djibril Sidibe (Monaco), Adil Rami (Marsilya), Samuel Umtiti (Barcelona), Raphael Varane (Real Madrid), Layvin Kurzawa (PSG)

Orta Saha: Paul Pogba (Manchester United), Thomas Lemar (Monaco), Corentin Tolisso (Bayern Münih), N'Golo Kante (Chelsea), Blaise Matuidi (Juventus)

Forvet: Olivier Giroud (Chelsea), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Kylian Mbappe (PSG), Nabil Fekir (Olympique Lyon), Florian Thauvin (Marsilya), Ousmane Dembele (Barcelona)

Teknik Direktör: Didier Deschamps

fransa-muhtemel-11_atkusdozeslp1vwivy7gk1zg4.png


(AVUSTRALYA)

if_au_53112-001.png

Üst üste dördüncü kez Dünya Kupası'na katılan Avustralya, grubunda Fransa, Danimarka ve Peru karşılaşacak. Avustralya tarihinde daha önce dört kez mücadele etti. 1974, 2006, 2010, 2014 yıllarında Dünya Kupası’nda mücadele eden kangurular, en büyük başarısını 2006 yılında Almanya'da düzenlenen turnuvada yaptı. Avustralya, o yıl gruptan çıkmayı başararak tarihinin en büyük başarısına imza attı. Ama bu macera Son 16 Turu'nda son buldu. Kanguruların bu turnuvadaki en önemli silahı 27 yaşındaki Huddersfield'li Mooy. FIFA Dünya Kupası Asya Elemeleri B Grubu’nda mücadele eden Avustralya, grubu 3’üncü tamamlamış, 4’üncü turda Suriye’yi geçerek, Rusya’da düzenlenecek olan 2018 Dünya Kupası’na katılma hakkı kazanmıştı.

australia-world-cup-2018.png

İşte Avustralya’nın Dünya Kupası’ndaki kadrosu:

Kaleci: Mathew Ryan (Brighton & Hove Albion), Danny Vukovic (Genk), Brad Jones (Feyenoord)

Savunma: Aziz Eraltay (Bursaspor), Milos Degenek (Yokohama F. Marinos), Matthew Jurman (Suwon Bluewings), James Meredith (Millwall), Josh Risdon (Western Sydney), Trent Sainsbury (Grasshoppers)

Orta Saha: Mile Jedinak (Aston Villa), Jackson Irvine (Hull City), Robbie Kruse (Bochum), Massimo Luongo (Queens Park Rangers), Mark Milligan (El Ahli), Aaron Mooy (Huddersfield Town), Tom Rogic (Celtic)

Forvet: Tim Cahill (Millwall), Tomi Juric (Luzern), Matthew Leckie (Hertha Berlin), Andrew Nabbout (Urawa Red Diamonds), Dimitri Petratos (Newcastle Jets), Daniel Arzani (Melbourne City), Jamie Maclaren (Hibernian)

Teknik Direktör: Bert van Marwijk

australia-lineup-only-for-turkey_1j39a2hc3mnm917koxu0kf0ii8.png


(DANİMARKA)

if_dk_53152.png

Avrupa temsilcilerinden Danimarka, 2018 Dünya Kupası'nda C Grubu'nda Peru, Avustralya ve Fransa ile mücadele edecek. Danimarka, tarihinde dört kez Dünya Kupası'na katıldı. 1986, 1998, 2002 ve 2010 yıllarında Dünya Kupası’na katılma başarısı gösteren Danimarka, turnuvadaki en büyük başarısını 1998'de çeyrek finale yükselerek yaşamıştı. Şüphesiz ki, Danimarka’nın turnuvadaki en büyük kozu Christian Eriksen olacak. Son dönemlerde adı sıkça Barcelona ile anılan Tottenham'ın yıldızı, Dünya Kupası'nda Danimarka'nın en büyük hücum kozlarından birisi olacak. Danimarka, FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda 2’nci sırada yer alarak Play-off’a adını yazdırmış ve İrlanda Cumhuriyeti ile karşılaştığı Play-off’ta 5-1 ve 0-0’lık skorlarla tur atlayan taraf olmuştu.

denmark-2018_3pxrdgoh0jxp1vzg1uvg4hrrc.jpg

İşte Danimarka’nın Dünya Kupası’ndaki kadrosu:

Kaleci: Kasper Schmeichel (Leicester City), Frederik Ronnow (Brondby), Jonas Lössl (Huddersfield)

Savunma: Simon Kjaer (Sevilla), Riza Durmisi (Real Betis), Peter Ankersen (Kopenhag), Nicolai Boilesen (Kopenhag), Mathias Jorgensen (Huddersfield), Jens Stryger Larsen (Udinese), Jonas Knudsen (Ipswich Town), Lasse Nielsen (Malmö)

Orta Saha: William Kvist (Kopenhag), Christan Eriksen (Tottenham), Lasse Schöne (Ajax), Thomas Delaney (Werder Bremen), Pione Sisto (Celta Vigo), Mike Jensen (Rosenborg), Lukas Lerager (Bordeaux)

Forvet: Nicklas Bendtner (Rosenborg), Nicolai Jorgensen (Feyenoord), Yussuf Poulsen (RB Leipzig), Andreas Cornelius (Atalanta), Martin Braithwaite (Bordeaux), Viktor Fischer (Kopenhag)

Teknik Direktör: Age Hareide

denmark_1vjmud2hhwsjc1hqnjp8718tuh.png


PERU

peru.png

Peru, 2018 Dünya Kupası'nda C Grubu'nda Fransa, Danimarka ve Avustralya ile mücadele edecek. Peru, Dünya Kupası'na 4 defa katılma başarısı gösterdi. 1930, 1970, 1978 ve 1982 yıllarında turnuvaya katılan Peru, 36 yıl sonra bu turnuvaya katıldı. Peru'nun dört defa katıldığı Dünya Kupası'nda yaşadığı en büyük başarı, 1970 Dünya Kupası'nda çeyrek finale yükselmesi. Peru’nun turnuvadaki en büyük kozu Jefferson Farfan olacak. Yıldız oyuncu, Peru forması ile şu ana kadar çıktığı 69 maçta 19 kez rakip fileleri havalandırdı. FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri’nde mücadele eden Peru, grubu 5’inci sırada tamamlayarak Dünya Kupası’na katılma hakkını kazanmıştı.

australia-vs-peru-match-382.png

İşte Peru’nun Dünya Kupası’ndaki kadrosu:

Kaleci: Carlos Caceda (Tiburones Rojos de Veracruz), Jose Carvallo (UTC Cajamarca), Alejandro Duarte (Universidad San Martin de Porres)

Savunma: Christian Ramos (Tiburones Rojos de Veracruz), Miguel Araujo (Alianza Lima), Luis Abram (Velez Sarsfield), Alberto Rodriguez (Junior FC), Miguel Trauco (Flamengo), Nilson Loyola (FBC Melgar), Luis Advincula (Lobos BUAP), Aldo Corzo (Universitario de Deportes)

Orta Saha: Anderson Santamaria (Puebla FC), Pedro Aquino (Lobos BUAP), Renato Tapia (Feyenoord), Yoshimar Yotun (Orlando City), Paolo Hurtado (Vitoria Guimaraes), Christian Cueva (Sao Paulo), Cristian Benavente (RSC Charleroi), Sergio Pena (Granada), Roberto Siucho (Universitario de Deportes), Beto da Silva (Argentinos Juniors), Edison Flores (Aalborg), Andre Carrillo (Watford), Jefferson Farfan (Lokomotiv Moskova), Andy Polo (Portland Timbers)

Forvet: Raul Ruidiaz (Monarcas Morelia)

Teknik Direktör: Ricardo Gareca

peru-lineup-only-turkey_1bv81ng0t58hq14tzixrb2o1mc.png

Bu haber toplam 2219 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler