“Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğim”

“Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğim”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (77) – AHMET KARLANKUŞ

A+A-

“HEDEFLERİM DOĞRULTUSUNDA İLERLİYORUM”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Ahmet Karlankuş; “Transfer konusunda gerçekten çok mutluyum. Hedeflerim doğrultusunda ilerliyorum. Ülkemizi yurt dışında iyi bir şekilde temsil etmek en büyük temennimdir. Çok çalışıp ilerisi için güzel bir adım atmış olacağım. İnanmak başarmanın yarısıdır.”

 

“SÜREÇ, GENÇ ARKADAŞLARI GERİYE ATTI”… Ahmet Karlankuş; “Bu süreç biz genç arkadaşları biraz olsun geriye attı. Bu süreç, benim gibi olan bütün genç arkadaşları üzdü. Temennimiz en erken zamanda futbolumuzun yeniden başlaması...”

 

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Merit Alsancak Yeşilova’dan hafta içinde Türkiye BAL Ligi ekiplerinden DSİ Karadenizspor’da oynamak için Türkiye’ye giden genç oyuncu Ahmet Karlankuş…  Şu anda 20 yaşında olan Karlankuş, yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta Pazartesi günleri YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım 2 sezon önceki Girne Halk Evi maçıydı. Önceden hazırlık maçlarında oynadığım için fazla heyecan yapmamıştım ama doğal olarak taraftarlarımızın önünde oynamak da gurur vericiydi.

 

Bildiğiniz gibi bu sezon gibi futbol yok. Genç bir oyuncu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Belki de ilerisi için tam çıkış yapacağımız sezon bu sezondu. Bireysel olarak Ahmet Yurt hocam sayesinde sezona çok iyi hazırlanmıştım. Bu süreç biz genç arkadaşları biraz olsun geriye attı. Bu süreç, benim gibi olan bütün genç arkadaşları üzdü. Temennimiz en erken zamanda futbolumuzun yeniden başlaması...

 

 

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Gelecekteki hedefim Türkiye’de profesyonel olarak imza atmak ve ülkemizi orada düzel bir şekilde temsil etmek…

 

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim için birçok şey ifade eder. Küçüklükten beri hep futbolcu olmak istedim, birinci hedefim hep oydu ve şu anda hedeflerim doğrultusunda ilerliyorum. Futbolsuz hayat hiç düşünmemiştim ve düşünmek de istemiyorum.

karlankus.jpg

 

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Bizim adımıza güzel bir kuraldır. Çünkü ülkemizde genç arkadaşlara daha çok değer verilmesi gerekir. Daha çok değer verilecek tabi ama biz gençler de bunu hak etmemiz gerekir. Hak edersek değer görürüz. Zorunlu oynamak farklıdır ama hak ederek oynamak daha iyidir bence.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Başarılı olmanın tek sırrı çok çalışmaktır. Her sporcu için bu geçerlidir. Düzenli ve sistemli bir şekilde çalışırsan gerçekten başarılı olursun. Başarılı olabilmek için hiçbir zaman çalışmaktan vazgeçmemek gerekir.

 

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Çoğu futbolcu arkadaşımın da dediği gibi en büyük sorun ülkemize uygulanan ambargolardır. Bunun dışında ise alt yapılarımızın da yeteri kadar iyi olmadığını düşünüyorum.

 

 

BAL Ligi’ne transferiniz söz konusu… Düşünceleriniz nelerdir?

Gerçekten çok mutluyum. Hedeflerim doğrultusunda ilerliyorum. Ülkemizi yurt dışında iyi bir şekilde temsil etmek en büyük temennimdir. Çok çalışıp ilerisi için güzel bir adım atmış olacağım.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Küçüklükten bellidir hep beğendiğim tek bir kişi var oda idolüm olarak gördüğüm o da Salih Güvensoy (Çiko) abimdir. Gerek çalışması, gerekse davranışları olsun tam bir profesyonel futbolcu gibidir. Ne kadarda ayni mevkide oynamasak da şuan tek beğendiğim kişi odur.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bize bu fırsatları verdiğiniz için Yenidüzen gazetesine çok teşekkür ederim. Biz gençlerin çok çalışarak başarıya ulaşması gerekir. Hedefsiz hiçbir şey olmaz. Hedefimiz olacak ki, başarıya ulaşalım. İnanmak başarmanın yarısıdır.

 


 

Futbola Merit Alsancak Yeşilova’nın altyapısında başlayan 20 yaşındaki oyuncu, 2019-2020 sezonun ilk devresinde Lapta’ya kiralanmış, ikinci devrede de takımına geri dönmüştü. Geçtiğimiz hafta içerisinde Türkiye’de BAL Ligi ekiplerinden DSİ Karadenizspor’da oynamak için Türkiye’ye giden Karlankuş, boş dönemi futbol oynayarak geçirmek istiyor. Genç oyuncu, DSİ Karadenizspor’un geçtiğimiz gün oynadığı hazırlık maçında 20 dakika boyunca mücadele etti.

Bu haber toplam 3674 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler