“A takım formasını hak etmemiz için çok çalışmalıyız”

“A takım formasını hak etmemiz için çok çalışmalıyız”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (80) – GÜVENÇ SAKALLIOĞLU

A+A-

“GENÇLERİN ŞANS BULMASI GÜZEL BİR ŞEY”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Güvenç Sakallıoğlu; “Benim gibi genç arkadaşlarımın daha çok forma şansı bulması güzel bir şey. Umarım böyle kalmaya devam eder. Tabii bizim de A takım formasını hak etmek için bıkmadan, usanmadan çok çalışmamız gerekir.

 

“FUTBOLU ÇOK ÖZLEDİK”… Güvenç Sakallıoğlu; “Futbola 1 yıl ara vermek uzun bir süre oldu bizim için. Umarım hedeflenen zamanda futbol başlar. Gerçekten futbolu çok özledik.”

 

 

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig ekiplerinden Doğan Türk Birliği’nin genç oyuncularından Güvenç Sakallıoğlu…  Şu anda 20 yaşında olan Sakallıoğlu, yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta Pazartesi günleri YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk kez A takımda formayı giydiğim maç, Merit Alsancak Yeşilova ile oynadığımız bir gece maçıydı. Çok heyecanlıydım ve küçüklüğümden beridir hayal ettiğim A takımda oynamak benim için gurur vericiydi.

 

 

Bildiğiniz gibi bu sezon gibi futbol yok.  Yeni sezon da Eylül'de açılıyor. Genç bir oyuncu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Futbola 1 yıl ara vermek uzun bir süre oldu bizim için. Umarım hedeflenen zamanda futbol başlar. Gerçekten futbolu çok özledik.

 

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Kendimi Türkiye seviyesinde hazırlayıp, oralarda kalıcı olacak şekilde profesyonel olarak futbol oynamak ve ülkemi temsil etmek istiyorum.

 

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim için her anlamı ifade eder. Mutluluğu da, üzüntüyü de… Futbol benim hayatımdır…

guvenc.jpg

 

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Benim gibi genç arkadaşlarımın daha çok forma şansı bulması güzel bir şey. Umarım böyle kalmaya devam eder. Tabii bizim de A takım formasını hak etmek için bıkmadan, usanmadan çok çalışmamız gerekir.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Disiplinli bir şekilde çok çalışmak ve kendine iyi bakmak…

 

 

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Bence ülkemizdeki en büyük sorunlardan biri tesisleşmeyle alakalıdır. Antrenman ve saha sıkıntısı yaşıyoruz. Tesisleşme konusunda çalışmalar yapmalıyız.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Benim idolüm İbrahim Çıdamlı abimdir. Futbol tarzını çok beğeniyorum.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Benimle böyle bir sohbette bulunduğunuz için sizlere ve Yenidüzen gazetesine çok teşekkür ederim. Son olarak, ülke futbolumuz en yakın zamanda başlamasını diliyorum.

 


Doğan Türk Birliği’nin genç yeteneklerinden biri…

Futbola Doğan Türk Birliği’nin altyapısında başlayan genç oyuncu, daha yeni yeni A takımda görev almaya başladı. 20 yaşındaki futbolcu, hem Doğan Türk Birliği’nin, hem de ülke futbolunun gelecek vadeden futbolcularından olarak gösteriliyor. Sakallıoğlu, kendini geliştirip, Türkiye’de profesyonel olarak futbol oynamayı hedefliyor.

Bu haber toplam 1472 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler