“Gençlere her zaman güvenin”

“Gençlere her zaman güvenin”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (78) – TARIK AKREP

A+A-

“YENİ KURAL DAHA FAZLA GELİŞMEMİZİ SAĞLAYACAK”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Tarık Akrep; “Genç oyuncu kuralı, bugüne kadar gördüğüm ve biz gençler için en düşünüldüğü kuraldır. Bizlere önem verip güven kazanmamızı sağlayan kuraldır. Bu kural, daha fazla gelişmemizi sağlayacak. Biz gençlere her zaman güvenin”

 

YENİ SEZONA FİZİKSEL VE MENTAL OLARAK HAZIR OLMALIYIZ”… Tarık Akrep; “Artık yeni sezona odaklanmak gerekir. Fiziksel ve mental olarak hazır olmak gerekir. Yeni sezon için daha sıkı çalışmalıyız”


Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Birinci Lig ekiplerinden Çetinkaya’nın genç oyuncularından Tarık Akrep…  Şu anda 20 yaşında olan Akrep, yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta Pazartesi günleri YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

“Çetinkaya forması altında mücadele etmek benim için bir şerefti”

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım geçen sezon Türk ocağı ile oynadığımız kupa maçıdır. Çok heyecanlıydım bir o kadar da heyecanımı yenmek istedim. Kendime güvenim arttı. A takımda maça çıkmak hayalimden biriydi. Efsane formayı giymek gurur vericiydi. Çetinkaya forması altında mücadele etmek benim için bir şerefti. Gol atmak çok istedim maalesef fırsatı değerlendiremedim. Futbolcu abilerim hocalarım çok destek verdi. Mücadelemden memnundum.

 

Bildiğiniz gibi bu sezon gibi futbol yok.  Yeni sezon da Eylül'de açılıyor. Genç bir oyuncu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Bence sağlık için bir yandan iyi oldu bir yandan da basketbol ve hentbol oynanırken futbolun oynatmamaları kötü oldu. Ama artık yeni sezona odaklanmak gerekir fiziksel ve mental olarak hazır olmalıyız. Yeni sezon için daha sıkı çalışmalıyız.

 

“Ailemi gururlandırmak istiyorum”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Örnek bir futbolcu olmak, yurt dışında oynamak, en iyi şekilde performans göstermek ve ailemi gururlandırmak istiyorum…

 

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol, hayatımın anlamı, tutkusu ve zevkidir.

 

“Bu kural, daha fazla gelişmemizi sağlayacak”

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Bugüne kadar gördüğüm ve biz gençler için en düşünüldüğü kuraldır. Bizlere önem verip güven kazanmamızı sağlayan kuraldır. Bu kural, daha fazla gelişmemizi sağlayacak.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Çok çalışmak, bir şeyi hedeflemek ve hayallerinin peşinde koşmak daha çok başarıyı getirir.

 

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Ülkemizin tanınmaması ve alt yapının yeteri kadar verimli olmaması, ülkemiz futbolunun en büyük sorunlarıdır.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Her zaman örnek aldığım futbolcu Mustafa Yaşınses (Gabira) abimdir. Gerek oyun görüşü, disiplini ve performansı hep üst düzeydedir. Her maçını zevkle izlerim.

 

“Gençlere her zaman güvenin”

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bize bu fırsatları verdiğiniz için sizlere ve Yenidüzen gazetesine çok teşekkür ederim. Hedeflerimin peşinden giderek iyi yerlere geleceğime inanıyorum. Gençlere her zaman güvenin…


A takım seviyesine yeni yükseldi

Çetinkaya’nın altyapısından yetişen 20 yaşındaki Tarık Akrep, daha yeni yeni, A takım seviyesine yükselme başarısını gösterdi. Genç oyuncu, futbol yaşamında örnek alınan bir futbolcu olmak istiyor.

1-063.jpg

Bu haber toplam 2554 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler