“En büyük sorunumuz Avrupa’ya açılamamamız”

“En büyük sorunumuz Avrupa’ya açılamamamız”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (82) – DENNIS FAİK KORGAN

A+A-

“AVRUPA’YA AÇILAMIYORUZ”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Dennis Faik Korgan; “en büyük sorunumuz Avrupa’ya açılamamamız”

 

“GENÇLERİN FORMA ŞANSI BULMASI İYİ OLDU”… Dennis Faik Korgan; “Eskiye göre gençlerin Süper Lig’de veya başka alt liglerde forma bulma şansı çok güzel bir gelişim. Ülke futbolu adına gençlerin de Süper Lig gibi zor bir ligde forma bulması yakalamaları iyi oldu”

 

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig ekiplerinden Gönyeli’nin genç oyuncularından Dennis Faik Korgan…  Şu anda henüz 16 yaşında olan Korgan, yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta Pazartesi günleri YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

korgan1.jpg

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk A takım deneyimim Gönyeli-Hamitköy maçıydı. 75’inci dakikada oyuna giriyordum ve çok heyecanlıydım. O duyguyu unutamam. Oyuna girip orta sahada güzel performans göstermiştim. Takımım gerideydi. Bir pozisyon oldu ceza sahasının önündeydi top, ben de vurdum az farkla dışarıya çıkmıştı. İlk golümü atıyordum ama olmadı. O maçtaki atmosfer çok hoşuma gidiyordu. Zor ve nabız yüksekti. Bu atmosferde oynamak çok zor ve keyif vericiydi.

 

Bildiğiniz gibi bu sezon gibi futbol yok.  Yeni sezon da Eylül'de açılıyor. Genç bir oyuncu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Öncelikle bu sezon futbol oynanmadığı için ben de dahil herkes üzgün. Bu sezon oynanıp oynanmayacağı belli değil daha zaten. Çoğu kişi istiyor açılsın. Herkes evde sıkıldı ama bu Covid-19 hastalığı ülkemizde devam ediyor. Bütün dünya için kötü oldu bu inşallah bu hastalık geçer ve biz de futbolumuza rahat bir şekilde döneriz. Federasyonumuzun gerekli önlemleri alıp, sezonu başlatması en büyük temennimiz.

 

korgan2.jpg

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Gelecekte iyi bir yerlere gelip, profesyonel bir takımda oynayıp aileme yardım etmek istiyorum.

 

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim için her şey demektir. Nerdeyse hayatım diyebiliriz. Futbol, çok keyifli bir spor dalıdır aynı zamanda

 

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Eskiye göre gençlerin Süper Lig’de veya başka alt liglerde forma bulma şansı çok güzel bir gelişim. Ülke futbolu adına gençlerin de Süper Lig gibi zor bir ligde forma bulması yakalamaları iyi oldu.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Benim iyi olmamın sırrı dedemle her gün dedemle çalışmak.

 

 

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Ülke futbolunun en büyük sorunu liglerimizin açılmaması ve Avrupa’ya açılamamamız.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Benim en büyük idolum Faik Etem Korgan’dır 

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bu röportajı gerçekleştirdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum.

 


Gönyeli’nin altyapısında yetişen genç oyuncu, geçen sezon kırmızı beyazlı ekipte A takım seviyesine kadar yükselmişti. Kadroya alınmasının yanında bazı maçlarda da oyuna sonradan dahil olan 16 yaşındaki oyuncu, geçtiğimiz sezon Süper Lig’de forma giyen en genç oyuncu olmuştu.

Bu haber toplam 1312 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler