“Bizim gençlerimizin hiçbir farkı yok”

“Bizim gençlerimizin hiçbir farkı yok”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (75) – ATAKAN ZUBİ

A+A-

“ALTINDAN EN İYİ ŞEKİLDE KALKARIZ”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Atakan Zubi; “Bizim gençlerimizin güneydeki gençlerden hiçbir farkı olmadığını düşünüyorum. Eğer bize de öyle şanslar gelirse, altından en iyi şekilde kalkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın”

 

“İLK HEDEFİM ÇETİNKAYA’DA KALMAK”… Atakan Zubi; “Çetinkaya’nın kalesini uzun süre korumak ve kaptanlığı yapmak birinci hedefimdir”

 

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, yeni sezonda Birinci Lig’de mücadele edecek olan Çetinkaya’nın genç kalecilerinden Atakan Zubi…  Şu anda 21 yaşında olan Zubi, yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta Pazartesi günleri YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım Şubat 2019’da 2. devrenin ilk maçıydı. Güzelyurt’ta Baf Ülkü Yurdu ile oynuyorduk. Cenk Yılmaz abim kırmızı kart cezalısıydı. Derviş Kolcu hocam da takımın başına o hafta gelmişti. Maç gece maçıydı ve 1-1 sonuçlanmıştı. Benim için unutulmaz bir akşamdı. Bana güvenip şans verdikleri için Derviş hocam, Kadir hocam ve Ahmet hocama ayrıca teşekkür ederim.

 

 

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Gelecek için hedeflerim; Şu an Çetinkaya’nın bonservisli oyuncusuyum ve takımda gayet mutluyum. Zaman ne gösterir bilinmez. Çetinkaya’nın kalesini uzun süre korumak ve kaptanlığı yapmak birinci hedefimdir diyebilirim.

 

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim için sadece bir spordan ibaret değil. Futbol ayrıca benim geçim kaynağım, geçimimi buradan sağlıyorum. Okulumu futbol sayesinde okuyorum. Futbolun benim hayatımda yeri çok farklıdır. İlk olarak ailem, sonra da futbol geliyor diyebilirim.

 

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Özellikle son dönemde U21 kuralının düzeltilmesiyle biz gençlere fırsat daha fazla gelmeye başladı. Bu durumu biz gençler için büyük avantaj olarak görüyorum. Bu durum, bizleri ayrıca motive ediyor diyebilirim. Neredeyse bütün genç arkadaşlarımın da bu yeni kurallardan mutlu ve motive olduğunu söyleyebilirim.

img-7053.jpg

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Bana göre başarının sırrı çok çalışmak ve çok iyi motive olmaktır. Çok çalışan ve iyi motive olan bir futbolcunun başarısız olma ihtimali çok düşüktür. Biz gençlerin en büyük sorumluluğu çok çalışmak ve iyi motive olmaktır zaten. Günlük hayatta da uykumuza, yediğimize ve içtiğimize çok dikkat etmeliyiz.

 

 

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Bence ülkemizin en büyük sorunu birçok arkadaşımın da cevabını verdiği ambargolardır. Örnek verecek olursak, çok uzağa gitmeye gerek yok. Güneye her sezon Barcelona, Real Madrid gelirken buraya hiçbir takımın kamp yapmaya bile gelmemesidir. Bizim gençlerimizin oradaki gençlerden hiçbir farkı olmadığını düşünüyorum. Eğer bize de öyle şanslar gelirse ki günün birinde elbet gelecek, altından en iyi şekilde kalkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Benim idolüm Cenk Yılmaz ve Hasan Piro’dur. İkisi de ülke futboluna damgasını vurmuş iki önemli kalecidir. Hasan abiyle çok küçükken çalışma fırsatım olmuştu, çok karakterli insan ve çok iyi bir profesyonel. Cenk abimle geçen sene ayrıldık. Bana her konuda çok yardımcı oldu, her koşulda yanımda olmuştu. İki abimin de hakkını ödemem çok zor. İki abime de teşekkür etmek istiyorum.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Benim ve daha birçok genç arkadaşımın düşüncülerini dinlediğiniz için Yenidüzen ailesine çok teşekkür ederim.

 


 

 

Çetinkaya’nın kalesini koruyan iki genç kaleciden biri olan Atakan Zubi, yaşı genç olmasına rağmen sarı kırmızılı ekibin kalesini korumaya başladı. Genç oyuncu, uzun yıllar Çetinkaya’nın kalesini korumak ve takım kaptanlığı yapmak istiyor.

Bu haber toplam 3907 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler