“Hedefim ülkemizi Avrupa’da temsil etmek”

“Hedefim ülkemizi Avrupa’da temsil etmek”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (76) – ARDA EREN METİN

A+A-

“ÖNCE TÜRKİYE, SONRA AVRUPA”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Arda Eren Metin; “Gelecekteki hedeflerim Türkiye’ye gidip orada oynayarak kendimi geliştirmek. Ondan sonra ise ülkemizi Avrupa’da temsil etmektir”

 

“BİZİM İÇİN SEVİNDİRİCİ BİR DURUM”… Arda Eren Metin; “Gençlerin daha fazla oynaması hem futbolcu adına, hem takım adına güzel bir gurur veriyor diye düşünüyorum”

 

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig ekiplerinden Doğan Türk Birliği’nin genç oyuncularından Arda Eren Metin…  Şu anda 19 yaşında olan Metin, şu ana kadar yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta Pazartesi günleri YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım, deplasmanda Göçmenköy ile oynadığımız 2-0 kazandığımız maçtı. Çok süre alamamıştım ama ilk maçım olduğu için heyecanlıydım. Benim için A takım formasını ilk kez giymek güzel bir duyguydu.

 

Bildiğiniz gibi bu sezon gibi futbol yok. Genç bir oyuncu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Evet, maalesef futbolumuz bu sene oynanmadı ve bu gerçekten benim gibi birçok genç arkadaşımı üzdü. Futbolun oynanmaması gerçekten çok kötü çünkü bu süreçte hem gelişimimiz durdu, hem de ilerdeki geleceğimiz için planladığımız ve yapmak istediğimiz şeyleri yapmaktan bizi mahrum bıraktı. Umarım en kısa sürede futbola geri döneriz.

arda-eren-metin.jpg

 

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Gelecekteki hedeflerim Türkiye’ye gidip orada oynayarak kendimi geliştirmek. Ondan sonra ise ülkemizi Avrupa’da temsil etmektir.

 

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim için her şeyi ifade ediyor. Futbolsuz bir hayat düşünmek istemiyorum. Bize yoğun duygular yaşatan heyecanı, sevinci, üzüntüyü, gururu, kardeşliği, birlik olmayı öğretiyor. Futbol benim hayatımda çok önemli bir yere sahip ve bunun da değişeceğini düşünmüyorum.

 

 

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Bu konu hakkında gerçekten mutluyum. Çünkü gençlerin daha fazla oynaması hem futbolcu adına, hem takım adına güzel bir gurur veriyor diye düşünüyorum. Günümüze baktığınız zaman birçok ülke gençlere altyapıya büyük önem veriyor ve önemli futbolcular yetiştiriliyor. O yüzden benim gibi arkadaşlarımın da daha çok şans bulması bizim için sevindirici bir durum…

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Başarılı olmanın sırrı bence birçok kişiye göre de öyle çok çalışmaktan geçiyor. Çalışmadan bir şeylerin olabileceğine, iyi yerlere gelebileceğine inanmıyorum. Başarılı olmak isteyen biri eline fırsatlar geçtiğinde onu iyi değerlendirmesi gerek ve o fırsat ona gelene kadar çalışmak gerektiğini düşünüyorum.

 

 

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Bence ülkenin tanınmadığından dolayı birçok sıkıntı yaşadığını düşünüyorum. En büyük sorunlardan biri altyapı olduğunu düşünüyorum. Altyapı eksikliği gerçekten ülke futbolu açısından büyük bir sorun.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Ülke futboluna gerçekten kaliteli futbolcular geldi yerli ya da yabancı olsun, ben Lomana LuaLua’nın futbol tarzını, oynayış stilini ve karakterini beğendiğimi söyleyebilirim.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Coranavirüs salgınının en kısa zamanda bitmesini, eski yaşantımıza dönmeyi umut ediyorum ve bir an önce futbola kavuşmak istiyorum. Son olarak da benimle röportaj yapan sizlere ve Yenidüzen gazetesine teşekkürlerimi sunuyorum.

 


Süper Lig ekibi Doğan Türk Birliği’nin altyapısından yetişen 19 yaşındaki oyuncu, hem ülke futbolunun, hem de Doğan Türk Birliği’nin genç yeteneklerinden biri… Özellikle gençlerin mücadele ettiği U21 Ligi’nde gösterdiği performansla ve attığı gollerle dikkat çeken genç oyuncu, U21 Milli Takımı’nın da önemli oyuncularından biri…

Bu haber toplam 4470 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler