“Bize futbolumuzu geri versinler”

“Bize futbolumuzu geri versinler”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (81) –MEHMET ÇAVUŞ

A+A-

“FUTBOLUMUZUN BİR AN ÖNCE BAŞLAMASINI İSTİYORUM”… ‘Geleceğin Kramponları yazı dizisinin bu haftaki konuğu Mehmet Çavuş; “Çok zor bir dönemden geçiyoruz ama tüm dünyada oynanırken neden bizim ülkemizde futbol oynanmıyor? Bir an önce başlamasını istiyorum. Futbolumuzu geri versinler”

 

“ALTYAPILARA ÖNEM VERİLMİYOR”… Mehmet Çavuş; “Altyapılara önem yok. Futbolun gelişmesi için altyapılara önem gösterilmesi gerekiyor”

 

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Yenicami’nin genç oyuncularından Mehmet Çavuş…  Şu anda 20 yaşında olan Çavuş, şu ana kadarki futbol hayatındaki yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta Pazartesi günleri YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım BTM 2. Ligi’nde Geçitkale - Görneç maçıydı. Oyuna sonradan girmiştim ve çok heyecan vericiydi. Çünkü kendi köyümde oynamanın verdiği mutluluk vardı. O duygu çok başka anlatılamaz… O dönem Geçitkale’nin Kulüp Başkanı Suat Hayri Bulut, antrenör de Hüseyin Yeşilbaş’tı. Bana o duyguya yaşattıkları için onlara çok teşekkür ederim.

gk-cavus.jpg

 

Bildiğiniz gibi bu sezon gibi futbol yok.  Yeni sezon da Eylül'de açılıyor. Genç bir oyuncu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Çok zor bir dönemden geçiyoruz ama tüm dünyada oynanırken neden bizim ülkemizde futbol oynanmıyor? Bir an önce başlamasını istiyorum. Çünkü yaşımız ilerliyor ve ilerleyen zamanlarda futbol başladığında biz ve bizden sonra gelecek nesiller bu kötü boşluktan dolayı futbola katkı sağlayamayacak.

 

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Gelecek için hedeflerim, adada iyi bir futbol yaşantımın olmasını istiyorum. Futbolumuza güzel izler bırakmak ve futbolumuza renk katmak isterim…

mehmet-cavus.jpg

 

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim hayatımın parçasıdır. Futbol olmayınca hayatımda çok büyük boşluklar hissediyorum.

 

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Futbolumuzun gelişmesi için iyi oldu gençlere güvenin artmasına katkısı oldu.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Başarılı olmanın sırrı bence çok çalışmaktır.

 

“Altyapılara daha çok önem gösterilmeli”

 

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Altyapılara önem yok. Futbolun gelişmesi için altyapılara önem gösterilmesi gerekiyor. Çünkü erken yaşta futbol çok önemlidir.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Tansel Ekingen… Gerek futboluyla, gerek karakteriyle çok iyi bir insandır. Saha içi olsun, saha dışı olsun her zaman takımına destek olur. Takımının başarası için çok çaba sarf eder. Biz gençlere çok iyi örnek gösterir.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Böyle zamanda bu gibi röportajlarla bizleri desteklediğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Futbolumuzu geri versinler.


Geçitkale’nin altyapısından yetişen genç oyuncu, kiralık olarak Dumlupınar, Türkmenköy, Görneç ve Yenicami gibi ekiplerde de forma giydi. Son sezonunu kiralık olarak Birinci Lig ekibi Görneç’te geçirdi. Oynadığı tüm takımlarda da performansıyla dikkat çeken genç oyuncu, ülke futboluna güzel izler bırakmayı hedefliyor.

Bu haber toplam 1197 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler