“Gençlerin daha fazla şans bulması gerekiyor”

“Gençlerin daha fazla şans bulması gerekiyor”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (79) – EMRE NAZİK

A+A-

“İYİ BİR GENÇ OYUNCU YAŞINA BAKILMAKSIZIN OYNATILMALI”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizinsin bu haftaki konuğu Emre Nazik; “Kural olmasa bile bir genç iyiyse yaşa ve aldığı maaşa bakmaksızın ilk 11’e konulması gerekiyor. Maalesef bazı oyuncular yüksek maaş aldığı için oynamaya devam edebiliyor. Genç oyuncu kuralının olması sevindirici ama gençlerin genç kategorisi dışında da şans bulması gerekiyor”

 

“ÜLKE FUTBOLUNA GEREKEN DEĞER VERİLMİYOR”… Emre Nazik; “En büyük sorun dışa açılım olmaması ve ülke futboluna gereken değerin verilmemesi. İnsanları tribüne çekecek aktiviteler olsa sadece biz oyuncular değil, tüm paydaşlar kazanacaktır”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Küçük Kaymaklı’nın genç oyuncularından Emre Nazik…  Şu anda 21 yaşında olan Nazik, şu ana kadarki futbol hayatındaki yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta Pazartesi günleri YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

2018-19 sezonunun 2. devredeki Türk Ocağı maçının son anlarında şans bulmuştum. Ondan önce genç takımda 90 dakika oynadığım için oynamayı beklemiyordum. Güzel bir anı ve heyecan olmuştu benim için.

 

“Bireysel olarak çalıştım ama o da kapanmalardan dolayı eksik kaldı”

Bildiğiniz gibi bu sezon gibi futbol yok.  Yeni sezon da Eylül'de açılıyor. Genç bir oyuncu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Bu sezon futbol olmaması hepimizi çok kötü etkiledi tabii. Bu süre zarfında bireysel olarak çalışmaya devam ettim fakat o çalışmalar bile ülkemizdeki kapanmalar dolayısıyla kesik ve kesik oldu. Şimdiki hedefim Eylül ayına kadar kendimi en iyi seviyeye çıkararak yeni sezona hazırlanmak ve takımımda kalıcı olmak.

 

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Öncelikli hedefim ülkemizde en iyi futbolcular arasına girebilmek sonrasında da diyebileceğim yurt dışında profesyonel şekilde futbol oynamak.

 

“Futbol benim hayatım…”

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim hayatımı ifade ediyor. Zaten 5 yasından beri sürekli antrenmanlar ve maçlarla futbol ile iç içeyim. Futbol olmadan bu sezon boşluğa düştüğümü söyleyebilirim.

 

“Gençler daha fazla şans bulmalı”

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Buradaki asıl konunun kural değil oyuncu yeteneği ve gelişimi olması gerektiğini düşünüyorum. Kural olmasa bile bir genç iyiyse yaşa ve aldığı maaşa bakmaksızın ilk 11’e konulması gerekiyor. Bu, ülkemizde biraz farklı yürüyor. Maalesef bazı oyuncular yüksek maaş aldığı için oynamaya devam edebiliyor.  Kuralın olması sevindirici ama gençlerin genç kategorisi dışında da şans bulması gerekiyor.

img-7185.jpg

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Çalışmak ve sürekli kendini geliştirmek…

 

“Ülke futboluna gereken değer verilmiyor”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

En büyük sorun dışa açılım olmaması ve ülke futboluna gereken değerin verilmemesi. İnsanları tribüne çekecek aktiviteler olsa sadece biz oyuncular değil, tüm paydaşlar kazanacaktır.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

İbrahim Çıdamlı… Daha küçük yaştayken tribünden izleme şansı bulmuştum. Oyunundan ve yeteneğinden çok etkilenmiştim. Sonrasında da tanıma fırsatım oldu. Çalışma disiplinini çok beğendiğim bir abimdir.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bu röportaj şansını bana verdiğiniz için size ve Yenidüzen gazetesinde çok teşekkür ediyorum.


Sürekli olarak forma giyiyor

Küçük Kaymaklı’nın altyapısından yetişen ve şu anda 20 yaşında olan genç oyuncu, düzenli olarak A takımda forma giyiyor. Geçtiğimiz sezon Küçük Kaymaklı’nın önemli maçlarında forma giyen Nazik, Çetinkaya maçında gol de kaydetmişti.  

Bu haber toplam 1942 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler