“Kaleci maçın geleceğini belirler”

“Kaleci maçın geleceğini belirler”

FİLENİN BEKÇİLERİ YAZI DİZİSİ (11) – KEMAL BAĞBAL

A+A-

“KALECİ TAKIMIN YARISINDAN FAZLASIDIR”… ‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Kemal Bağbal; “Bir kaleci takımın yarısıdır diye bir söz vardır bence yarısından çok daha fazlasıdır. Kalecinin morali, takıma ve rakibe verdiği mesaj, tüm maçın geleceğini belirler. Çünkü kalecinin yaptığı hata gol olur. Bu yüzden maçtan 1 dakika bile kopmaması gerekir”

 

“FUTBOLUMUZU ÖZLEDİK”… Kemal Bağbal; “Dünyada ve Türkiye’de pandemi sürecinde futbol oynanırken bizde oynanmaması üzücü. Fakat sağlık her şeyden önemli. Futbolumuzu özledik”

 

Kaleci, futbolda, takım savunmasının en arkasında duran ve birincil görevi topun kaleye girmesini önlemek için mücadele eden oyuncudur. Kaleciler bazen önemli kurtarışlara imza atarken, bazen de yaptıkları basit hatalarla skora etki edebiliyor. Ülkemizdeki kaleciler ‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinde düşüncelerini ve anılarını paylaşıyor.

‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig ekiplerinden Gönyeli’nin kalecisi Kemal Bağbal… Yetenekli kaleci, kariyerinden, unutamadığı başarılara kadar birçok soruya yanıt verdi.

 

Neden kaleci olmayı tercih ettiniz?

Çoğu kaleci gibi bende futbola forvet olarak başladım. İlkokul yıllarımda Ali Özçalışkan hocamın beni bir çift kale maçında kaleye koyması ile oradaki yeteneğimi gördü ve o günden sonra kaleden çıkamadım. Bende kaleciliği sevdim ve devam ettim. Kaleci olma hikayem böyle başladı.

 

kemal-bagbal-1.jpg

Bir kalecinin takımdaki önemi nedir?

Bir kaleci takımın yarısıdır diye bir söz vardır bence yarısından çok daha fazlasıdır. Kalecinin morali, takıma ve rakibe verdiği mesaj, tüm maçın geleceğini belirler. Çünkü kalecinin yaptığı hata gol olur. Bu yüzden maçtan 1 dakika bile kopmaması gerekir. Futbol, her geçen gün daha hızlı oynanıyor. Kaleci, oyunu daha geriden takip ettiği için, savunmanın sıkıştığı anlarda aldığı pası orta saha veya forvet oyuncularına göndererek takımına daha sağlıklı bir hücum şansı yaratabilir. Bu yüzden 90 dakikanın tamamında oyunu takip ederek pas trafiğinde kalmak önemli. Bu bağlamda günümüz futbolunda kalecilerin önemli bir yeri var.

 

 

Futbolun 1 yıl süre ile oynanmaması ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Dünyada ve Türkiye’de pandemi sürecinde futbol oynanırken bizde oynanmaması üzücü. Fakat sağlık her şeyden önemli. Futbolumuzu özledik, umarım en kısa zamanda yeşil sahalara tekrar döneriz.

kemal-bagbal-2.jpg

Kendi performansınızın ön plana çıktığı ve yıldızlaştığınız maç hangisiydi?

2018 yılında Atatürk Stadyumu’nda oynayıp 5-1 kazandığımız Mağusa Türk Gücü maçı, hem kendi performansım, hem de oynadığım maçlar içinde en unutamadığım maç oldu.

 

Kariyerinizde şampiyonluk ve başarılar yaşadınız. Sizin için en unutulmaz olanı hangisiydi?

2013 yılında A takım seviyesinde düzenli olarak oynadığım ilk senemde Birinci Lig’de şampiyon olduğumuz seneyi unutamam.

 


Gönyeli’nin kalesinde güven veriyor

Gönyeli’nin altyapısından yetişen ve çok genç yaşta kırmızı beyazlı ekibin kalesini korumaya başlayan Kemal Bağbal, giydiği eldivenleri bir daha hiç çıkarmadı. Bağbal’ın geçtiğimiz sezon Süper Lig’de en çok forma giyen oyuncu olması dikkat çekmişti.

Bu haber toplam 1721 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler