“Kalecinin hata yapma lüksü yoktur”

 “Kalecinin hata yapma lüksü yoktur”

FİLENİN BEKÇİLERİ YAZI DİZİSİ (14) – ALİ KARAL

A+A-

YENİDÜZEN’in her hafta farklı bir kalecinin düşüncelerine yer verdiği ‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Ali Karal; “Hücum kaleden başlar. Sahadaki her oyuncunun hatasını telafi edecek birileri vardır ama kalecinin yoktur. Kaleciler yalnız adamdır. O yüzden hata yapma lüksü yoktur”

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Kaleci, futbolda, takım savunmasının en arkasında duran ve birincil görevi topun kaleye girmesini önlemek için mücadele eden oyuncudur. Kaleciler bazen önemli kurtarışlara imza atarken, bazen de yaptıkları basit hatalarla skora etki edebiliyor. Ülkemizdeki kaleciler ‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinde düşüncelerini ve anılarını paylaşıyor.

‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Birinci Lig ekiplerinden Düzkaya’nın kalecisi Ali Karal… Deneyimli kaleci, kariyerinden, unutamadığı başarılara kadar birçok soruya yanıt verdi.

 

Neden kaleci olmayı tercih ettiniz?

Kaleci olmayı tercih ettim çünkü futbola karşı çocukluğumdan beri bir tutkum var ve kaleciliğe karşı daha yatkın yeteneklerimin olduğunu düşünüyorum. Kaleci olmamda da Gökhan Kim hocamızın çok büyük emekleri var.

 

“Kalecinin hata yapma lüksü yoktur”

Bir kalecinin takımdaki önemi nedir?

Hücum kaleden başlar. Sahadaki her oyuncunun hatasını telafi edecek birileri vardır ama kalecinin yoktur. Kaleciler yalnız adamdır. O yüzden hata yapma lüksü yoktur.

 

“Önce sağlık…”

Futbolun 1 yıl süre ile oynanmaması ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Öncelikle dünyanın bu hastalıkla mücadele edildiğini herkes çok iyi biliyor. Gönül ister ki böyle bir virüs olmasa ve normal yaşantımıza devam etsek... Önce sağlık sonra başka aktiviteler diye düşünüyorum.

 

Kendi performansınızın ön plana çıktığı ve yıldızlaştığınız maç hangisiydi?

2017-2018 sezonunda oynanan Türk Ocağı – Doğan Türk Birliği maçını unutamam. Türk Ocağı’nda oynarken 4-1 Doğan Türk Birliği’ni mağlup etmiştik. O maç benim için unutulmazdı. Çok iyi bir maç çıkarmıştım.

 

“Oynadığım tüm kulüplere teşekkür ediyorum”

Kariyerinizde şampiyonluk ve başarılar yaşadınız. Sizin için en unutulmaz olanı hangisiydi?

Özellikle Esentepe camiası ve oynadığım diğer tüm kulüplere teşekkürlerimi iletiyorum. Futbol gibi güzel bir spor dalında bana şans verdikleri için…


Geçen sezon Düzkaya’nın kalesini korudu

Esentepe’nin altyapısından yetişen Ali Karal, Gençler Birliği, Türk Ocağı, Düzkaya gibi takımların da kalesini korudu. Karal, son olarak geçen sezon Süper Lig’de mücadele eden Düzkaya’da mücadele etti.

img-4593.jpg

 

Bu haber toplam 1221 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.