“Kaleciler kalenin ortasında büyür ve dev olurlar”

“Kaleciler kalenin ortasında büyür ve dev olurlar”

FİLENİN BEKÇİLERİ YAZI DİZİSİ (16) – YUSUF YONTAR

A+A-

YENİDÜZEN’in her hafta farklı bir kalecinin düşüncelerine yer verdiği ‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu MTG kalecisi Yusuf Yontar; “Bir maçı kazanamıyorsan o zaman kaybetmeyeceksin. Bunun için savunmanın ve kalecinin iyi olması gerekiyor. Aslında kalecilerin futbolculardan farkı, onların becerilerinin hepsine sahip olmasıdır. Hız, güç ve maçı okuma yeteneği gibi… Kaleciler kalenin ortasında büyür ve dev olurlar”

 

Kaleci, futbolda, takım savunmasının en arkasında duran ve birincil görevi topun kaleye girmesini önlemek için mücadele eden oyuncudur. Kaleciler bazen önemli kurtarışlara imza atarken, bazen de yaptıkları basit hatalarla skora etki edebiliyor. Ülkemizdeki kaleciler ‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinde düşüncelerini ve anılarını paylaşıyor.

‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig’in son şampiyonu Mağusa Türk Gücü’nün deneyimli kalecisi Yusuf Yontar… Başarılı kaleci, kariyerinden, unutamadığı başarılara kadar birçok soruya yanıt verdi.

 

Neden kaleci olmayı tercih ettiniz?

Çocukken Türkiye'de Rüştü Reçber idolümdü ve onun gibi bir kaleci olmak istiyordum. O şekilde bir hevesle kaleci olmak istedim ve bu günlere geldim.

yusuf-yontar1.jpg

 

Bir kalecinin takımdaki önemi nedir?

Bence bir kalecinin takımdaki önemi çok büyük. Gol atmanız gerektiği kadar gol de yememeniz gerekiyor. İyi bir kalecinin savunmaya ve takıma güven vermesi lazım. Kaleci, takımının hep önde olmasını sağlar. Bir maçı kazanamıyorsan o zaman kaybetmeyeceksin. Bunun için savunmanın ve kalecinin iyi olması gerekiyor. Aslında kalecilerin futbolculardan farkı, onların becerilerinin hepsine sahip olmasıdır. Hız, güç ve maçı okuma yeteneği gibi… Kaleciler kalenin ortasında büyür ve dev olurlar.

 

Futbolun 1 yıl süre ile oynanmaması ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Futbolun 1 yıl süre ile oynanmaması biz futbolcular açısından çok da iyi olmadı. 1 yıl futboldan ayrı kalmak gerek fiziksel, gerekse mental olarak bizleri çok geriledi. Önümüzü göremediğimiz için kendimizi hazır tutmakta zorlandık ama şimdi çok şükür antrenmanlara başladık ve bir an önce eski güzel günlerinize dönmeyi çok istiyorum.

 

Kendi performansınızın ön plana çıktığı ve yıldızlaştığınız maç hangisiydi?

Yenicami ile Girne 20 Temmuz Stadı’nda oynadığımız Kıbrıs kupası final maçını hiç unutamam…

yusuf-yontar-2.jpg

 

Kariyerinizde birden çok şampiyonluk yaşadınız. Sizin için en unutulmaz olanı hangisiydi?

Gerek iş, gerekse normal hayatımda benim için altın kural; bir işe başlayacağımda hedeflerimin olması ve bu hedeflere ulaşmak için çok çalışmak gerekiyor. Her zaman öğrenmeye açık olmalısınız. Asla “oldum” dememeli ve en önemlisi kendinizi sorgulamalısınız. Ben daha iyi olmak için “ne yaptım ve yahut ne yapmam gerekir” diyebilmelisiniz. Hedefleriniz doğrultusunda en iyisi için çalışmalısınız ve asla vazgeçmemelisiniz. Daha çok elde edilecek başarı ve kazanılacak kupa var kariyerimin sonuna kadar hedeflere ulaşmaya devam.

 


yusuf-yontar-3.jpg

3 şampiyonluk 1 kupa…

Mağusa Türk Gücü’nün başarılı kalecisi Yusuf Yontar’ın kariyerinde birden fazla şampiyonluğu bulunuyor. Süper Lig’deki ilk şampiyonluk sevincini 2016-2017 sezonunda Yenicami’de yaşayan Yontar, Mağusa Türk Gücü’nde de 2018-2019 ve 2019-2020 sezonlarında şampiyonluk sevinci yaşadı. Deneyimli kaleci, yaşadığı lig şampiyonluklarının yanı sıra bir kez de Kıbrıs Kupası kazandı. Yusuf Yontar, yine 2018-2019 sezonunda Mağusa Türk Gücü formasıyla Kıbrıs Kupası’nı havaya kaldırmıştı.

Bu haber toplam 1514 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.