“Kaleci takımı maçta tutan kişidir”

“Kaleci takımı maçta tutan kişidir”

FİLENİN BEKÇİLERİ YAZI DİZİSİ (15) – DURSUN CEM ATEŞ

A+A-

YENİDÜZEN’in her hafta farklı bir kalecinin düşüncelerine yer verdiği ‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Dursun Cem Ateş; “Kaleci konsantrasyon olarak takımı maçta tutan kişidir diye düşünüyorum. İnşallah sezonun açılmasıyla birlikte 2020-21 sezonunu şampiyon tamamlayıp unutulmaz anlarıma bir anı daha eklerim”

 

Kaleci, futbolda, takım savunmasının en arkasında duran ve birincil görevi topun kaleye girmesini önlemek için mücadele eden oyuncudur. Kaleciler bazen önemli kurtarışlara imza atarken, bazen de yaptıkları basit hatalarla skora etki edebiliyor. Ülkemizdeki kaleciler ‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinde düşüncelerini ve anılarını paylaşıyor.

‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig ekiplerinden Doğan Türk Birliği’nin kalecisi Dursun Cem Ateş… Genç kaleci, kariyerinden, unutamadığı başarılara kadar birçok soruya yanıt verdi.

 

Neden kaleci olmayı tercih ettiniz?

Çoğu kaleci arkadaşım, abim gibi bende futbola oyuncu başlayıp hocamın isteği üzerine kaleye geçtim. O zamanlarda kaleci eldivenleri ve atlayıp zıplamak hoşuma gitmişti, öyle devam ettim. İyi ki de devam etmişim diyorum.

dca.jpg

 

Bir kalecinin takımdaki önemi nedir?

Artık klasikleşen ‘Kaleci takımın yarısıdır’ sözünü söylemek istiyorum ve konsantrasyon olarak takımı maçta tutan kişidir diye düşünüyorum.

 

 

Futbolun 1 yıl süre ile oynanmaması ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Gerek fiziksel, gerek mental olarak çok zor bir dönem ancak sıkı bir kamp dönemiyle fiziksel olarak hazırlanabiliriz. Ancak maçlarda veya konsantrasyon, odaklanma gibi sıkıntılar çekeceğimizi düşünüyorum.

 

Kendi performansınızın ön plana çıktığı ve yıldızlaştığınız maç hangisiydi?

2019-20 sezonunda deplasmanda 1-0 yendiğimiz Mağusa Türk Gücü maçı diyebilirim.

dca-2.jpg

 

Kariyerinizin henüz başında olmanıza rağmen başarılar yaşadınız. Sizin için en unutulmaz olanı hangisiydi?

Kariyerimin henüz başında olduğum için şampiyonluklarım maalesef yok, inşallah sezonun açılmasıyla birlikte 2020-21 sezonunu şampiyon tamamlayıp unutulmaz anlarıma bir anı daha eklerim. Şimdilik U15 şampiyonluğu unutulmazdı.

 


 

Doğan’da kaleyi devraldı

Süper Lig’in Girne bölgesi ekiplerinden Doğan Türk Birliği’nde A takım kalesini son iki sezondur koruyan Dursun Cem Ateş, henüz 22 yaşında olmasına rağmen sergilediği performansla takımın önemli isimleri arasında yer aldı. DTB altyapısından A takıma uzanan kariyerinin arasına Mersin İdman Yurdu’nu sığdıran Ateş, futbolun oynanmadığı bu dönemde Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Mersin Erdemli Belediyesi’ne dahil olsa da adaya geri dönüş yaptı.

Bu haber toplam 2220 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.