“Kaleci lider olmalı”

“Kaleci lider olmalı”

FİLENİN BEKÇİLERİ YAZI DİZİSİ (17) – YUNUS YEŞİLIRMAK

A+A-

YENİDÜZEN’in her hafta farklı bir kalecinin düşüncelerine yer verdiği ‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Binatlı kalecisi Yunus Yeşilırmak; “Kalecinin takımdaki önemi çok büyüktür ve her kaleci takımda lider özelliğini taşımak zorunda. Takım arkadaşlarını oyunu arkadan gördüğü için yönlendirmek zorunda. Kısacası kaleci takımı maç içinde yöneten kişidir.”

 

Kaleci, futbolda, takım savunmasının en arkasında duran ve birincil görevi topun kaleye girmesini önlemek için mücadele eden oyuncudur. Kaleciler bazen önemli kurtarışlara imza atarken, bazen de yaptıkları basit hatalarla skora etki edebiliyor. Ülkemizdeki kaleciler ‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinde düşüncelerini ve anılarını paylaşıyor.

‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig’in batı bölgesi ekiplerinden Binatlı’nın deneyimli kalecisi Yunus Yeşilırmak… Başarılı kaleci, kariyerinden, unutamadığı başarılara kadar birçok soruya yanıt verdi.

yunus-yesilirmak1.jpg

Neden kaleci olmayı tercih ettiniz?

Aslında futbola başladığımda kaleci olmak istemezdim. İçerde oynamak isterdim ama süratli bir futbolcu olmadığım için içerde oynayamadım. Komşum olan Okan Mısırlı, o dönem köyümüzde kalecilik yapıyordu ve onun beni teşvik etmesi sonucu kalecilik kariyerim başladı.

 

 

Bir kalecinin takımdaki önemi nedir?

Kalecinin takımdaki önemi çok büyüktür ve her kaleci takımda lider özelliğini taşımak zorunda. Takım arkadaşlarını oyunu arkadan gördüğü için yönlendirmek zorunda. Kısacası kaleci takımı maç içinde yöneten kişidir.

yunus-yesilirmak2.jpg

Futbolun 1 yıl süre ile oynanmaması ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Biz futbolcular için çok zor bir dönem oldu. Maç ritmini kaybettik. Yeni sezona çok iyi çalışıp, hazırlanmak zorundayız. Bu sezon çok olmayacak. İyi hazırlanamazsak sakatlık riski artacak.

 

Kendi performansınızın ön plana çıktığı ve yıldızlaştığınız maç hangisiydi?

Aslında birçok maç var ama geçtiğimiz sezon oynadığımız Göçmenköy – Binatlı maçında takımın üç puana çok ihtiyacı vardı. Ben de çok iyi bir maç oynamıştım.

 

 

Kariyerinizde birden çok şampiyonluk yaşadınız. Sizin için en unutulmaz olanı hangisiydi?

Kariyerimde birçok başarı var ama o başarılar yalnızca güzel bir anı. Artık şimdi yeni başarılar elde etmem gerekiyor. Eskiye dönüp kimse bakmaz.

 


yunus-yesilirmak3.jpg

Tecrübeli kaleci Yunus Yeşilırmak, uzun yıllar Binatlı forması giydi. Mehmetçik’in ardından 2008-2009 sezonunda Binatlı’ya transfer olan deneyimli eldiven, 2014-15 sezonuna kadar yer aldığı Güzelyurt ekibinin ardından kiralık olarak Tatlısu, Merit Alsancak Yeşilova ve Düzkaya’da görev yaptı. Yeşilırmak geçtiğimiz yıl Binatlı’ya geri dönerek yeşil sarılı ekibin kalesini korudu.

Bu haber toplam 1566 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.