Yeni rekorlar kırıldı

Yeni rekorlar kırıldı

UEFA Şampiyonlar Ligi grupları tamamlandı, yeni rekorlar kayıtlara geçti

A+A-

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2017 – 2018 sezonunun grup maçları tamamlandı. 8 grupta toplamda 96 karşılaşma oynanırken, bu karşılaşmalar beraberinde yeni rekorları da getirdi. Her grupta ilk iki sırada yer alan takımların son 16 turuna yükseldiği ‘Devler Ligi’nde, bu turun kura çekimi 11 Aralık Pazartesi günü İsviçre’nin Nyon kentinde yer alan UEFA Merkezi’nde saat 13.00’te gerçekleştirilecek.

 

Gruptan çıkan ekipler

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gruplarını ilk iki sırada tamamlayan ekipler şunlar oldular: Manchester United, Paris Saint-Germain, Roma, Barcelona, Liverpool, Manchester City, Beşiktaş, Tottenham Hotspur (Grup Birincileri), Basel, Bayern Münih, Chelsea, Juventus, Sevilla, Shakhtar Donetsk, Porto, Real Madrid (Grup İkincileri)

 

96 maçta 306 gol

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında oynanan 96 karşılaşmada takımlar fileleri 306 kez havalandırdı. Bu grup aşamasında en fazla kaydedilen gol sayısı olarak kayıtlara geçti. Gruplarda oynadığı her karşılaşmada gol atma başarısı gösteren isin ise Real Madrid’in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo oldu. Ronaldo, Barcelona’nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi ile birlikte 60 kariyer grup golüne imza attılar.

 

Beşiktaş’dan ilkler

Gruplarda oynadığı 6 karşılaşmada en fazla gol atan takım rekorunu Paris Saint Germain kırma başarısı gösterdi. Paris ekibi grubunu 25 golle tamamladı. Beşiktaş ise Türk futbolu için önemli bir başarıya imza attı. Siyah beyazlılar en fazla puan toplayan Türk takımı (14), grubunu lider ve yenilgisiz tamamlayan ilk Türk takımı gibi rekorların altına imzasını attı.

 

İngilizlerde fire yok

İngiliz ekipleri de önemli bir başarı elde etti. Şampiyonlar Ligi grupları tarihinde son 16’ya 5 İngilzi takımı yükseldi. Bu takımların 4 tanesi gruplarını birinci, diğeri ikinci tamamlayarak bir üst tura yükselirken İngiltere bir üst tura 5 takımı yükselen ilk ulus oldu. Azerbaycan’ın Karabağ takımı ise gruplarda ilk kez yer alan Azeri ekibi olarak kayıtlarda yerini aldı.

 

Barça kalesini kapadı, Liverpool coştu

D Grubu’nu lider olarak tamamlayan Barcelona, kalesinde en az gol gören takım rekoruna ortak oldu. Katalan ekibi sadece 1 golü kendi filelerinden aldı. İngiliz ekibi Liverpool ise deplasmanda en farklı galip gelen takım rekoruna 7-0’lık Maribor galibiyeti ile ortak oldu. Liverpool ayrıca bu sezon iç sahada en farklı galip gelen takım olma unvanını grubunun son maçında Spartak Moskova’yı 7-0 yenerek elde etti.

 

En golcü Ronaldo

Gruplarda en fazla puanı Tottenham (16) kaydederken, gruplarını yenilgisiz olarak dört takım (Barcelona, Beşiktaş, Liverpool, Tottenham) tamamladı. En çok berabere kalan takım Atletico Madrid olurken (4), grupların en golcü ismi 9 golle Ronaldo, en fazla asist ismi 5 asistle Liverpool’dan James Milner oldu. En fazla gol atılan maç PSG’nin Celtic’i 7-1 yendiği maç, en büyük geri dönüşe imza atan kulübü ise Liverpool karşısında 3-0 geriye düştüğü maçı 3-3 yapan Sevilla oldu. 74 bin 320’lik ortalama ile Manchester United taraftarları takımlarının maçlarına ilgi gösterdi.

cl-gruplar.jpgsampiyonlar-ligi-gruplar-2.jpg

Bu haber toplam 2439 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.