Son sekiz tamam

Son sekiz tamam

Nicosia Group Kıbrıs Kupası’nda 2. Tur maçları tamamlandı.

A+A-

Nicosia Group Kıbrıs Kupası’nda çeyrek finale yükselen ekipler Salı ve Çarşamba günü oynanan müsabakalarla belli oldu. Salı günü Çetinkaya’nın Lefke’yi yenerek adını çeyrek finale yazdırmasının ardından Mağusa Türk Gücü, Küçük Kaymaklı, Yenicami, Doğan Türk Birliği, Türk Ocağı, Cihangir ve Göçmenköy çeyrek finale yükselen ekipler oldular.

 

Son şampiyon zorlandı: 1-2

Kıbrıs Kupası’nın son şampiyonu Mağusa Türk Gücü, kupanın ikinci turunda konuk olduğu Binatlı karşısında son dakika golü ile turu geçen taraf oldu. Güzelyurt Üner Berkalp Stadı’nda oynanan karşılaşmada Binatlı 7’nci dakikada Moses ile 1-0 öne geçerken, Mağusa Türk Gücü bu gole 28’nci dakikada Şenol Şöför ile yanıt verdi. Mağusa Türk Gücü karşılaşmanın 90+5’inci dakikasında Ayhan’ın Peter Ebi’ye yaptığı müdahale ile kazanılan penaltı atışını Yasin Kurt ile gole çevirerek çeyrek finale yükseldi.

 

Kaymaklı Okafor ile turladı: 1-2

Nicosia Group Kıbrıs Kupası 2. Tur mücadelesinde Gönyeli ile Küçük Kaymaklı, Gönyeli Stadı’nda karşılaştı. Küçük Kaymaklı 25 ve 53’üncü dakikalarda Okafor’un kaydettiği gollerle 2-0 öne geçerken, 79’uncu dakikada Gönyeli’nin Badara Naby Sylla ile kaydettiği penaltı golü ev sahibi ekip için yeterli olmadı ve Kaymaklı 2-1’lik skorla adını çeyrek finale yazdırdı.

 

Zorlu maç Yenicami’nin: 3-1

Nicosia Group Kıbrıs Kupası 2. Tur mücadelesinin en zorlu eşleşmelerinden biri olan Yenicami – Merit Alsancak Yeşilova eşleşmesinde tur atlayan taraf Yenicami oldu. Siyah beyazlılar 4’üncü dakikada golcü futbolcusu John Ebuka Okoye ile öne geçerken, kısa süre sonra 7’nci dakikada Yeşilova’nın golü duran toptan Fidelis ile geldi. İlk yarısı 1-1 biten maçın ikinci yarısının henüz başında Yeşilova’dan Emin kırmızı kart görürken 53’üncü dakikada Yenicami’den Abaka ve 81’inci dakikada Mehmet Altın’ın golleri turu siyah beyazlı ekibe getirdi.

 

Doğan rahat turladı: 3-0

Kupanın bu turunda rahat bir skorla turlayan ekip Doğan Türk Birliği oldu. Doğan, Mete Adanır Stadı’nda konuk ettiği Hamitköy karşısında bir penaltı atışından yararlanamamasına karşılık 20’nci dakikada Selim Saygı, 24’üncü dakikada Rasaq Adegbite ve 46’ncı dakikada Jonathan Weston’ın golleri ile rakibini 3-0 yendi ve bir üst tura yükseldi.

 

Ocak tek golle: 0-1

Nicosia Group Kıbrıs Kupası 2. Tur mücadelesinde yer alan tek Birinci Lig ekibi Karşıyaka ile Süper Lig’den Türk Ocağı, Ergin Şahdur Stadı’nda karşılaştı. Türk Ocağı rakibini 64’üncü dakikada Doğukan Altuntaş’ın kaydettiği golle 1-0 yenerek çeyrek finale yükselen taraf oldu.

 

Cihangir ikinci devrede: 1-0

Kupanın 2. Tur mücadelesinde iki Süper Lig ekibi Cihangir ile Gençlik Gücü, Cihangir Stadı’nda karşı karşıya geldi. Mesarya ekibi rakibini 51’inci dakikada Donatus Joseph Edafe’nin kaydettiği golle 1-0 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.

 

Göçmen sonradan açıldı: 1-3

Nicosia Group Kıbrıs Kupaıs 2. Tur mücadelesinde Düzkaya ile Göçmenköy karşı karşıya geldi. Nihat Bağcıer Stadı’nda oynanan karşılaşmada Düzkaya 13’üncü dakikada Erhan Kendirci ile 1-0 öne geçerek ilk yarıyı bu skorla tamamladı. Konuk Göçmenköy 70 ve 81’inci dakikada biri penaltıdan olmak üzere John Okoli’nin kaydettiği gollerle 2-1 öne geçerken maçta son sözü 90’ıncı dakikada Ahmet Hatay söyledi ve Göçmenköy 3-1’lik skorla çeyrek finale yükseldi.

Bu haber toplam 1372 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.