Sertoğlu, yeni kararları açıkladı

Sertoğlu, yeni kararları açıkladı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, yeni sezonla ilgili alınan kararları bugün düzenlediği basın toplantısında duyurdu.

A+A-

KTFF'NİN ALDIĞI YENİ KARARLAR:

  • "LİGLERİN BAŞLANGIÇ TARİHİ 22 EKİM..."
  • "YABANCI OYUNCU SAYISI DÜŞTÜ" 
  • "5 OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ DEVAM EDECEK"
  • "5 TANE 21 YAŞ ALTI ZORUNLULUĞU..." 
  • "TRANSFERLER SADECE ÇEKLERLE YAPILABİLECEK"

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, yeni sezonla ilgili alınan kararları dün düzenlediği basın toplantısında duyurdu. Sertoğlu, açıklamasında bu yıl herkesin fedakârlık yapması gerektiğinin altını çizerek, özellikle maddi anlamda bu yıl kısıtlamalara gidileceğini söyledi.

 

Sertoğlu: “Zor bir süreçti, biz bile yıprandık”

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, geride kalan sürecin oldukça zorlu geçtiğimiz belirtti. Sertoğlu
“Geçmiş sezonda başarı gösteren tüm takımlarımızı, futbolcularımızı, teknik ekiplerimizi, kulüplerimizi kutlarım. Bu kadar zor bir süreçte sahada galip gelenlerin hak ettiğini aldığını, mağlup olanların alamadığı, gerçekten adaletli bir lig oldu. Hakem arkadaşlarımızı da pandemi sonrasında gösterdikleri performanstan dolayı tebrik ederim. Zor bir süreçti, biz bile yıprandık” dedi.

 

“Liglerin başlangıç tarihleri 22 Ekim…”

Hasan Sertoğlu, 17 Ağustos’ta yeni sezon transferi başlayacağını, Mağusa Türk Gücü ile Yenicami’nin oynayacağı Süper Kupa’nın 16 Ekim’de olacağını ve Süper Lig ile Birinci Lig’in 22 Ekim tarihinde başlayacağını söyledi. Yılbaşına kadar bir dolu bir boş şeklinde maçların yapılacağını aktaran Sertoğlu, 16-17 Ocak’ta devre arasına gidileceğini ifade etti.

 

“Bu yıl transferler sadece çeklerle yapılabilecek”

Yeni sezon planlamasından bahseden Hasan Sertoğlu, bu yıl transferlerin sadece çeklerle yapılabileceğini aktararak, çeki geri dönen kulüplerin transfer yasağına tabii tutulacağı, oyuncunun da lisansının askıya alınacağını söyledi. Sertoğlu; “Özellikle geçen yıl ve bu yıl transferlerde yaşanan çok ciddi sıkıntılar, maddi imkânsızlıklardan dolayı bazı kulüplerin ödemede sıkıntı yaşamaları, futbolcusu alınan kulüplerin mağduriyet yaşaması konularında stres yaşadık. Biz kulüplerin her türlü derdiyle uğraşıyoruz, elimizden gelen tüm çabayı da ortaya koyuyoruz. KTFF Yönetim Kurulu, transferler sadece çekle yapılabilecek ve bu transferler sadece federasyonda yapılacak” dedi. Sertoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Herhangi bir transferde çek geri dönerse, çekin geriye döndüğü günden itibaren yapılan transferin lisansı askıya alınacak. Kulübe transfer yasağı gelecek. İlk transfer döneminde futbolcu geldiği kulübe bedelsiz dönecek eğer çekler karşılanmazsa, söz konusu çekler ödenene kadar transfer yasağı devam edecek” ifadelerini kullandı.  

 

“Bu yıl herkes ayağını yorganına göre uzatmalı”

Hasan Sertoğlu yaptığı basın toplantısında; “bu yıl herkes ayağını yorganına göre uzatmalı” diyerek, kulüplere uyarılarda bulundu. Sertoğlu; “Kulüplerimiz transfer yaparken ayağını lütfen yorganına göre uzatsın. Bu yıl diğer yıllar gibi değil, çok ciddi ekonomik sıkıntılar var. Kulüpler minimum seviyede transfer yapmalı, elzem gördükleri transferleri yapmaları lazım. Bir yıl herkes kendine gelmesi, borçlarını temizlemesi, bütçelerini yüzde 35 – 40 daraltması lazım. Biz KTFF olarak kulüplere maddi avantajlar sunacak kararlar aldık. Bu kadar ilklerin yaşandığı dönemde dönen çekler var. Bunları sonlandırmalıyız. Onun için bu yılı bir geçiş yılı olarak kabul etmesi lazım” şeklinde konuştu.  

 

“Yabancı oyuncu sayısı 1’e düştü

Spor kamuoyu tarafından merak konusu olan yabancı sayısına da değinen KTFF Başkanı Sertoğlu, bu yıl Süper Lig’de ve Birinci Lig’de yabancı oyuncu sayısının 1’e düştüğünü söyledi. Sertoğlu konu ile ilgili açıklamasında; “Yabancı ile ilgili bazı düzenlemelere gittik. Ben de futbol aşığıyım, ben de sahada 3 yabancıyı izlemek isterim ama doların bugünkü kurunu gördüğümüzde, kimse kusura bakmasın ama devlet de bu noktada haklıdır. Şu anda birçok mağaza siftah yapmadan dükkânını kapatıyor. Bu paranın bu piyasada kalması lazım... Kulüpleri anlıyoruz ama gerçekleri de görmemiz lazım. Bir yıl herkes ayağını yorganına göre uzatacak, herkes bütçesini ona göre dengeleyecek. Yerli futbolcularla ilgili anormal rakamlar duyuyoruz. Süper Lig’de 1 yabancı, Birinci Lig’de 1 TC veya Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı olacak şekilde sezon devam edecek. U21 Ligi’nin U20 ligi olarak devam edecek” dedi.  

“Kadroda 5 tane 21 yaş altı oyuncu…”

Hasan Sertoğlu, yeni sezonda 21 yaş altı oyuncu kuralının de değiştiğinin bilgisini verdi. Yabancı oyuncuların azalmasıyla kulüplerin genç oyunculara yönelmesi gerektiğini belirten Sertoğlu, kulüplerin 5 tane 21 yaş altı oyuncu bulundurma zorunluluğunda olduğunu ifade etti. FIFA’nın oyuncu değişikliği konusundaki aldığı karara da değinen Sertoğlu, 5 oyuncu değişikliği hakkının devam edeceğini sözlerine ekledi.

 

“En doğru karar, Atatürk Stadı’nda oynamak”

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, geçtiğimiz Cuma akşamı Atatürk Stadı’nda oynanan final maçının çok güzel odluğuna vurgu yaparak, gelecek yıl yine finalin Atatürk Stadı’nda oynanacağının bilgisini verdi. Sertoğlu; “Stadın zemini el verdiği sürece artık bu saatten sonra orada oynatılması en doğru karar olur. Süper Kupa’nın yeri ile ilgili değerlendirme yapacağız” değerlendirmesini yaptı.

 

“Ödül gecesi için paraya ihtiyacımız var”

Her yıl sezon sonlarında geleneksel olarak yapılan KTFF Ödül Gecesi’ni bu yıl da yapmak istediklerini belirten Hasan Sertoğlu, protokol gereği devletten alacakları olduğunu, bu parayı alabilirlerse töreni gerçekleştireceklerini belirtti. KTFF Başkanı;  “Yeni yılda çekilebilecek sıkıntıları, oluşabilecek sorunları düşündük. İlerleyen günlerde bunlarla ilgili bilgi vereceğiz. Sezon bitti ama bizim hala daha ödül gecemiz vardır. Bunu yapabilmemiz lazım. Protokol gereği alacağımız bir miktar vardır. Bu parayı ne zaman alacağız. Önümüzdeki günlerde umarım birilerini bulur, bunları konuşuruz. Ödül gecesini yapmak için bu paraya ihtiyaç vardır.

Ülkedeki gençliğe, spora, kulüplere verilen değerin bu olmaması lazım. Özellikle son iki gündür yaşadıklarımız, konuştuklarımız, gerçekten bizi çok üzüyor. Birçok insan emek verdi, yıllarını verdi. Bu işleri idare etmek, yoluna koymak çok zor işler değildir. Sporda ciddi bir kaos önümüzdeki günlerde bizi bekler. Umarım yanılırım” ifadelerini kullandı.

Sertoğlu şöyle devam etti;

“Geçmiş yıllarda gerek futbolcular, antrenörler, oyuncularla kulüpler arasındaki anlaşmazlıkları çözmek için uğraşırdık. Bu yıl bunu askıya aldık. Bu yıl kulüplerden para alan herkes çok iyi anlaşma yapsınlar, gelip KTFF’de hak aramasınlar. Çünkü KTFF bir yıl bunlarla uğraşmayacak. Sadece KTFF yüzde yüz kulüplerin yanında olacak. Kulüpleri bu yıl ayakta tutmamız lazım.  Anlaşamayıp 2 yıl oynamam deyip otururum diyenlerle ilgili bir talimat hazırlıyoruz. Bu yılı da sayarak 3 yıl olacak. Yıllarca herkes aldı parasını. Hep kulüpler verdi. Bu yıl alanların fedakârlık yapma zamanıdır. Fedakârlık yapmayan benim yanıma gelmesin. Herkes kulüplere sahip çıkacak.”

 

Bu haber toplam 2381 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.