Şampiyon Göçmen: 1-4

Şampiyon Göçmen: 1-4

K-Pet Süper Lig’e terfi etmesi kesinleşen Göçmenköy, lig şampiyonluğunu da garantiledi.

A+A-

STAT: Göçmenköy Stadı

HAKEMLER: Serhan Şimşek, Emine Yarkın, Özal Çağlayan

GÖÇMENKÖY: Kemal, Çağdaş, Rifat, Cemal, Salim (Dk.75 Beytullah), Mustafa Ayker, Erin (Dk.68 Buğra), Reşit (Dk.58 Arda), Mustafa Arnavut, Kemal Uçaner, Ahmet Burak Kömürcü

AKOVA VUDA: Çağatay, Osman Çobanoğlu (Dk.86 Ceyhun), Hasan Yaşınses, Cemil Awwad, İrfan, Berhan, Aziz, Abdullah (Dk.85 H. Ankaralı), Hüseyin Genel, Hakan (Dk.60 Eray), Derviş

GOLLER: Dk.49, 74 ve 90 Cemil, Dk.70 İrfan (Göçmenköy) – Dk.83 Ahmet Burak Kömürcü (P) (Göçmenköy)

 

K-Pet Birinci Lig’in 29’uncu haftasında geçtiğimiz hafta Süper Lig’e terfi etmeyi garantileyen Göçmenköy, Akova Vuda’yı konuk etti. Galip gelmesi halinde şampiyonluğunu ilan edecek olan Göçmenköy rakibine 4-1’lik farklı skorla beklenmedik şekilde mağlup oldu. Ancak lig ikincis Düzkaya’nın Ozanköy’e 4-2 yenilmesi sonrasında Göçmenköy ligin tamamlanmasına 1 maç kala aradaki 3 puanlık farkı korudu ve ikili averaj neticesinde şampiyonluğunu ilan etti.

Karşılaşmada Akova Vuda’ya galibiyeti getiren goller golcülerinden geldi. Cemil Awwad’ın hat-trick yaptığı maçta Akova’nın diğer sayısı İrfan Boşnak’tan geldi. Göçmenköy’ün tek sayısını penaltıdan Ahmet Burak Kömürcü filelerle buluşturdu.

Karşılaşmanın tamamlanmasına kısa süre kala bazı taraftarlar takımlarının şampiyon olmasına rağmen farklı skorla mağlup olması gerekçesi ile Göçmenköy Stadı’nı terk ettiler. 2018 – 2019 sezonunu şampiyon olarak tamamlamayı başaran Göçmenköy’e kupasını Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanvekili Oktay Çocuk takdim etti.

 

Aktunç: “Başarının en büyük mimarı oyuncular”

Göçmenköy antrenörü Nazım Aktunç maçın ardından Osman Dinler’le Radyo Futbol programına yaptığı açıklamada oyuncularını tebrik ederek başarının en büyük mimarının onlar olduğunu belirtti. Aktunç, “Çok yorucu zorlu bir sezon geçti” derken şunları ifade etti: “23 Temmuzdan beri çok çalıştık, emek verdik. Bugün bunun karlılığını aldık. Birazcık yoğun ve değişik duygular içindeyim. Bugün kaybettik, maçtan önce oyuncularımıza kaybedebileceğimizi söyledim ama ilk yarı 2 topumuz direkten döndü, şanssızdık. Şansımız Ozanköy’ün kazanması oldu. İnanılmaz bir başarı elde ettik. 4-5 alt yapı oyuncusu var ilk 11’de. Oyuncularımı tebrik ederim, en büyük başarı onların. Çok çalıştılar, beni kırmadılar, çalışmadan kaçmadılar. Başarının en büyük mimarı onlardır.”

 

Fotoğraf: Ferah Barışsev

Bu haber toplam 1491 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.