“Final oynamak büyük bir başarıydı”

“Final oynamak büyük bir başarıydı”

Yalova’nın kalecisi İrfan Özbay, sezonu değerlendirdi.

A+A-

Hüseyin Özbarışcı

K-Pet Süper Lig’in sarı lacivertli ekiplerinden Yalova’nın kalecisi İrfan Özbay, geride kalan 2016-2017 sezonunu YENİDÜZEN’e değerlendirdi. Özbay, Süper Lig’deki ilk yıllarında kupada final oynadıkları için başarılı olduklarını ifade etti.

 

Özbay: “Finale kalma başarısını kupayla taçlandıramadık”

Koopbank Kıbrıs Kupası’nın finalisti olan Yalova’nın file bekçisi İrfan Özbay; “Yalova olarak Birinci Lig’den Süper Lig’e çıktığımız ilk senede ligi 6’ncı sırada bitirmemiz ve kupada final oynamamız büyük bir başarıydı. Yalova, hedefleri olan bir kulüp ve bu hedeflerin en başında başarılı olmak geliyor. Koopbank Kıbrıs Kupası’nda finale kaldık fakat, finalin oynandığı akşam şansızlığımız üstümüzdeydi, bu bakımdan kaybettik. Kupayı kazansaydık finale kalma başarmızı taçlandıracaktık” dedi.

 

“Kısıtlı bir kadromuz vardı”

Özbay, geride kalan sezonda özellikle ligde bazı haftalar kötü oynadıklarını, bunun sonucunda da kötü sonuçlar aldıklarını belirterek, “zor bir süreç oldu. Kısıtlı kadromuza bir de sakatlıklarda eklenince istemediğimiz durumlar da yaşanmış oldu. Bu durum, özellikle son haftalarda bizi çok etkiledi” şeklinde konuştu.

 

“Kulübümle görüşeceğim”

Deneyimli kaleci İrfan Öbay, şu ana kadar kendisine birkaç takımdan teklif geldiğini, ancak Yalova yönetimiyle görüşmeden hareket etmeyeceğini söyledi. Özbay, Yalova’da mutlu olduğunun da altını çizdi.

 

Eldiveni kimseye kaptırmadı

İrfan Özbay sezon boyunca gerek Süper Lig’de, gerekse Koopbank Kıbrıs Kupası’nda toplam 35 maçta görev aldı. Sezon boyunca eldiveni kimseye kaptırmayan 29 yaşındaki file bekçisi, ligde sadece 19’uncu haftadaki Binatlı maçında yurt dışında olduğundan dolayı forma giyemedi. Koopbank Kıbrıs Kupası’nda da takımının finale yükselmesinde önemli katkıda bulunan Özbay, kupa serüveni boyunca 6 maçta görev aldı.

Bu haber toplam 2081 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.