Birincilik için engelleri aştılar

Birincilik için engelleri aştılar

KKTC Binicilik Federasyonunun bu yıl üçüncüsünü düzenlemiş olduğu Engel Atlama Yarışı hafta sonu Canev Şirin Yücel Gazi anısına Aner Atlı Spor Kulübünde düzenledi.

A+A-

Ödül töreninde ise yarışmanın anneler gününe denk gelmesi nedeni ile de kupaları sporculara anneleri verdi.

Hafta sonu 11 ve 12 Mayıs tarihlerinde yapılan yarışlar havaların ısınması sebebi ile akşamüzerleri yapıldı. İlk gün cumartesi 12 yaş altı X70cm. yarışına 3 atın katılımı ile başlayan etkinlik, 70cm. acemi parkuruna 14 atın katılımı ile devam etti. Günün son yarışı olan 90cm. barajlı koşu ise 13 binici arasında günün tüm yarışları tamamlandı. Pazar günü 110cm. barajlı koşuyu 9 binici ve 120cm. koşuyu ise 5 binici ile yarışlar tamamlandı.

Katılımın az olduğu gözlemlenen federasyonun bu ay yapılan yarışında, Rüzgar Atlı Spor Kulübü, Terzioğlu Atlı Spor Kulübü ve ev sahipliği yapan Aner Atlı Spor Kulübü katılırken, ferdi katılan binicilerin de başarısı yarışma esnasında izlendi.

Son yıllarda birçok yeni ve genç sporcuları binicilik camiasına kazandıran Aner Atlı Spor kulübü sporcuları arasında gerçekleşen 12 yaş altı X70cm. ve 70cm acemi parkurlarında geçlerin gösterdiği performans ile adamızda bu sporun gelişme hızını ve ilerisi için ümit verici sporcuların olduğu gözlemlendi.

Günün son yarışı olan 90cm. barajlı koşu heyecanı artıran günün son yarışı oldu. 13 atın ve binicinin koştuğu yarışta ikinci bacak koşusu olan baraj koşusu tüm yarışlar gibi heyecan ile izlendi. Özellikle en heyecanlı annelerin olduğu seyirciler arasında ki tezahüratlarından dolayı ilgi çekti. Günün tüm yarışlarında olduğu gibi ödül törenlerinde annelerin kupaları binicilere vermeleri hem anneler hem de sporcular için günün ve yarışmanın anlamına değer kattı.

Yarışmanın ikinci günü 110cm barajlı yarış ile başlayan yarışlar 9 binicinin ilk ayağını ve 2 binicinin de ikinci ayağı olan baraj koşusunu koşmaları ile bu yarışın dereceleri belirlendi. Günün son yarışı olan ve ülkemizde yapılan en yüksek engel parkur yarışı olan 120cm. yarışı, tecrübeli binicilerin kabiliyet ve konsantrelerini, atların hız ve güçlerini gösterirken seyirciler hayranlıkla izlediler.

Yarışmayı KKTC Binicilik Federasyonu hakemlerinden Zeren Salih başhakem, saha komiseri Olgun Özturk ve federasyon görevlisi Enver Mamulcu hakem olarak yönetirken, binicilik federasyonu yönetim kurul üyeleri ve birçok binicilik camiasının antrenörleri yarışmada görev aldı. Dereceye giren binicilerin ve atlarının isimleri, kulüpleri ise;

 

12 Yaş Altı X70cm. Engel Yarışı

1. Emine Aldağ (Sinclair) Aner Atlı Spor Kulübü,

2. Koray Güler (Safari Bulgari) Aner Atlı Spor Kulübü,

3. Eylül Gürtepe (Betty Bonita) Aner Atlı Spor Kulübü,

 

70cm. Acemi Engel Yarışı

1. Fergül Karakartal (Kinder) Aner Atlı Spor Kulübü,

2. Fergül Karakartal (Hunter) Aner Atlı Spor Kulübü,

3. Nurten Paralik (Sinclair) Aner Atlı Spor Kulübü,

 

90cm Engel Yarışı

1. Hayri Baykan (Content) Ferdi,

2. Leyla Gökaşan (Wulensa) Terzioğlu Atlı Spor Kulübü,

3. Arda Aner (Alkazar) Aner Atlı Spor Kulübü,

 

110cm. Engel Yarışı

1. Buğçe Çetin (Wrangler) Ferdi,

2. Arda Aner (Alkazar) Aner Atlı Spor Kulübü,

3. Hayri Baykan (Corofina) Ferdi,

 

120cm. Engel Yarışı

1. Hayri Baykan (Corofina) Ferdi,

2. Buğçe Çetin (Wrangler) Ferdi,

3. Arda Aner (Stapillion) Aner Atlı Spor Kulübü,

Bu haber toplam 1410 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.