“Benim için ayrı bir gurur”

“Benim için ayrı bir gurur”

Antrenör Orçun Volkan takımı Düzkaya ile iki yılda BTM 1. Lig’den Süper Lig’e terfi etmenin mutluluğunu yaşıyor

A+A-

Halit Dağ

K-Pet Birinci Lig’i ikinci olarak tamamlayarak Süper Lig’e terfi eden Düzkaya’da başarının mutluluğu yaşıyor. Son olarak ülke futbolunun en üst liginde 2011 – 2012 sezonunda mücadele eden Düzkaya, 7 sezon sonra yeniden Süper Lig’e yükselme başarısı gösterdi. Bu başarıda önemli paya sahip isimlerden biri antrenör Orçun Volkan ve teknik heyeti.

 

İki sezonda BTM’den Süper Lig’e

Sezona Karşıyaka’da başlayan Volkan, 18’nci haftada başına geçtiği Düzkaya ile önemli bir seri yakalayarak ligde kalan 13 maçın 12’sini kazandı ve takımı ile Süper Lig vizesi aldı. Geçtiğimiz yıl Düzkaya’ın BTM 1. Lig’den Birinci Lig’e yükselmesinde de önemli payı olan Volkan, bir yıl sonra takımının Süper Lig’e yükselmesinin mutluluğunu yaşıyor. Volkan, takımın iki yıl üst üste terfi etmesinin kendi için ayrı bir gurur olduğunu söyledi.

 

Volkan: “Düzkaya kan değişimi yapmak istedi, sıcak baktım”

Sezona Serdar Özsönmezer ile Karşıyaka’da başladıklarını, sıkıntılar boy gösterene kadar güzel bir sezon geçirdiklerini ve liderliğe yükselerek iki hafta da lider olduklarını belirten Orçun Volkan, “Devre arası planlamalar istenildiği gibi olmayınca ikinci devrede ilk iki maça çıktıktan sonra görevi bıraktık. Görevi bıraktıktan sonra Düzkaya’nın sıkıntılı bir süreci vardı, kan değişikliği yapmak istediler. Geçen yıldan çalıştığım bir takım olduğu için ve ilişkilerimizi de koparmamamızdan dolayı sıcak baktım ve Serdar hoca ve kaleci antrenörü Özalp hoca ile beraber takımın başına geldik” dedi.

 

“Öyle bir seri yakaladık ki, hedef direkt çıkma oldu”

Göreve geldiklerinde takımın 26 puanda Play-off’un dışında, 7’nci sırada olduğunu hatırlatan Volkan, “Hedef çıkmaktı, yakın hedef Play-off’ta iyi bir yer almaktı. 13 maç vardı, her maç bizim için final niteliğindeydi. Bu süreçte öyle bir seri yakaladık ki, hedef direkt çıkma oldu, hatta şampiyonluk bile olabilirdi. Çıktığımız 13 maçın 12’sini kazanıp lig ikincisi olarak Süper Lig’e terfi etmeyi başardık” ifadelerini kullandı.

 

“BTM’den Süper Lig’e çıkma bana nasip oldu, gururluyum”

“İki yılda BTM 1. Lig’den Birinci Lig’e, Birinci Lig’den de Süper Lig’e çıkmak bana nasip oldu. Bu yüzden bu benim için ayrı bir gurur oldu” diyen Orçun Volkan şunları belirtti: “Düzkaya tesisleriyle, altyapısıyla, taraftarıyla ve konum itibarıyla Süper Lig’e yakışır bir takımdır. Hak ettiği yere çıkardığımız için mutluyuz. Başta bu işin mimarlar futbolcuları, Vedat başkan ve inanılmaz özverili yönetimini, bir de Kırmızı Şeytanları canı gönülden kutluyorum. Süper Lig tüm Çatalköy’e hayırlı ve uğurlu olsun.”

 

Bu haber toplam 1383 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.