Badmintonun yıldızı YDÜ

Badmintonun yıldızı YDÜ

Badminton Carlton Yıldızlar Ligi oynanan son maçlarla tammalandı

A+A-

KKTC Badminton Federasyonu tarafından düzenlenen ve sponsorluğunu Anıl Spor’un yaptığı Carlton Yıldızlar Ligi, 10 Mayıs Çarşamba günü YDÜ Spor Salonu’nda oynanan 5’inci hafta karşılaşmaları ile tamamlandı. Ligi kızlarda ve erkeklerde Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) şampiyon olarak noktaladı. Kızlarda ve erkeklerde ikinci Girne Üniversitesi ve yine kız ve erkelerde üçüncü Hedef Badminton oldu.

 

Deniz: “Badmintonun gelişmesi için destek verenlere teşekkürler”
Son hafta karşılaşmalarının ardından KKTC Badminton Federasyonu Başkanı Fırat Deniz yaptığı basın açıklamasında lige 6 kız ve 5 erkek takımı ile toplam 11 kulübün katılmasının doğru yolda olduklarının bir göstergesi olduğunu belirtti. Sıcak havaya rağmen sporcuların ve hakemlerin büyük özveri göstererek maçların aksamadan devam ettiğini, bu nedenle de organizasyonda görev alan kulüp yöneticileri, sporcuları ve hakemleri tebrik etti. Deniz, gençlerin badminton sevgisinden dolayı kendilerini daha çok bu gibi organizasyonları düzenlemek zorunda hissetiklerini, bu hissin de federasyonu daha çok çalışmaya ittiğini, bu nedenden de mutlu olduklarını belirtti. Başarıyı yakalamak sadece bir kişinin veya kesimin çabasıyla değil, her kesimin katkısıyla olabileceğini bunu da iki yıllık görev süresince yönetim olarak iyi yaptıklarını söyleyen Deniz, badminton sporunu KKTC’de daha da geliştirebilmek için federasyonla birlikte Spor Dairesi, kulüpler, sporcular ve antrenörlerin yanında basının da bu spora gerekli desteği verdiğini söyleyerek teşekkür etti.

 

Ödül töreni
21 Nisan’da başlayan Carlton Yıldızlar Ligi, 10 Mayıs’ta oynanan son maçlarla tamamlanırken, ligde 15 kız ve 10 erkek maçı ile toplam 25 karşılaşmada 125 maç yapıldı. Oynanan bu 125 maç sonucunda dereceye giren takımlara ödüllerinin 13 Mayıs günü Atatürk Spor Salonunda saat 13.00’da düzenlenecek törenle verilecek ve törenden sonra Anneler Günü’ne özel düzenlenen “ANNEMLE BİR TAKIMIZ” organizasyonunun yapılacak. Son hafta alınan sonuçlar ve oluşan puan durumu şöyle:

 

KIZLAR

YDÜ – G. Gücü: 5-0

Girne Üniversitesi - Akdeniz Spor Birliği: 3-2

Net Spor - Kültür Spor: 4-1

 

ERKEKLER

Girne Üniversitesi – G. Gücü: 4-1

Akdeniz Spor Birliği - Net Spor: 0-5

YDÜ – G. Gücü: 5-0

badminton-puan.jpg

Bu haber toplam 2616 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.