“İyi bir kaleci takımının güven içinde oynamasını sağlar”

‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Ali Duvarcı; “Futbolun bu kadar çok geliştiği dönemde kaleci elleri kadar ayaklarını da çok iyi kullanması lazım. Çok iyi bir kaleci her zaman takımının güven içinde futbol oynamasını sağlar”

Kaleci, futbolda, takım savunmasının en arkasında duran ve birincil görevi topun kaleye girmesini önlemek için mücadele eden oyuncudur. Kaleciler bazen önemli kurtarışlara imza atarken, bazen de yaptıkları basit hatalarla skora etki edebiliyor. Ülkemizdeki kaleciler ‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinde düşüncelerini ve anılarını paylaşıyor.

‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, ülke futbolunun önemli kalecilerinden bir tanesi olan, Küçük Kaymaklı forması ile yıldızlaşan, son olarak Düzkaya forması giyen ve futbolun henüz başlayıp başlamayacağı dönemde Göçmenköy’e transfer olan Ali Duvarcı… Tecrübeli kaleci, kariyerinden, unutamadığı başarılara kadar birçok soruya yanıt verdi.

 

Neden kaleci olmayı tercih ettiniz?

Küçük yaşta mahallede top oynarken hep kaleci olup kaleye geçmek isterdim.

 

Bir kalecinin takımdaki önemi nedir?

Futbolda kalecinin önemi bu dönemde çok daha fazladır. Futbolun bu kadar çok geliştiği dönemde kaleci elleri kadar ayaklarını da çok iyi kullanması lazım. Gerek oyun kurması açısından, gerekse hızlanan futbolda kurtarışlarda… Son olarak, çok iyi bir kaleci her zaman takımının güven içinde futbol oynamasını sağlar.

 

Futbolun 1 yıl süre ile oynanmaması ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Futbol için kötü bir dönem ve bu süreçte en çok etkilenen biz futbolcular oldu. Özellikle genç futbolcular oldu. Gelişmekte olan yıldız, parlamakta olan birçok gencimiz etkilendi ve bütün futbolcuların bu süreç bittiğinde futbola ne seviyede dönecekler soru işareti.

 

Kendi performansınızın ön plana çıktığı ve yıldızlaştığınız maç hangisiydi?

2012 -2013 futbol sezonunda kupa final maçı. O dönem Yenicami’de oynuyordum ve finalde Mağusa Türk Gücü’nü 2-0 yenmiştik.

 

Kariyerinizde şampiyonluk ve başarılar yaşadınız. Sizin için en unutulmaz olanı hangisiydi?

İki şampiyonluğu unutamam. Küçük Kaymaklı’da 25 yıl sonra yaşadığım şampiyonluk. Bir de Yenicami’de 30 yıl sonra yaşadığım şampiyonluk.

 


Ülke futbolu için önemli bir isim olan Ali Duvarcı, futbol hayatına Dumlupınar’da başlarken, genç yaşında Küçük Kaymaklı’nın yolunu tutarak uzun yıllar yeşil siyahlı formayı terletti, başarılar elde etti. İki sezon Yenicami’de görev yaptıktan sonra yarım sezon Gençlik Gücü kalesini koruyan Duvarcı, aynı yıl yarım sezon Mağusa Türk Gücü’nün kalesini koruduktan sonra bir sezon Çetinkaya’da yer aldı. Duvarcı daha sonra 2016 yılında futbola başladığı Dumlupınar’a transfer olurken, yarı sezonluk sarı kırmızılı forma altındaki mücadeleden sonra yıldızının parladığı Küçük Kaymaklı’ya döndü. 2018 yılında sezonun tamamlanmasıyla futbolu bıraktığını açıklayan Duvarcı, yaklaşık 2 yıl sonra yeniden sahalara dönerek Düzkaya’ya imza attı. Geçtiğimiz yıl futbolun henüz başlayıp başlamayacağının belirsizliğini koruduğu dönemde Duvarcı, Göçmenköy ile anlaşma sağlamıştı.

İlgili Haberler

FİLENİN BEKÇİLERİ YAZI DİZİSİ Haberleri

“Kaleci lider olmalı”
“Kaleciler kalenin ortasında büyür ve dev olurlar”
“Kaleci takımı maçta tutan kişidir”
 “Kalecinin hata yapma lüksü yoktur”
“Kaleci takımın yarısıdır”