“Futbolda en zor görev kalecinindir”

“Futbolda en zor görev kalecinindir”

FİLENİN BEKÇİLERİ YAZI DİZİSİ (10) – ERCAN SAMANCIOĞLU

A+A-

“KALECİ HER ZAMAN KONSANTRE OLMALI”… ‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Ercan Samancıoğlu; “Kaleci her zaman konsantresini üst seviyede tutması gerekir. Çünkü yaptığı kurtarış takımını ayakta tutar veya yaptığı hatayla o günün istenmeyen adamı olur. Futbolda en zor görev kalecinindir”

 

“HER KUPANIN BİR HİKAYESİ VARDIR”… Ercan Samancıoğlu; “Her kupanın bir hikâyesi vardır ve hepsi ayrı ayrı özeldir ve hele ki, bunları hayal ettiğiniz takımda yaşarsanız değeri bir o kadar daha artar. O yüzden kendimi bu konuda şanslı hissediyorum”


Hüseyin ÖZBARIŞCI

Kaleci, futbolda, takım savunmasının en arkasında duran ve birincil görevi topun kaleye girmesini önlemek için mücadele eden oyuncudur. Kaleciler bazen önemli kurtarışlara imza atarken, bazen de yaptıkları basit hatalarla skora etki edebiliyor. Ülkemizdeki kaleciler ‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinde düşüncelerini ve anılarını paylaşıyor.

‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig’in güçlü ekiplerinden Yenicami’nin kalecisi Ercan Samancıoğlu… Yetenekli kaleci, kariyerinden, unutamadığı başarılara kadar birçok soruya yanıt verdi.

 

Neden kaleci olmayı tercih ettiniz?

Koşmayı çok sevdiğim söylenemez. Bir ondan dolayı, bir de babamın eski bir kaleci olması benim de kaleci olmamda büyük bir etken oldu diyebilirim.

 

“Kaleci oyuna konsantre olmalı”

Bir kalecinin takımdaki önemi nedir?

Kaleci her zaman konsantresini üst seviyede tutması gerekir. Çünkü yaptığı kurtarış takımını ayakta tutar veya yaptığı hatayla o günün istenmeyen adamı olur. Futbolda en zor görev kalecinindir diye düşünüyorum.

 

Futbolun 1 yıl süre ile oynanmaması ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Artık ben bu ülkede her şeyin normal olduğunu düşünüyorum. 1 yıl çok uzun bir süre oldu. Bunun olumsuz yöndeki etkilerini ileride yaşayacağız.

 

Kendi performansınızın ön plana çıktığı ve yıldızlaştığınız maç hangisiydi?

Futbol hayatımın dönüm noktası 2017-2018 yılı cihangir maçı deplasmanıydı o maç kaleci şansımın da yanımda olduğunu düşünüyorum. O maç benim için çok farklıydı şuan Yenicami’de forma giyiyorsam o maçın çok etkisi vardır.

 

“Her kupanın bir hikayesi vardır…”

Kariyerinizde şampiyonluklar ve başarılar yaşadınız. Sizin için en unutulmaz olanı hangisiydi?

Her kupanın bir hikâyesi vardır ve hepsi ayrı ayrı özeldir ve hele ki, bunları hayal ettiğiniz takımda yaşarsanız değeri bir o kadar daha artar. O yüzden kendimi bu konuda şanslı hissediyorum


Yenicami’de şampiyonluklar yaşadı, kupalar kazandı

Kıbrıs’ın kuzeyindeki en köklü kulüplerden biri olan Yenicami’nin kalesini koruyan Ercan Samancıoğlu, 26 yaşında olmasına rağmen, Yenicami’de şampiyonluklar yaşadı, kupalar kazandı. Kalesinde güven veren Samancıoğlu, Yenicami’nin yanı sıra Ozanköy, Dumlupınar, Turunçlu Ulukışla, Karşıyaka ve Binatlı gibi takımların da kalesini korudu.

1-064.jpg

Bu haber toplam 2560 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler