“Kaleci takımın yarısıdır”

“Kaleci takımın yarısıdır”

FİLENİN BEKÇİLERİ YAZI DİZİSİ (12) – EMRE NALBANT

A+A-

“TAKIMI ATEŞLER, AYAKTA TUTAR”… ‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Emre Nalbant; “Bence kaleci takımın yarısıdır. Kaleci takımına güven vermeli, oyunu iyi okumalı ve takımını en iyi şekilde yönlendirebilmelidir. Takım için kötü başlayan bir maçta kaleci yaptığı birkaç kurtarışla takımı ateşler ve ayakta tutar, takımın puan veya puanlar kazanmasını sağlar”

 “OYNANMAMA KARARI DOĞRU”… Emre Nalbant; “Futbolun bu dönemde oynanmaması kararı bence doğru. Kimse bunun bu kadar uzun süreceğini tahmin etmezdi fakat sağlık açısından gelinen durum federasyonu bu kararı almaya zorunlu bıraktı”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Kaleci, futbolda, takım savunmasının en arkasında duran ve birincil görevi topun kaleye girmesini önlemek için mücadele eden oyuncudur. Kaleciler bazen önemli kurtarışlara imza atarken, bazen de yaptıkları basit hatalarla skora etki edebiliyor. Ülkemizdeki kaleciler ‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinde düşüncelerini ve anılarını paylaşıyor.

‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, uzun yıllar Hamitköy kalesini koruyan, son olarak Gençlik Gücü’ne transfer olan Emre Nalbant… Yetenekli kaleci, kariyerinden, unutamadığı başarılara kadar birçok soruya yanıt verdi.

 

Neden kaleci olmayı tercih ettiniz?

Çocukken hep babamın maçlarını izlemeye giderdim. Onun kaleci olması ve onu kendime örnek almam beni kaleci yaptı.

 

“Kaleci takımı ateşler ve ayakta tutar”

Bir kalecinin takımdaki önemi nedir?

Bence kaleci takımın yarısıdır. Kaleci takımına güven vermeli, oyunu iyi okumalı ve takımını en iyi şekilde yönlendirebilmelidir. Takım için kötü başlayan bir maçta kaleci yaptığı birkaç kurtarışla takımı ateşler ve ayakta tutar, takımın puan veya puanlar kazanmasını sağlar.

 

“Açığı telafi etmek için iyi bir hazırlık dönemi şart”

Futbolun 1 yıl süre ile oynanmaması ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Futbolun bu dönemde oynanmaması kararı bence doğru. Kimse bunun bu kadar uzun süreceğini tahmin etmezdi fakat sağlık açısından gelinen durum federasyonu bu kararı almaya zorunlu bıraktı. Biz futbolcular için bu durum mental ve fiziksel açıdan büyük bir kayıp. Bu açığı telafi etmek için iyi bir hazır dönemi şart.

111-003.jpg

Kendi performansınızın ön plana çıktığı ve yıldızlaştığınız maç hangisiydi?

2018-2019 sezonunda Hamitköy’de Birinci Lig’de oynarken Bostancı Bağcıl ile deplasmanda oynadığımız ve 3-2 kazandığımız maç iyi oynadığım maçlar arasında benim için unutulmaz olanlardandı.

 

Kariyerinizde önemli başarılara imza attınız. Düşünceleriniz nelerdir?

2018-2019 sezonu Hamitköy-Ozanköy Play off final maçı. Puan durumundan dolayı Süper Lig’e çıkmak için galibiyetten başka bir sonuç bizim için yeterli olmayacaktı. Maça çok iyi başlamıştım ve yaptığım bir kaç kurtarışla takım kendine geldi ve o maçı 4-1 kazandık. Bu maç benim hayatım boyunca unutamayacağım maçların en başında gelir.


Kaymaklı altyapısında yetişti

Küçük Kaymaklı altyapısında yetişen Emre Nalbant, yeşil siyahlı formadan kiralık olarak başka takımlarda görev yaptıktan sonra 2013-14 sezonunda Lapta’ya transfer oldu. Beş sezon Lapta’da geçirdikten sonra 2018 yılında Hamitköy’e transfer olan yetenekli kaleci, geçtiğimiz yıl futbolun başlayıp başlamayacağının belirsizliğini koruduğu dönemde Gençlik Gücü’ne transfer olmak için anlaşma sağlamıştı.

112.jpg

Bu haber toplam 1474 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler