MTG, yeni rekorların hesabında

MTG, yeni rekorların hesabında

AKSA Süper Lig’de bitime 3 hafta kala lider konumunda bulunan Mağusa Türk Gücü, kalan maçlarını kazanması durumunda hem üst üste şampiyonluk rekorunu eline alacak, hem de daha önceden kırmış olduğu gol rekorunu geliştirecek. 

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

AKSA Süper Lig’de bitime 3 hafta kala 75 puanla zirvede bulunan ve şu anda şampiyonluğa en yakın ekip olan Mağusa Türk Gücü, hem gol rekorunu, hem de üst üste şampiyonluk rekorunu kırmanın hesaplarını da yapıyor.

Ligin 27 haftasına 103 gol sığdıran sarı yeşilli ekip, kalan 3 haftada en az 2 gol atması durumunda gol rekorunu kırmış olacak. Mağusa Türk Gücü, bu başarıyı gerçekleştirmesi durumunda kendi rekorunu geliştirmiş olacak.

Mağusa ekibi, Süper Lig’in 16 takımla oynanmaya başladığı 2015-16 sezonundan bu yana 30 haftalık periyotlarda 2019-20 sezonunda attığı 104 golle hem şampiyon olmuş, hem de gol rekorunu elde etmişti.

En golcü oyuncu Doukara

Süper Lig’de 27 haftanın sonunda lider konumunda bulunan Mağusa Türk Gücü’nün en golcü oyuncusu ise Souleymane Doukara oldu. 21 gol atan yabancı oyuncuyu, 20 golle Dinopeter Jude takip ediyor.

İç sahada 3 gol daha fazla

Mağusa Türk Gücü geride kalan 27 haftada toplamda kaydettiği 103 golün 53’ünü iç sahada, geriye kalan 50’sini ise deplasmanda kaydetti. Sarı yeşilli ekibin sezon içerisinde sahalarda pek alışılmayan farklı skorlar elde etmesi de dikkat çeken bir diğer unsur oldu.

Kupa maçları ile gol sayısı 110 aşıyor

Mağusa Türk Gücü, 2023-24 sezonunun genelinde lig ve kupa maçları olmak üzere şu ana kadar çıktığı 32 resmi karşılaşmada 113 gol kaydetti. MTG, ligde 3, kupada ise en az 1 (finale kalırsa 2) karşılaşma daha oynayacak.

Üst üste 5. şampiyonluk gelecek mi?

Süper Lig’de son 4 sezonda mutlu sona ulaşan ve geçtiğimiz sezondaki şampiyonluğuyla daha önce sadece Baf Ülkü Yurdu’nun başardığı ‘4 sene üst üste şampiyonluk’ rekorunu egale eden Mağusa Türk Gücü, ligde kalan 3 maçını da kazanması halinde şampiyonluklarına bir yenisini daha ekleyecek. Sarı yeşilliler, kalan maçlarını kazanması durumunda hem üst üste şampiyonluk rekorunu eline alacak, hem de daha önceden kırmış olduğu gol rekorunu geliştirecek. 

Fotoğraf: Mağusa Türk Gücü

Bu haber toplam 671 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.