“Kaleci hedefte belirleyici olur”

“Kaleci hedefte belirleyici olur”

FİLENİN BEKÇİLERİ YAZI DİZİSİ (8) – CENK YILMAZ

A+A-

FİLENİN BEKÇİLERİ’NDE HAFTANIN KONUĞU CENK YILMAZ…  ‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Cenk Yılmaz; “Kaleci takımın her zaman en önemli oyuncusudur. Takımların sezona başlama hedeflerinde belirleyici oluruz”

 

“SAĞLIK HER ŞEYDEN ÖNEMLİ”… Futbolun bir yıl oynanmaması ile ilgili olarak konuşan Yılmaz, “Bu konuda en doğru kararı KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu verdi ve oynatmadı. Liglerin başlayarak durmasındansa belli bir süre ara vermek iyi oldu. Sağlık her şeyden önemlidir” dedi

 

Kaleci, futbolda, takım savunmasının en arkasında duran ve birincil görevi topun kaleye girmesini önlemek için mücadele eden oyuncudur. Kaleciler bazen önemli kurtarışlara imza atarken, bazen de yaptıkları basit hatalarla skora etki edebiliyor. Ülkemizdeki kaleciler ‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinde düşüncelerini ve anılarını paylaşıyor.

‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig’in Girne bölgesi ekiplerinden Doğan Türk Birliği’ne transfer olan tecrübeli eldiven Cenk Yılmaz… Yetenekli kaleci, kariyerinden, unutamadığı başarılara kadar birçok soruya yanıt verdi.

cenk-yilmaz1.jpg

 

Neden kaleci olmayı tercih ettiniz?

Kaleci olmak çocukluğumdan gelen bir tercihti.

 

Bir kalecinin takımdaki önemi nedir?

Kaleci takımın her zaman en önemli oyuncusudur. Takımların sezona başlama hedeflerinde belirleyici oluruz.

 

cenk-yilmaz2.jpg

Futbolun 1 yıl süre ile oynanmaması ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Bu konuda en doğru kararı Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu verdi ve oynatmadı. Liglerin başlayarak durmasındansa belli bir süre ara vermek iyi oldu. Sağlık her şeyden önemlidir

 

Kendi performansınızın ön plana çıktığı ve yıldızlaştığınız maç hangisiydi?

İki sezon önce Çetinkaya’da oynadığımız zaman Mağusa Türk Gücü maçında gösterdiğim performansımı söyleyebilirim.

 

Kariyerinizde şampiyonluklar ve başarılar yaşadınız. Sizin için en unutulmaz olanı hangisiydi?

2014 – 2015 sezonunda Türk Ocağı’nda oynarken Birinci Lig’de namağlup şampiyon olmamız. Ayrıca 2018-2019 sezonunda Çetinkaya’da oynarken 29’uncu haftada oynadığımız Yenicami maçını unutamam. O maçta attığımız son saniye golüyle Yenicami şampiyonluktan olmuştu.

 


 

Tecrübeli file bekçisi uzun yıllardır ülke futbolunun birçok takımında görev yaparak kalesini korudu, başarılar elde etti. Girne’nin Merit Alsancak Yeşilova Lapta takımlarında görev yapan Cenk, performansının ön plana çıktığı Türk Ocağı’nın kalesini de uzun yıllar korudu. İki sezon Çetinkaya’da görev yapan deneyimli eldiven, takımların hazırlıklara başladığı ancak oynatılmayan sezonun başında Doğan Türk Birliği’ne transfer olmuştu.

Bu haber toplam 1791 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler