“Bir yıl çok büyük bir kayıp”

“Bir yıl çok büyük bir kayıp”

FİLENİN BEKÇİLERİ YAZI DİZİSİ (7) – ERDOĞAN NAY

A+A-

FİLENİN BEKÇİLERİ’NDE HAFTANIN KONUĞU ERDOĞAN NAY…  ‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Erdoğan Nay; “Bence kalecinin önemi; takım arkadaşlarını oyun içerisinde motive etmek ve de maçın içinde kritik kurtarışlar yaparak maçın seyrini değiştirmektir”

 

“GEÇİMİNİ FUTBOLDAN SAĞLAYANLAR İÇİN KAYIP”… Erdoğan Nay; “Futboldan bir yıl uzak kalmak geçimini futboldan sağlayan oyuncular için çok büyük bir kayıptır. Fiziksel anlamda kondisyon kaybı oluşur ve psikolojik olarak da futboldan uzaklaşmaya karar veren oyuncular olabilir”

 

Kaleci, futbolda, takım savunmasının en arkasında duran ve birincil görevi topun kaleye girmesini önlemek için mücadele eden oyuncudur. Kaleciler bazen önemli kurtarışlara imza atarken, bazen de yaptıkları basit hatalarla skora etki edebiliyor. Ülkemizdeki kaleciler ‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinde düşüncelerini ve anılarını paylaşıyor.

‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig’in Güzelyurt bölgesi ekiplerinden Baf Ülkü Yurdu’nun genç kalecisi Erdoğan Nay… Yetenekli kaleci, kariyerinden, unutamadığı başarılara kadar birçok soruya yanıt verdi.

 

 

Neden kaleci olmayı tercih ettiniz?

Futbola kaleci olarak başlamadım, defans oyuncusuydum. Sonra kalecilere karşı ilgi duymaya başladım ve de küçüklükten beri kendime Mondragonu örnek alırdım. Bu da benim kaleci olmamda en büyük etken oldu.

img-7911.jpg

Bir kalecinin takımdaki önemi nedir?

Bence kalecinin önemi; takım arkadaşlarını oyun içerisinde motive etmek ve de maçın içinde kritik kurtarışlar yaparak maçın seyrini değiştirmektir.

 

 

Futbolun 1 yıl süre ile oynanmaması ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Geçimini futboldan sağlayan oyuncular için çok büyük bir kayıptır. Fiziksel anlamda kondisyon kaybı oluşur ve psikolojik olarak da futboldan uzaklaşmaya karar veren oyuncular olabilir.

 

Kendi performansınızın ön plana çıktığı ve yıldızlaştığınız maç hangisiydi?

Güzelyurt Üner Berkalp Stadyumunda oynanan Baf Ülkü Yurdu - Yenicami maçında kritik kurtarışlar yapmıştım, maçı 2-0 kazanmıştık. Bu maç benim hiç unutamayacağım maçlardan birisidir.

 

Kariyerinizin henüz başında önemli Süper Lig’e yükselerek önemli bir başarıya imza attınız. Düşünceleriniz nelerdi?

Benim futbol kariyerimin ilk başlarıydı. 2015-2016 sezonuna Süper Lig’e çıkma maçıydı. Rakibimiz Denizli Spor Kulübüydü ve bu maçı kazanarak Süper Lige yükseldik. Bu benim için gurur verici ve unutamayacağım bir anıydı. Nice başarılar görmemiz dileğimle.

 


ximg-8332.jpg

Baf Ülkü Yurdu’nda kaleyi başarıyla koruyor

Erdoğan Nay, 23 yaşında genç bir kaleci. Bu yaşına rağmen alt yapısından yetiştiği Baf Ülkü Yurdu’nda son yıllarda Süper Lig’de kaleyi başarıyla koruyor. Genç file bekçisi gösterdiği performansla aynı zamanda alt yaş kategorileriyle birlikte Kuzey Kıbrıs Milli Takımı’nın 2018 yılında İngiltere’de düzenlediği Dünya Kupası kadrosunda da yer alarak önemli bir deneyim yaşadı.

 

Bu haber toplam 2745 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler