“Kaleci, takımın yarısından fazlasıdır”

“Kaleci, takımın yarısından fazlasıdır”

FİLENİN BEKÇİLERİ YAZI DİZİSİ (8) – MEHMET ÖZERALP

A+A-

FİLENİN BEKÇİLERİ’NDE HAFTANIN KONUĞU MEHMET ÖZERALP…  ‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Mehmet Özeralp; “Bir kaleci için takımın yarısı deseler de bence daha fazlasıdır. Çünkü yetenekli, tecrübeli kaleci takımını en arkadan analiz eden, en iyi gören, takımı yöneten, oyun kuran, bir libero ve bir kurtarıcı gibidir”

Burhan GÜRKAN

Kaleci, futbolda, takım savunmasının en arkasında duran ve birincil görevi topun kaleye girmesini önlemek için mücadele eden oyuncudur. Kaleciler bazen önemli kurtarışlara imza atarken, bazen de yaptıkları basit hatalarla skora etki edebiliyor. Ülkemizdeki kaleciler ‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinde düşüncelerini ve anılarını paylaşıyor.

‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig’in batı bölgesi ekiplerinden Lefke’nin tecrübeli eldiveni Mehmet Özeralp… Yetenekli kaleci, kariyerinden, unutamadığı başarılara kadar birçok soruya yanıt verdi.

 

“Kalecilik farklı yetenek ve meziyet isteyen bir pozisyon”

Neden kaleci olmayı tercih ettiniz?

Küçükken mahalle aralarında top oynarken ilk içerde oynamaya başladım. Daha sonra kaleye geçtim ve baktım ki kalecilikte daha yetenekli olduğumu gördüm. Daha sonra BTM liglerinde, genç takımlarda beni hocalarım kaleye koydu. Farklı meziyetlerim ve yeteneğim olduğunu keşfettiler. Kalecilik serüvenim bu şekilde başladı ve kalecilik çok farklı bir yetenek ve meziyet isteyen bir pozisyon.

 

Bir kalecinin takımdaki önemi nedir?

Bir kaleci için takımın yarısı deseler de bence daha fazlası. Çünkü yetenekli, tecrübeli kaleci takımını en arkadan analiz eden, en iyi gören, takımı yöneten, oyun kuran, bir libero ve bir kurtarıcı gibidir. Kaleciniz tam anlamıyla iyiyse, yaptığı kurtarışlar, yeteneği ile bir takımı 90 dakikaya kadar ayakta tutan kişidir. O yüzden bir kaleci takımının yüzde 70’lerindedir bana göre.

 

“Bir yıl fazlasıyla büyük bir kayıp”

Futbolun 1 yıl süre ile oynanmaması ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Futbolun bir oynanmaması bana göre çok büyük bir kayıptır. Sebebi, zaten bizim ülkemizde futbol profesyonel olmadığından dolayı, futbolcu bu zihniyet ve altyapısına alışmamasından dolayı, fiziksel, mental yapısı biraz tembelleşmiş ve hayat yaşantımızdan dolayı tam dört dörtlük değiliz. Bu bir yıl ara verilmesi bizi daha da çok tembelleşmeye, psikolojik olarak geriye itmiştir. Bu nedenle başlaması durumunda toplarlayacağımızı düşünüyorum. Bir yıl fazlasıyla büyük bir kayıp.

 

Kendi performansınızın ön plana çıktığı ve yıldızlaştığınız maç hangisiydi?

Unutamadığım maç, Lefke ile 2012-13 sezonunda Mağusa Türk Gücü ile deplasmanda, Dr. Fazıl Küçük Stadı’nda oynadığımız maç. O maçta çok pozisyonda kuartarışlarım oldu. Maçı 2-1 kazanmıştık. En önemlisi rakip takım oyuncusu 18 dışından şut çekmiş, önümdeki defans oyuncusuna çarpmıştı ve top yön değiştirdi. Ben ters ayakta yakalanmama rağmen ters bir refleksle o topu çelmeyi başardım. Maçta olan futbolcular, seyirci, MTG başkanı sayın Falyalı’nın bile takdirini almıştım. Unutamadığım en iyi maç o.

 

Kariyerinizde şampiyonluklar ve başarılar yaşadınız. Sizin için en unutulmaz olanı hangisiydi?

Tabi ki en unutamadığım maç Lefke – Yenicami arasında oynanan kupa finali. O maçta seyirci, atmosfer açısından kimsenin unutamadığı bir maç. Futbol şöleni olmuştu. Binlerce seyirci karşısında oynamak ve kupa kaldırmak benim çocuklarıma anlatacağım unutamadığım bir maçtır.


Uzun yıllar Lefke’nin kalesini koruyor

Tecrübeli eldiven ülkemizde birçok takımda forma giyerek önemli başarılar elde etti. Yenicami’nin yanı sıra Lapta ve Cihangir’de görev yapan Özeralp, uzun yıllar Lefke kalesini korudu. Her ne kadar geride bıraktığımız sezonun ikinci yarısında görev yapmasa da yeni sezonda yeniden menekşe beyazlı formayı giymeye hazırlanan deneyimli kaleci, Lefke forması altında başarılı müsabakalar çıkarırken, 2013 – 2014 sezonunda kazanılan Kıbrıs Kupası başarısının da önemli pay sahibi isimleri arasında.

1-062.jpg

Bu haber toplam 2668 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler