“Karadağ ruhuyla mücadele eden bir Lefke olacak”

“Karadağ ruhuyla mücadele eden bir Lefke olacak”

Lefke Teknik Direktörü Toygar Davulcu, futbolun gelecek sezon oynanması halinde forması, arması için Karadağ ruhuyla sahada mücadele edecek bir Lefke olacağını belirtti.

A+A-

“Daha önce 3 yıl çalıştığım dönemde transfer yapmadık. Yönetime şimdi de yapmayalım dedim. Bu Lefke kötü bir takım demek değildir”

 

“Hiçbir dönem oyuncu üstünde başarıya değil, sistem üzerinde başarılı olabileceğiz felsefesini yaratmaya çalıştım”

 

“Taraftar şundan emin olsun; eğer bu yıl oynanacaksa, Lefke forması, arması için, Karadağ ruhuyla sahada mücadele eden bir Lefke olacak”

 

“Futbolcularımız futbolsuz dönemde maddi gelirden bir yıl mahrum kaldılar. Bundan dolayı birçok çocuk, bilmedikleri, tanımadıkları bir hayalin peşinden koşuyor”

 

“Kıbrıs Türk futbolunun iyi bir Lefke’ye ihtiyacı var, Lefke’nin de şu anda birlik beraberliğe ihtiyacı var”

 

Lefke Teknik Direktörü Toygar Davulcu, futbolun gelecek sezon oynanması halinde forması, arması için Karadağ ruhuyla sahada mücadele edecek bir Lefke olacağını belirtti. Foto Evliya tarafından yayınlanan, moderatörlüğünü Beyzade Ünalmış’ın yaptığı ‘İkiye Bir’ programı bu hafta 8 Süper Lig teknik direktörünün katılımı ile yapıldı. Programda yer alan Lefke Teknik Direktörü Toygar Davulcu, Lefke’ye geri dönüşünden futbolun oynanmadığı döneme kadar birçok konuda görüşlerini aktardı.

 

Davulcu: Görevi seve seve kabul ettim

Lefke ile 2014 yılında kazanılan kupa şampiyonluğu ile tarihi başarı elde edildikten sonra yeniden Lefke’nin başına geçen Davulcu, sezon başında yönetimle yaptığı görüşmede serbest transferi olan Aykut, Yakup ve Kasım’ın ayrılık durumuyla beraber, antrenörlük kariyerine ciddi katkısı olan menekşe beyazlılarda görevi seve seve kabul ettiğini ifade etti.

Uzun yıllardır 7 ile 9’uncu sıralar arasında yer alan bir Lefke olduğunu, üç transfer yapıp üst sıralara oynayan iyi bir Lefke yaratalım dediklerini belirten Davulcu, “Kulüplerimizin ekonomik olarak sıkıntılar yaşadığını söylesek de maalesef her yıl, rekabetin getirdiği ortamdır, yapılan transferler var. Lig oynanacak diye transferler başladığında yüksek bedellere bir transfer piyasası oluştu. Bizim de o dönemde istediğimiz birkaç oyuncu için yüksek fiyat aldığımızda başkan ve yönetimde bir rahatsızlık hissettim. Yönetime şu teklifim oldu; daha önce 3 yıl çalıştığım dönemde transfer yapmadık, şimdi de yapmayalım. Kiralık, dışarda olan oyuncularımızı alıp mevcut oyuncularımızla beraber performansını artıralım. Bu ekonomik sıkıntıya kulübü sokmayalım. Onlar da memnuniyetle kabul etti” dedi.

lefke-005.jpg

“Oyuncu üstünden başarıya değil, sistem üzerinde başarılı olma felsefesini yaratmaya çalıştım”

“Bu Lefke takımı kötü bir takım demek değildir” diyerek sözlerini sürdüren Davulcu, “Antrenörlük hayatımda büyük bütçeli takımlarda çalışmadım. Hiçbir dönem oyuncu üstünde başarıya değil, sistem üzerinde başarılı olabileceğiz felsefesini yaratmaya çalıştım” ifadelerini kullandı.

 

“Kazandığında şımarmayacak bir takım olacak. Çünkü rakipleri kadar değerlidir”

Geçen süreçte takım ile taraftar arasında sıkıntı olduğunu söyleyen Davulcu, “Taraftar takımından koptu, takımına kırgındır. Şundan emin olsunlar; eğer bu yıl oynanacaksa, Lefke forması, arması için, Karadağ ruhuyla sahada mücadele eden bir Lefke olacak. Rakiplerine saygılı, mağlubiyeti kabul eden, rakibinin elini sıkan, kazandığında da şımarmayacak bir takım olacak. Çünkü rakipleri kadar değerlidir. Kupa şampiyonu olurken en centilmen de takım olmuştuk. O zaman da söylemiştim, bu kupa şampiyonluğundan daha değerlidir diye” açıklamasını yaptı.

toygar-davulcu-001.jpg

“Bizim altımızda bir lige gitmelerine üzülüyorum”

“Yarın daha yüksek çıkar mı diyoruz. Az olunca rahatlayalım diyoruz. Bu hastalıkla, salgınla yaşamayı öğrenmemiz lazım” diyen Davulcu, “Bir taraf açık dururken sadece futbolun kapanmasını doğru bulmam” açıklamasını yaptı. “Bir yıl önce alınan tedbirler vardı, aylarca sıfır vaka devam ettik. Geriye dönüp baktığımızda onun da doğru olmadığı ortaya çıktı” şeklinde sözlerini sürdüren deneyimli teknik adam, “Unutulmaması gereken en büyük nokta, futbolcularımız da bu maddi gelirden bir yıl mahrum kaldılar. Bundan dolayı birçok çocuk, bilmedikleri, tanımadıkları bir hayalin peşinden koşuyor. BAL ligine gidenlerin büyük bir çoğunluğu da memnun değil. Keşke profesyonel sözleşme yapsalar, biz de gidip onları izleyip gurur duyalım. Bizim altımızda bir lige gitmelerine ben üzülüyorum. Çünkü bu çocuklarımıza sahip çıkamıyorum” dedi.

171121030-4016249171731100-1763337379196841834-n.jpg

“Lefke’nin şu anda birlik beraberliğe ihtiyacı var”

“Bunlar oldu diye motivasyonumuz düşmedi” diyen Davulcu, “Biliyoruz ki en iyi takım biz değiliz. En iyi çok takım var önümüzde ama en iyi olmak için sahaya inip çalışacağız. Sadece oyuncuya değil oyuna inanacağız. Kıbrıs Türk futbolunun iyi bir Lefke’ye ihtiyacı var, Lefke’nin de şu anda birlik beraberliğe ihtiyacı var. Bunu sağlarsak hem Lefke, hem Kıbrıs Türk futbolu kazanacak” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1479 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler