Oshan’dan aşı ve vaka vurgusu

Oshan’dan aşı ve vaka vurgusu

Doğan Türk Birliği Teknik Direktörü Caner Oshan, ülkede aşılamada ilerleme kaydedilmeden, vaka sayıları düşmeden futbolun oynanacak olması halinde bile antrenmanlara başlamayacağını söyledi.

A+A-

Foto Evliya tarafından hazırlanan, moderatörlüğünü Beyazde Ünalmış’ın yaptığı İkiye Bir adlı programda konuşan Oshan, bu riski alıp futbolcuları ve ailelerini de riske atacak bir şey yapmayacağını belirtti.

                                              

Oshan: Aşı bekleyen çok insan var

Doğan Türk Birliği Teknik Direktörü Caner Oshan, maalesef boşa geçen bir yıl olduğunu belirterek yeni sezonun başlamasını temenni etti. Ülkedeki vaka artışına değinen deneyimli teknik adam ilk beklentinin aşılar olduğunu belirterek “Aşılar ve sporculara, teknik heyet ve kulüp içerisindeki ekiplere yapılırsa ligin rahat bir şekilde oynanabileceğini düşünürüm” ifadelerini kullandı.

“Futbolculardan önce aşı bekleyen çok insan var. Bu aşı işi çözülmeden, vakalar aşağı düşmeden eylül ayında lig başlayacak deseler de ben idmanlara başlamayacağım” diyen Oshan, “Şu anda bu riski alıp futbolcuları ve aileleri riske atacak bir şey yapmam. Sağlık ön planda, futbol sonra gelir” şeklinde konuştu.

 

“Gerekli destek alınmazsa da sıkıntı olur”

Teknik ekip ve antrenörler olarak futbolu çok özlediklerini, 25-30 yıllık antrenörlük kariyerinde ilk defa bir yıl boş kaldığını söyleyen Oshan, yeni sezonda kulüplerin gerekli desteği alamaması halinde de ligin kolay kolay başlamayacağını veya başlarsa da sıkıntılı olacağını ifade etti. Caner Oshan, “Kulüpler gerekli desteği almadığı takdirde ligin kolay kolay başlayacağını tahmin etmiyorum. Ya da başlarsa da sıkıntılar yaşanacağını düşünüyorum. İnşallah Federasyon Başkanımızın açıkladığı tarihte ligler başlar” dedi.

 

“Bizde futbol oynansaydı, bu çocuklar BAL’ı tercih etmezdi”

Türkiye Bölgesel Amatör Lig’e giden oyuncularla ilgili görüşlerini aktaran Caner Oshan, ülkemizde futbolun oynanması halinde bu oyuncuların ortayı tercih etmeyeceği görüşünde. Oshan, “Kıbrıs’ta futbol oynanmış olsaydı bu oyuncular orayı tercih eder miydi?? Bence etmezdi. Bizde futbol oynanmamasından dolayı bu çocuklar hem bir yılı boş geçirmeme hem de para kazanma açısından değerlendirmek istedi. Biz buna karşı çıkabilir miydik, parasını versek çıkardık” dedi.

 

“Futbolun ayrı düşünülmesi gerek”

Hazırlıklar çerçevesinde bir planlama yaptıklarını, düşündüklerinden daha önceye alma durumlarının olabileceğini söyleyen Caner Oshan, ligin oynanabilmesi için bir vakadan dolayı tüm takımın karantinaya alınmaması gerektiğini, bunun sağlanması halinde diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de ligin oynanabileceği görüşünü kaydetti. Futbolun oynanmasının isteniyorsa futbolun ayrı düşünülmesi gerektiğini aktaran Oshan, “Bunu devlet de isteyecek. Önce bunu KTFF devlet yetkilileri ile oturup konuşacak” açıklamasını yaptı.

Bu haber toplam 1520 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler