“Kaleci takımın huzur noktasıdır”

“Kaleci takımın huzur noktasıdır”

FİLENİN BEKÇİLERİ YAZI DİZİSİ (6) – UFUK ŞİMŞEK

A+A-

“KALECİ NE KADAR İYİYSE, CAMİA O KADAR HUZURLUDUR”…  ‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Ufuk Şimşek; “Kaleci takımın huzur noktasıdır. Kadrodaki kaleciler ne kadar iyi ve güvenilirse, bir takım, bir hoca ve koskoca bir camia o kadar huzurlu ve güvenlidir”

 

“FUTBOLDAN UZAK KALMAK ÜZÜCÜ”… Ufuk Şimşek; “Futboldan bir sene uzak kalmak çok üzücü ve boşlukta hissettiriyor. Biz futbolcular adada futbolu hobi olarak değil de daha çok kendimizi adayıp bir iş olarak gördüğümüz için maddi açıdan da yıprandık”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Kaleci, futbolda, takım savunmasının en arkasında duran ve birincil görevi topun kaleye girmesini önlemek için mücadele eden oyuncudur. Kaleciler bazen önemli kurtarışlara imza atarken, bazen de yaptıkları basit hatalarla skora etki edebiliyor. Ülkemizdeki kaleciler ‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinde düşüncelerini ve anılarını paylaşıyor.

‘Filenin Bekçileri’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig’in son şampiyonu Mağusa Türk Gücü’nün genç kalecisi Ufuk Şimşek… Yetenekli kaleci, kariyerinden, unutamadığı başarılara kadar birçok soruya yanıt verdi.

 

“Futbola forvet olarak başladım, hocalarım beni kaleciliğe yönlendirdi”

Neden kaleci olmayı tercih ettiniz?

Futbola Baf Ülkü Yurdu altyapısında forvet olarak başlamıştım. İlerleyen zamanlarda hocalarım kalede denemişti beni. Fiziğim ve yeteneklerimin kaleciliğe daha yatkın olduğunu söyleyip beni kaleci yaptılar ve bugün görüyorum ki sağolsunlar yanılmamışlar.

 

Bir kalecinin takımdaki önemi nedir?

Kaleci takımın huzur noktasıdır. Kadrodaki kaleciler ne kadar iyi ve güvenilirse, bir takım, bir hoca ve koskoca bir camia o kadar huzurlu ve güvenlidir.

 

“Kararın doğruluğunu hepimiz şu an iyi anladık”

Futbolun 1 yıl süre ile oynanmaması ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Yıllardır kaliteli ve yüksek bir tempoda futbol oynayıp bir anda bir sene futboldan uzak kalmak gerçekten çok üzücü ve boşlukta hissettiriyor. Aynı zamanda biz futbolcular adada futbolu hobi olarak değil de daha çok kendimizi adayıp bir iş olarak gördüğümüz için maddi açıdan da yıprandık. İlk başlarda ne olursa olsun oynanması taraftarıydım ancak alınan kararların ne kadar doğru ve sağlıklı kararlar olduğunu hepimiz şu an iyi anladık. Bence bu dönemde futbol seyircili bir şekilde oynansaydı büyük bir felakete yol açması kaçınılmazdı. Umarım bir an önce kendimizi adadığımız işimize, yani futbolumuza kısa sürede sağlıklı bir ortam içerisinde kavuşuruz.

Bu süreç içerisinde de bizi hiç maddi ve manevi olarak yalnız bırakmayan Mağusa Türk Gücü yönetimine de çok teşekkür ediyorum.

 

Kendi performansınızın ön plana çıktığı ve yıldızlaştığınız maç hangisiydi?

Bu sezon Doğan Türk Birliği yarı final ikinci maçı. İlk maçı 1-0 kaybetmiştik. Rövanşta ben ve takım arkadaşlarım gayet iyi bir performans gösterip doksan dakikada gelen golle 1-0 kazanıp, uzatmalara giden maçı 2-1 kazanmıştık ve finale çıkmıştık.

 

Kariyerinizde önemli başarılar yaşadınız. Sizin için en unutulmaz olanı hangisiydi?

2018-2019’da Mağusa Türk Gücü ile son hafta gelen şampiyonluğumuz ve Türkiye Bölgesel Amatör Lig’deki şampiyonluğum benim için en unutulmaz iki şampiyonluk.


Ülkemizin birçok takımda forma giydi, son yıllarda MTG ile şampiyonluklar yaşadı

Ufuk Şimşek henüz 27 yaşında olmasına rağmen ülkemizde birçok takımda forma giyerek başarılar elde etti. Baf Ülkü Yurdu’ndan Küçük Kaymaklı’ya, Bostancı Bağcıl’dan Çetinkaya’ya kadar güzide kulüplerin kalesini koruyan Şimşek, son iki sezonda yer aldığı Mağusa Türk Gücü kadrosu ile Süper Lig şampiyonlukları yaşadı. Şimşek ayrıca 2018 yılında Türkiye Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Alibeyköy forması da giyerek 3. Lig’e çıkma sevinci yaşamıştı.

Bu haber toplam 2474 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler