“Gençlerle mücadele etmek beni motive ediyor”

“Gençlerle mücadele etmek beni motive ediyor”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (70) – EFE ERDEM KARAKAŞ

A+A-

“GENÇLERE İLGİNİN ARTMASINDAN DOLAYI MUTLUYUM”… ‘Geleceğin Kramponları yazı dizisinin bu haftaki konuğu Efe Erdem Karakaş; “Günümüzün futbolunda gençlere çok büyük önem ve ilginin artmasından dolayı mutluyum. Genç kardeşlerimle sahada mücadele etmek beni daha çok motive ediyor”

 

“DÜNYANIN EN GÜZEL SPORUNU YAPIYORUZ”… Efe Erdem Karakaş; “Kalecilik tek başınıza sahada olmanızı gerektiren bir meslek… Başarının sırrı çok çalışmak, iyi antrenman yapmak ve işi sevmek… Bence dünyanın en güzel sporunu yapıyoruz. Hepimiz birbirimizden farklıyız ve bu sanatı güzelleştiriyoruz”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Küçük Kaymaklı’nın genç kalecilerinden Efe Erdem Karakaş…  Şu anda 20 yaşında olan Karakaş, yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta Pazartesi günleri YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım Doğan Türk Birliği ile olan maçımızdı. Ben o maç ilk 11 değildim. İlk yarının bitimine doğru Ali Duvarcı abimin kırmızı kart görmesiyle ikinci yarı kaleyi ben devraldım. Her şey benim için daha zor oldu. Çünkü ısınmadan direk maça girmiştim. Çok heyecanlıydım çünkü böylesine büyük bir camianın kalesini henüz daha 17 yaşındayken korumak büyük bir sorumluluktu. Hocamın ve takım arkadaşlarımın sayesinde güzel bir maç çıkarmıştık. Tabii ki tecrübesiz olmamın da yanında maçta hatalarım oldu ama formanın hakkını maçta verdim o yüzden çok mutluydum.

 

Bildiğiniz gibi bu sezon gibi futbol yok. Genç bir oyuncu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Aslında kimse futbolun ara verilmesi taraftarı değildi ama geldiğimiz durum, pandemi şartları ve sağlık koşulları bizleri bu duruma getirdi. Çoğu futbol oynayan arkadaşlarımın, abilerimin ve benim de sadece geçim kaynağımız futboldu. Bu durum çok etkiledi. Futbolun olmaması fiziksel ve mental olarak bizleri fazlasıyla etkileyeceğini düşünüyorum. Umarım bir an önce futbolumuz başlar.

 

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Benim için her şey çok erken gelişti. Genç takıma çıktığımda forma şansını bulamamıştım ama sabırla bekliyordum. Her genç futbolcunun ilk hedefi A takımda forma şansı bulmaktır. Sayısız şampiyonluklar ve mazisi kupalarla dolu böylesine büyük bir camiada 17 yaşımda forma şansı buldum. İlk hedefim 18 yaşına gelmeden kaleyi devralmaktı ve bunu başardığım için gururluyum. Hedeflerimin arasında Küçük Kaymaklı’da formamın hakkını vererek şampiyonluklar yaşamak istiyorum. Yetenek sizi zirveye taşır, karakter ise orada kalmanızı sağlar. Karakterimden ödün vermeden, sevilen ve sayılan bir futbolcu olmak istiyorum. Kıbrıs’ta hedeflerim var onları ispatladıktan sonra Türkiye’de oynamayı çok istiyorum. Türkiye’den şans geldiği takdirde güzel başarılar elde edeceğimi düşünüyorum.

 

“Futbol adanmışlık ister”

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbolun hayatımda büyük bir önemi var. Çünkü futbol aslında bir taraftan da size çok şey katıyor. Birliği, beraberliği, savaşmayı, bir şeylerle mücadele etmeyi, yağmur çamur demeden oynadığınız forma için, takım arkadaşlarınız için sakatlanmayı bile göze alıp, mücadele etmeyi öğretiyor. Kısacası FUTBOL ADANMIŞLIK İSTER.

 

“Gençlere ilginin artmasından dolayı mutluyum”

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Tabii ki bu durum biz gençler için güzel oldu. Geriye dönük bakarsak A takım seviyesinde gençler çok şans bulamıyordu. Şimdi ise günümüzün futbolunda gençlere çok büyük önem ve ilginin artmasından dolayı mutluyum. Genç kardeşlerimle sahada mücadele etmek beni daha çok motive ediyor.

 

“Bence dünyanın en güzel sporunu yapıyoruz”

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Kalecilik tartışmasız büyük bir sanat… Her gün daha iyisini yapma arzusuyla işe gittiğimiz için ve çalışma ahlakı olarak işimize kutsal bir görevmiş gibi yaklaştığımız için olabilir. Rengini savunduğunuz takımın değerleri doğrultusunda hareket etme mecburiyetiniz var. Ben küçük kaymaklı için sahadayım ve gerçek şu ki ben bu takımın her geçen gün daha iyiye gitmesini ve sürekli olarak başarılı olmasını sağlamak için sahada her şeyimi veririm. Kalecilik tek başınıza sahada olmanızı gerektiren bir meslek… Başarının sırrı çok çalışmak, iyi antrenman yapmak ve işi sevmek… Bence dünyanın en güzel sporunu yapıyoruz. Hepimiz birbirimizden farklıyız ve bu sanatı güzelleştiriyoruz. Kendi adıma bunu her geçen gün daha da iyi yapabilmek için uğraşıyorum.

 

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Ülke futbolunun en büyük sorunu herkesin de bildiği gibi dışa açılım yok. Ülkemizde birçok yetenekli abilerim ve genç arkadaşlarım var. Türkiye’de şans verdikleri takdirde çok iyi yerlere gelebilecek yetenekler var fakat kimse bunların farkında değil bu çok üzücü bir durum.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Ülkemizde çok karakterli ve tecrübeli abilerimizle çalışma fırsatım oldu. Tecrübelerinden bir şeyler kapmaya çalıştım. Ali Duvarcı, Hasan Piro ve Süleyman Langer abilerimin emekleri olmuştur üzerimde. Onlar gibi adımı başarılı bir şekilde duyurmayı çok isterim fakat daha yolun başındayım. Önemli olan ‘ben oldum’ dememek daha çok çalışmak. Yurt dışında da Muslera ve Uğurcan çakır gibi isimleri daha çok örnek alıyorum diyebilirim.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Futbolun bir an önce başlamasını, bu zor pandemi sürecini ülkece sağlıklı bir şekilde atlatıp hayatımıza kaldığımız yerden devam etmesini temenni ediyorum. Bana bu röportajı yapma şansını verdiğiniz için size ve Yenidüzen gazetesine çok teşekkür ederim.


Kaymaklı’nın kalesini devraldı

Küçük Kaymaklı’nın altyapısından yetişen genç oyuncu, geçtiğimiz sezonlarda kaleye geçti ve kısa sürede A takımın vazgeçilmez isimlerinden oldu. Diğer genç kaleci Salih Ökten ile beraber Kaymaklı’nın kalesini koruyan genç file bekçisi, bu genç yaşına rağmen, yeşil siyahlı ekibin kalesinde güven veriyor.

Bu haber toplam 2775 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler