“Ambargolar olmasa daha çok oyuncu yetiştirebilirdik”

“Ambargolar olmasa daha çok oyuncu yetiştirebilirdik”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (93) – TAHİR SOVUKOLUK

A+A-

“AMBARGOLAR KALKMALI”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Tahir Sovukoluk; “Ambargolar olmasa biz de profesyonel olabilirdik diğer ülkeler bizi tanıyabilirdi daha iyi ve daha çok futbolcu yetiştirebilirdik daha çok sponsorumuz olurdu”

 

“GENÇLER DAHA ÖZVERİLİ ÇALIŞIYOR”… Tahir Sovukoluk; “Genç oyuncu kuralının değişmesiyle altyapıdan daha çok futbolcu yetişiyor. Bu kurallara göre gençler daha özverili çalışıyor”

 

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Karşıyaka’nın gelecek vadeden oyuncularından Tahir Sovukoluk…  Şu anda 21 yaşında olan Sovukoluk, futbol hayatındaki yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçıma Gönyeli’de oynarken Girne Halk Evi’ne karşı çıkmıştım. 16 yaşındaydım, heyecandan elim ayağım titriyordu.

 

 

Bir sezon aradan sonra yeniden futbola kavuştuk ve yeni sezon da Eylül'de açılıyor. Şu anda hazırlık süreci devam ediyor düşünceleriniz nelerdir?

Uzun bir aradan sonra futbola yeniden kavuşmak güzel. Futbolu çok özledim. Sanki futbola yeni başlamış gibiyim. İlk günkü gibi heyecanlı ve özveri ile çalışıyorum.

 

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Genç bir futbolcu olarak benim ilk hedefim ilk hedefim Karşıyaka forması ile Süper Lig’e çıkmaktır. Bu formayla Süper Lig’de oynamayı çok istiyorum.

 

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benin için bir tutkudur. Nasıl anlatayım? Mesela hayatımın önemli parçalarından biridir… 

tahir-sovukoluk.jpg

 

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Altyapıdan daha çok futbolcu yetişiyor. Bu kurallara göre gençler daha özverili çalışıyor ama bana göre zaten bir genç iyiyse kapasitesi yetiyorsa zaten A takımda forma şansı buluyor.

Kendi takımım olarak konuşayım Bayram Paşaoğluları hocam her zaman gençlere şans veren bir birey Ben 16 yaşımda ilk A takım maçıma çıktım ve bir sene boyunca ilk 11 oynadım.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Disiplin ve sıkı çalışma…

 

 

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Ülkemiz futbolunda profesyonellik hiç bir zaman yok. Amatör seviyedeyiz ve hiç ilerlemiyoruz. Bir de ambargolar var. Bu ambargolar kalkması lazım. Ambargolar olmasa biz de profesyonel olabilirdik diğer ülkeler bizi tanıyabilirdi daha iyi ve daha çok futbolcu yetiştirebilirdik daha çok sponsorumuz olurdu.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Mehmet Gürpınar. Çok tecrübeli ve takıma iyi bir abilik yapıyor. En beğendiğim özelliği mükemmel orta yapıyor ve takıma çok katkı sağlıyor.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bu röportaj için sizlere çok teşekkür ediyorum. Karşıyaka olarak bu sezon Süper Lig’e çıkmak istiyoruz, iddialıyız. Umarım başarırız.


Gönyeli’nin altyapısından yetişen genç oyuncu, 2017-2018 sezonunun başında Karşıyaka’ya kiralanmıştı. Sonraki sezonlarda da Karşıyaka’da oynayan Sovukoluk, arada Görneç’e de kiralandı.

21 yaşındaki oyuncu, yaşının genç olmasına rağmen A takımın değişmez oyuncularından biri olması da dikkat çekiyor.   

 

 

Bu haber toplam 1573 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.