“Gençlerin şans bulması futbolu ileriye götürecek”

“Gençlerin şans bulması futbolu ileriye götürecek”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (92) – UĞURCAN KARŞILI

A+A-

“KURALLARIN AMACI KALİTEYİ ARTIRMAK OLMALI”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Uğurcan Karşılı; “Gençlerin daha fazla şans bulması kesinlikle futbolu ileriye götürecektir. Kuralların birinci amacı futbol kalitesini artırmak olmalı, spor kulüplerinin taleplerini yerine getirmek değil”

 

“HEDEFİM HEM FUTBOL, HEM BİLİMSEL YÖNDEN İLERLEMEK”… Uğurcan Karşılı; “Gelecekte Türkiye’de hatta başarabilirsem Avrupa ülkelerinde de oynamak istiyorum ama tek hedefim bu değil. Sadece futbol oynamakla kalmayıp kendimi futbolun bilimsel yönünde de geliştirmek istiyorum”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Gençlik Gücü’nün gelecek vadeden oyuncularından Uğurcan Karşılı…  Şu anda 19 yaşında olan Karşılı, futbol hayatındaki yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

Yaşınız genç olmasına rağmen hazırlık maçlarında A takımda oynamaya başladınız. Düşünceleriniz nelerdir?

A takımda oynama isteğim hep vardı. Bunun için de sokağa çıkma yasağı olan günler dahil hiçbir zaman antrenmanlarımı bırakmadım. Karşılığını yavaş yavaş almaya başlamış olmaktan mutluyum. A takıma yeni çıktım diyebilirim. Önümde daha uzun bir yol var. Çalışmaya aynı şekilde devam edeceğim.

 

“Takımlar şimdiden büyük yol kat etti”

Bir sezon aradan sonra yeniden futbola kavuştuk ve yeni sezon da Eylül'de açılacak. Genç bir oyuncu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Ligin bir sezon boyunca kapalı olması birçok futbolcuyu olumsuz etkilemişti fakat takımlarında çalışmaya normalden biraz erken başlamasıyla eksikler kapanıyor. Bu eksiklerin kapanması hayli uzun bir süreç olacak ama gördüğüm kadarıyla takımlar şimdiden gayet güzel bir yol kat etti. Umarım sadece A takımla kalmaz ve altyapılarda oynayabilir çünkü altyapılar kapalı olursa önümüzdeki seneler büyük sorunlarla karşılaşacağız.

 

“Bilimsellik yönden de ilerlemek istiyorum”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Gelecekte Türkiye’de hatta başarabilirsem Avrupa ülkelerinde de oynamak istiyorum ama tek hedefim bu değil. Sadece futbol oynamakla kalmayıp kendimi futbolun bilimsel yönünde de geliştirmek ve bilgilerimi çevremle paylaşmak, etrafımdakiler bir şeyler öğretebilmek istiyorum.

 

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim için özellikle dostluğu ifade eder. Takım içinde o dostluk ortamı yoksa büyük bir boşluk vardır. Sonrasında zaten takım uyumu, disiplin, doğru taktikler ile istenilen yere gelinebilir.

 

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Gençlerin daha fazla şans bulması kesinlikle futbolu ileriye götürecektir. Kuralların birinci amacı futbol kalitesini artırmak olmalı, spor kulüplerinin taleplerini yerine getirmek değil.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Başarılı olmanın sırrını keşfettiğimi sanmıyorum ama bence ne yaptığını bilmek en önemlisi. Mesela çok çalışmak değil bilinçli çalışmak, düzenli çalışmak gibi…

 

“Futbol ikinci bir iş olarak görülüyor”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

En büyük sorun hocaların kendini yeteri kadar geliştirmiyor olması olabilir çünkü antrenman ve maçların kalitesinin yüksek olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca futbolun sadece ikinci bir iş olarak algılanması da futbolun gelişmesini önemli oranda engelliyor.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Atanda olabilir. Baf Ülkü Yurdu’nda kendisiyle geçen sene antrenman yapma fırsatı bulmuştum. Antrenmandan önce gelip özel olarak çalışır, herkese selam verir herkesle iyi anlaşır, hiçbir zaman kapris, naz yapmaz ve futbolu zekasıyla oynardı.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Futbolda her zaman yanımda duran babama emekleri için teşekkür ediyorum. Ayrıca bu röportaj için sizlere de teşekkür etmek istiyorum.


Hazırlık maçlarında şans buluyor

Baf Ülkü Yurdu’nun altyapısında yetişen genç oyuncu, daha önce Yenicami’nin altyapısında da oynamıştı. Şu anda Gençlik Gücü takımında mücadele eden Uğurcan, yeni sezon hazırlıkları kapsamında Gençlik Gücü’nün oynadığı hazırlık karşılaşmalarında A takımda forma şansı buluyor. Oyuncu, hazırlık maçlarında aldığı A takım formasını bırakmak istemiyor.

Bu haber toplam 1060 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.