“Ülkemizin çok yetenekli oyuncuları harcandı”

“Ülkemizin çok yetenekli oyuncuları harcandı”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (91) – İBRAHİM BAFLI

A+A-

“TANINMAMAK EN BÜYÜK SORUNUMUZDUR”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu İbrahim Baflı; “Bizlere koyulan ambargolar yüzünden tanınmamamız en büyük sorunlarımızdandır. Kendi yağımızda kavrulmaya çalışıyoruz. Ülkemizin çok yetenekli oyuncuları bu ambargolar yüzünden harcandı ve harcanmaya devam edecek”

 

“DAHA FAZLA ŞANS BULACAĞIZ”… İbrahim Baflı; “Yabancı sayısı düştüğü için şimdi daha fazla şans bulacağız. Bize verilen şansı iyi değerlendirmeye çalışmamız lazım. Benim gibi birçok genç oyuncular için bu bir fırsat diye düşünüyorum”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Binatlı’nın gelecek vadeden oyuncularından İbrahim Baflı…  Şu anda 19 yaşında olan Baflı, futbol hayatındaki yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

A takımda hiç oynamadınız. O formayı alabilmek için neler yapıyorsunuz?

Şu ana kadar A takımda kadroya girmeme rağmen A takımda hiç oynamadım. A takımda oynamak için canımı dişime takarak çok çalışıp ekstra antrenmanlar ile formayı almak istiyorum.

 

Sezon oynanmadan geride kaldı. Yeni sezon da Eylül'de açılıyor. Genç bir oyuncu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Maalesef salgından dolayı uzak kaldık ama Eylül’de istekli bir şekilde sahada olmak istiyoruz. Sahada olup neler yapabileceğimizi göstermek istiyoruz, futbolu çok özledik.

 

“Hedefim şampiyonluklar görmek”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Gelecek için hedeflerim arasında adada adımı duyurmak ve takımımla şampiyonluklar görmek istiyorum. Bunun için her zaman çalışacağım.

 

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim için bir tutkudur.

 

“Gençler olarak daha fazla şans bulacağız”

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Yabancı sayısı düştüğü için şimdi daha fazla şans bulacağız. Bize verilen şansı iyi değerlendirmeye çalışmamız lazım. Benim gibi birçok genç oyuncular için bu bir fırsat diye düşünüyorum.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Başarının sırrı çok çalışmaktan geçer hem takım olarak hem de bireysel olarak…

 

“Ambargolar yüzünden ülkemizin çok yetenekli oyuncuları harcandı”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Bizlere koyulan ambargolar yüzünden tanınmamamız en büyük sorunlarımızdandır. Kendi yağımızda kavrulmaya çalışıyoruz. Ülkemizin çok yetenekli oyuncuları bu ambargolar yüzünden harcandı ve harcanmaya devam edecek.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Musa Şanlıer... Kendine has oyun tarzı ile saha içinde örnek alınması gereken bir insan. Gerek adam eksiltmesi, gerekse şutları ile çok iyi bir futbolcu.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bizim gibi gençlere söz hakkı verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Futbolu çok özledik. Başlayacağı günü iple çekiyoruz.


Gelecek vadeden oyuncularından biri…

Baf Ülkü Yurdu’nun altyapısında futbola başlayan Baflı, Daha sonra Binatlı’ya geçti. 2017 yılından beri Binatlı’nın altyapısında mücadele eden genç oyuncu, önümüzdeki süreçte sarı yeşilli ekibin A takımında mücadele etmek istiyor. 19 yaşındaki oyuncu, hem ülkemizin, hem de Binatlı’nın gelecek vadeden oyuncularından biri olarak gösteriliyor.

Bu haber toplam 1699 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.